Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:39 Kars’ta istihdam ve mesleki eğitim toplantısı yapıldı12:39 Kars 36 Spor Kelkit karşılaşmasının hakemleri belli oldu12:36 Elazığlılar uygulamalı hac hazırlık kursunda camileri doldurdu12:35 Gasp Büro Amirliği Kütahya’da 2022, 2023 ve 2024 yıllarında meydana olaylar...12:30 Hülya Ulusoy: “Saldırıyı gerçekleştiren şahsın tek başına hareket etmediği...12:30 Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi12:28 Eski Van Şehri’ndeki tarihi yapılar ayağa kaldırılıyor12:28 Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı12:27 Dur ihtarına uymayan araçtaki kızlar polise zor anlar yaşattı12:26 BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe12:22 EPDK Başkanı Yılmaz: “Tüketicilerimizin enerji tedarikinin aksatılması risk...12:22 Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nda oy verme işlemi başladı12:21 Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin VAR’ı Hollandalı Pol van Boekel oldu12:21 Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı12:21 Uğur Okulları’dan MEB müfredat değişikliğiyle ilgili ilk değerlendirme12:16 Benzin yüklü tanker kazasında 84 personel ve 23 araç ile müdahale12:16 Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı12:15 Hitit Üniversitesi’nde bölgesel kalkınma odaklı çalışmalar masaya yatırıldı12:14 Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynan...12:13 Kütahya Cinayet Büro Amirliğince 2022, 2023 ve 2024 yıllarında meydana olay...
Siyaset 19 Mart 2024 - 16:27 Yorum: 0

Blinken, Filipinler’de protesto edildi: "Savaş suçlusu, hoş gelmedin"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ziyaret gerçekleştirdiği Filipinler’in başkenti Manila’da, “Savaş suçlusu, hoş gelmedin” yazılı pankart taşıyan göstericiler tarafından protesto edildi.ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, resmi ziy...

Blinken, Filipinler’de protesto edildi: 'Savaş suçlusu, hoş gelmedin'

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ziyaret gerçekleştirdiği Filipinler’in başkenti Manila’da, “Savaş suçlusu, hoş gelmedin” yazılı pankart taşıyan göstericiler tarafından protesto edildi.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, resmi ziyaret çerçevesinde Filipinler’in başkenti Manila’ya geldi. Bakan Blinken, temasları kapsamında Filipinler Dışişleri Bakanı Enrique Manalo ile görüştü. Daha sonra Manalo ile basın toplantısı gerçekleştiren Blinken, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Suudi Arabistan’a ve Mısır’a gerçekleştireceği ziyareti sorulan Blinken, “Suudi Arabistan’a ve Mısır’a yapacağımız ziyaretin birçok amacı var. Tabi ki ateşkes sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda anlaşma yapılması için baskı yapacağız. Bildiğiniz gibi her gün bu konu üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz ve bunu ilerletmek ve bir anlaşmaya varmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi. Blinken, “Çatışma sona erdiğinde Gazze için bir plan yapılması zorunluluğunu İsrail’e de aşıladığımızı söyleyebilirim. Bunun mümkün olan en kısa sürede İsrail’in kendini savunma ihtiyaçlarıyla tutarlı olmasını ve 7 Ekim’in bir daha asla yaşanmamasını sağlamasını umuyoruz. Biz bu ilkelerin arkasında duruyoruz. Bu ziyaretin odak noktası bu olacak” şeklinde konuştu.

“Gazze nüfusunun tamamı gıda güvensizliğiyle karşı karşıya”
Gazze’deki halkın durumuna değinen Blinken, “Gazze’de çocuklar, kadınlar ve erkekler açısından korkunç bir insani durumla karşı karşıyayız. İlk günden beri söylediğimiz gibi İsrail’in kesinlikle sivilleri korumayı öncelik haline getirmek ve çaresizce insani yardıma ihtiyaç duyanlara yardım sağlamak gibi görevleri vardır. Bu, o günden bu yana neredeyse her gün üzerinde çalıştığımız bir şey” dedi. Blinken, “Gazze’deki nüfusun yüzde 100’ü ciddi düzeyde akut gıda güvensizliği yaşıyor. Birleşmiş Milletlere göre nüfusun yüzde 100’ü insani yardıma muhtaç. Bu, insani yardımı öncelik haline getirmenin aciliyetinin ve zorunluluğunun altını çiziyor” şeklinde konuştu.
Blinken’ın Manalo’dan sonra Filipinler Devlet Başkanı Bongbong Marcos ile bir araya gelmesi bekleniyor.

“Savaş suçlusu, hoş gelmedin”
Blinken, Manila’da ayrıca kalabalık bir grup tarafından protesto edildi. Blinken’ın Manila ziyaretine, ABD’nin ülkedeki askeri varlığına ve Gazze’ye karşı saldırılarını sürdüren İsrail’e verdiği desteğe tepki gösteren protestocular, Başkanlık Sarayı yakınlarında gösteri düzenledi. Protestocular, "ABD’nin askeri müdahalesini ve soykırımı durdurun", "Savaş suçlusu Blinken, hoş gelmedin" yazılı pankartlar taşıdı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber