Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:23 Aranan şahıs motosikletli polislerden kaçamadı01:14 Okul çevresinde küçük çocuklara sigara satanlara operasyon01:05 Bakan Tunç: “Antalya’da bir kişinin otomobilin arkasına bağlanarak sürüklen...00:50 TCMB: “Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırılmıştır”00:46 Akaryakıt istasyonunda faciadan dönüldü: Kaza yapan otomobil pompa önünde t...00:45 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldı...00:42 Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler00:36 İş yerinde bacağından silahla vuruldu00:28 Kaza ihbarında bulundukları polislere sürpriz yaptılar00:22 Otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı00:21 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri töreni yapıldı00:19 Böyle kaza görülmedi: İnşaat çukuruna devrilen araç kamyonun kasasına girdi00:19 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak kaldırılmaya başlandı00:10 Devler Ligi’nde finalin adı: Real Madrid - Borussia Dortmund23:48 Kuzey Makedonya’nın yeni cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova oldu23:46 Konya’da üç tekerlekli bisiklet otomobille çarpıştı: 1 yaralı23:45 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Küba’nın bağımsızlık mücadelesinin öncüsü Jose Mart...23:44 Kayıp yaşlı kadın 300 metrelik uçurumda ölü bulundu23:39 Adana’da otomobil bisikletli yaşlı adama çarpıp kaçtı: 1 ölü23:38 Uğurcan Çakır: "İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz...
Siyaset 17 Aralık 2017 - 17:33 Yorum: 0

BM Güvenlik Konseyinde Kudüs için gerçekleştirilecek tasarı teklifi

ABD'nin İsrail'in başkentini Kudüs olarak görmesinin ardından, Kudüs'ün statüsüyle ilgili BM Güvenlik Konseyinde bir tasarı teklifi ele alınacak.

BM Güvenlik Konseyinde Kudüs için gerçekleştirilecek tasarı teklifi

ABD'nin İsrail'in başkentini Kudüs olarak görmesinin ardından, Kudüs'ün statüsüyle ilgili BM Güvenlik Konseyinde bir tasarı teklifi ele alınacak.

BM Güvenlik Konseyinde bu hafta başında ABD'nin Kudüs kararına ilişkin bir tasarı teklifi görüşülecek. Tasarı teklifinin sahibi Filistin ancak BMGK geçici üyesi olduğu için Mısır oylamaya sunacak. Oylamanın bu hafta başında yapılması öngörülüyor.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, tasarının BMGK'da Amerika'nın vetosuna takılacağı açık olduğu için Türkiye (İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerle birlikte) bir sonraki aşamaya yoğunlaşacak ve konuyu bütün ülkelerin üyesi olduğu BM Genel Kuruluna getirecek. Bu kapsamda "Uniting for Peace" tasarısı formatında Genel Kurulda kabul edilmesi durumunda, BM Güvenlik Konseyi tasarısı gibi bağlayıcı olacak. BM Genel Kurulundaki oylamada üçte ikilik çoğunlukla kabul edilmesi gerekiyor. Bu sayının mevcut olduğu belirtilirken, sayının artırılması için Türkiye başta olmak üzere bütün İslam İşbirliği Örgütü üyesi ülkeler çalışacak.

Diğer yandan BM Güvenlik Konseyi tasarı teklifinde; Kudüs konusunda son durumdaki kararlar hakkındaki derin üzüntü duyulduğu ve Kudüs'ün nihai statüye sahip olduğunu vurgulanarak, konunun ilgili Birleşmiş Milletler kararları doğrultusunda görüşmeler yoluyla çözülmesi önerildi.

Ayrıca tüm ülkelerin Kudüs şehri hakkındaki Güvenlik Konseyi kararlarına uymalarını ve kararların aksine herhangi bir eylemi veya önlemi tanımamaları talep edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber