MENÜ

Bodrum Belediyesi, hizmet araç filosunu güçlendirdi

Bodrum Belediyesi daha hızlı ve kaliteli hizmet vermek için araç filosuna enerji tasarrufu sağlayan, çevre dostu araçları da ekledi.

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:29 Güncelleme: 28 Ağustos 2025 15:32
Bodrum Belediyesi, hizmet araç filosunu güçlendirdi

Bodrum Belediyesi daha hızlı ve kaliteli hizmet vermek için araç filosuna enerji tasarrufu sağlayan, çevre dostu araçları da ekledi. Belediye hizmet araçlarına 15 adet yeni temizlik aracı takviye edildi.

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ilçeye kazandırılan yeni araç filoları ile Bodrum halkına daha temiz, hızlı, kaliteli hizmet vermek hedefleniyor. Kente kazandırılan bu araçlar ile zamandan, iş gücünden ve maliyetten tasarruf sağlanacak.

Araç filosu Bodrum Belediye Meydanı'nda sergilenirken yeni filo araçlarını Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz ve ilgili birim müdürleri tek tek inceledi. Araç filosundaki incelemelerini sürdüren Başkan Ahmet Aras, deneme sürüşleri de gerçekleştirdi. Araçların kullanımıyla ilgili bilgilendirmeler, ilgili müdürlük personeli tarafından Başkan Aras ve beraberindekilere detaylı olarak aktarıldı.

Başkan Aras, temizlik çalışmalarını son teknoloji ve çevre dostu araçlarla sürdürmeye devam edeceklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Biz, 3,5 yıldır Bodrum'daki temizlik faaliyetini yönetmeye gayret ediyoruz. Büyük bir mücadele veriyor arkadaşlarımız. Çünkü nüfus inanılmaz boyutlara çıkıyor. Tabii ki atık sayısı da atık hacmi de sürekli değişen oranlarda. Onun için arkadaşlarımız, bu değişen oranları yönetmeye çalışıyorlar. Şimdi yeni teknolojileri de işin içine katmaya çalışıyoruz. İklim değişikliği, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı prensipleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elektrikli araçlar, elektrikli çöp taksi, elektrikli süpürge araçları, binek araçlarını envanterimize katıyoruz. Daha az maliyetle daha fazla hizmet üretmeye çalışıyoruz. Şu anda gördüğünüz araçların hepsi son teknoloji araçlar. Aynı anda hem çöp toplayan hem de konteyner yıkayan aracımız da var ve kendi suyunu arıtarak tekrar kullanabiliyor, geri dönüştürebiliyor. Yine tam elektrikli yol yıkama aracı daha çok dar sokaklarda hizmet yapacak. 3 adet elektrikli süpürge aracımız var."

Temizlik araçlarının sayılarını daha da artıracaklarını söyleyen Başkan Ahmet Aras, böylece insan gücünden de tasarruf sağlayacaklarını ifade ederken daha çok teknoloji kullanarak girdi maliyetlerinden, akaryakıt maliyetlerinden tasarruf edeceklerini belirtti. Geri dönüşümün önemine de değinen Başkan Ahmet Aras, yakında alınacak önlemlerle Bodrum'da atık probleminden bir daha da söz etmek istemediklerinin de altını çizdi.

1 adet elektrikli yandan yüklemeli H.S.Ç.K. ve arkadan hidrolik tertibatlı çöp konteyner yıkama ve dezenfektan aracı, 2 adet 4m3 kapasiteli yol süpürme aracı, 1 adet elektrikli binek araç, 1 adet çift kollu kaldıraçlı (hidrolikli) kamyon, 5 adet konteyner, 1 adet vidanjör, 1 adet çöp taksi, 1 adet yüzde 100 elektrikli basınçlı yol yıkama aracı, 3 adet yüzde 100 elektrikli süpürge, 1 adet üstten yüklemeli mantar ataşmanlı, 16+3 m3 vinçli hidrolik sistemli çöp kamyonu temizlik işleri müdürlüğü'ne takviye edilirken önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak.

Özellikle sıfır emisyonlu, yüz 100 elektrikli süpürge araçları, kesintisiz 8 saat çalışabilme olanağı sunarken dar alanları temizlemek için kendi etrafında 360 derece dönebiliyor. Zamandan, iş gücünden ve maliyetten tasarruf sağlayacak olan araçlar, ortalama 100 km alan temizleme özelliğine sahip. Ayrıca bu araçlar sayesinde yüksek devir motor sesinin oluşturduğu gürültü kirliliğinin önüne geçilirken bu sayede çarşı içinde, festival ve etkinlik esnasında ya da sonrasında araç ile temizliğin sessiz yapılması mümkün olacak.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden Peygamber Efendimiz’in doğumu anısına anlamlı yarışma

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden Peygamber Efendimiz’in doğumu anısına anlamlı yarışma

Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen

Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi gençlerin buluşma merkezi oldu

Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi gençlerin buluşma merkezi oldu

Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s

Saruhanlı’da deve güreşlerine binlerce vatandaş akın etti

Saruhanlı’da deve güreşlerine binlerce vatandaş akın etti

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get

Aşağiçobanisa’da Şalvar Gecesi coşkusu

Aşağiçobanisa’da Şalvar Gecesi coşkusu

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar

Balıkesir’de kurbanlık satışları başladı

Balıkesir’de kurbanlık satışları başladı

Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği

Niksar Kalesi zamana meydan okuyor

Niksar Kalesi zamana meydan okuyor

Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı

Minik yetenekler sahne aldı, bahar şenliği renkli geçti

Minik yetenekler sahne aldı, bahar şenliği renkli geçti

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi

Kars’ta son Osmanlı Konağı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Kars’ta son Osmanlı Konağı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Kars’ta Osmanlı döneminden günümüze ulaşan nadir yapılardan biri olan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, yıllardır süren ihmal nedeniyle yıkılma noktasına geldi. Tarihi miras niteliği taşıyan konağın maketinin müzede sergilenmesine rağmen, asıl yapının sahipsiz bı

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
73
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
54
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
48
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
32
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
32
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
31
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
29
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
27
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
27