Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 22 Mayıs 2024 - 13:38 Yorum: 0

Boeing’in Starliner mekiğinin ilk astronotlu uçuş denemesi süresiz ertelendi

ABD merkezli havacılık şirketi Boeing’in Starliner mekiği ile Uluslararası Uzay İstasyonuna (ISS) yapmayı planladığı ilk astronotlu uçuş denemesi daha önce tespit edilen helyum sızıntısı ile ilgili incelemelerin devam etmesi nedeniyle bilin...

Boeing’in Starliner mekiğinin ilk astronotlu uçuş denemesi süresiz ertelendi

ABD merkezli havacılık şirketi Boeing’in Starliner mekiği ile Uluslararası Uzay İstasyonuna (ISS) yapmayı planladığı ilk astronotlu uçuş denemesi daha önce tespit edilen helyum sızıntısı ile ilgili incelemelerin devam etmesi nedeniyle bilinmeyen bir tarihe ertelendi.
ABD merkezli havacılık şirketi Boeing’in insanları Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) ve alçak Dünya yörüngesindeki diğer noktalara götürüp getirmek üzere tasarladığı Starliner mekiğinin yapacağı ilk astronotlu uçuş denemesi bir kez daha ertelendi. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nden (NASA) yapılan açıklamada, daha önce tespit edilen helyum sızıntısı ile ilgili incelemelerin sürdüğü belirtilirken, uzmanların 2 gün boyunca uzay aracının sistem performansını ve güvenlik tedbirlerini değerlendirdiği vurgulandı. Açıklamada, "Bu alanlarda hala devam eden çalışmalar var. Bir sonraki muhtemel fırlatma tarihi hala değerlendiriliyor. İleriye dönük daha net bir yol belirlendiğinde NASA daha fazla ayrıntı paylaşacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Üst üste ertelenmişti
Starliner’ın ilk olarak 6 Mayıs’ta yörüngeye gönderileceği duyurulmuş, ancak uzay aracında tespit edilen valf arızası nedeniyle fırlatma 10 Mayıs’a ertelenmişti. Arızanın giderilmesinin zaman alacağı açıklanırken, sonraki fırlatma tarihi olarak 17 Mayıs işaret edilmişti. 17 Mayıs’ta planlanan fırlatma ise Starliner’ın servis modülünde tespit edilen helyum gazı sızıntısı nedeniyle 25 Mayıs’a ertelenmişti. Son gelişme ile birlikte Starliner’ın yeni fırlatma tarihi belirsizlik kazanmış oldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
deneme bonusu