Bolu Belediyesi, 147. kuruluş yıl dönümünü İmaret Meydanı’nın açılışıyla taçlandırdı. Meydana yerleştirilen “Meçhul Türk Komandosu” heykeli ve 17 Türk devletine ait bayraklar, Bolulular tarafından büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı Tanju Öz...
Bolu Belediyesi, 147. kuruluş yıl dönümünü İmaret Meydanı’nın açılışıyla taçlandırdı. Meydana yerleştirilen “Meçhul Türk Komandosu” heykeli ve 17 Türk devletine ait bayraklar, Bolulular tarafından büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu projeyi seçim vaatleri arasında gösterdiğini hatırlatarak, “Komando Tugayımız, Bolu’nun sembolüdür ve hakkıdır. Eski Türk devletlerinin bayraklarıyla birlikte bu değeri gelecek nesillere hatırlatmak istiyoruz” dedi.
Sıcak havaya rağmen Bolulular, İmaret Meydanı’nın açılışına büyük ilgi gösterdi. Belediye Bandosu’nun müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileri, açılışa katılan kalabalık tarafından beğeniyle izlendi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, törende komando beresi takarak “Meçhul Türk Komandosu” heykelinin açılışını yaptı ve asker selamı verdi. Özcan, konuşmasında, 5 Ekim 1877’de kurulan Bolu Belediyesi’nin Türkiye’nin en eski 6 belediyesinden biri olduğunu söyledi.
“Bolu’nun en büyük meydanı oldu”
Başkan Özcan, belediyenin 147. kuruluş yılında hizmete giren meydanın Bolu’nun en büyük meydanı haline geldiğini belirterek, “Bu meydan projesi seçim vaatlerim arasında yer alıyordu. Demokrasi Meydanı ile İmaret Meydanı’nı birleştirdik. Bu iki tarihi caminin de bulunduğu alanı daha da genişletmeyi planlıyoruz” dedi.
“Tugayımız Bolu’nun sembolüdür, hakkıdır”
Özcan, açılışı yapılan meydanda yer alan “Meçhul Komando” heykeli ve 16 Türk devletinin bayrakları hakkında ise şu ifadeleri kullandı: "Bizim 2. Komando Tugayımız var. Özellikle Kıbrıs Barış Harekatı ve terörle mücadelede şehitler, gaziler vermiş önemli bir tugayımız. Buraya da meçhul asker heykeli yaptık, arkasından da tarihimizi unutmayalım diye Türkiye Cumhuriyeti’nden önce kurulan 16 Türk devletinin bayraklarını sergilemek istedik. Bu bayraklar sadece Cumhurbaşkanlığı forsunda var. Türkiye’de bir ilk olarak bu bayraklar burada ebediyen dalgalanacak. Komando tugayımız Bolu’nun sembolüdür, hakkıdır. O yüzden eski Türk devletlerinin bayraklarıyla birlikte komando tugayımızı gelecek nesillere hatırlatmak istiyoruz" diye konuştu.
Yamaner: "Bu heykel vefa örneğidir"
Törende söz alan Türkiye Emekli Subaylar Derneği Bolu Şube Başkanı Ahmet Şerafettin Yamaner, Bolu 2. Komando Tugayı’nın başarılarına dikkat çekti ve heykelin bir vefa örneği olduğunu belirtti. Yamaner “Bu komando heykeli, tüm dünyada başarılarıyla tanınan, Kıbrıs’ta düşmana diz çöktüren ve terörle mücadelede destan yazan kahraman Bolu 2. Komando Tugayı’na Boluluların verdiği değerin bir simgesidir. Biz emekli subaylar ve astsubaylar olarak bu heykeli görmekten büyük onur duyuyoruz" diye konuştu.
Özaydın: "Tarihi dokuya uygun bir proje hazırladık"
Proje hakkında bilgiler veren Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın, meydanın tarihi dokusuna dikkat çekerek, “Proje 2022 yılında başladı ve 2024 yılında tamamlandı. İmarethane, saraçhane ve camimize uygun bir konsept tasarladık. Tarihi dokuya uygun 12 dükkan, 6.500 metrekare peyzaj alanı ve tek katlı binalarla şehrin merkezine değer katan bir meydan oluşturduk” ifadelerini kullandı.
Meçhul komando heykeli ve 17 Türk devleti bayrağı, konuşmaların ardından İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından yapılan dua sonrası açıldı.
Törene geniş katılım
Açılışa Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve eşi Meral Özcan’ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları, Seben Belediye Başkanı Uygar Oturakdaş, Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Bolu Şube Başkanı Ahmet Şerafettin Yamaner, Bolu Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Yusuf Akduman, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko
Mersin’in en önemli yaylaları arasında yer alan Fındıkpınarı’ndaki yoğun yağış sonrası meydana gelen heyelandaki hasarın boyutu havadan görüntülenirken, 25’i ağır hasarlı yaklaşık 100 hanenin zarar gördüğü bölgedeki hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bil
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük