Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 07 Ağustos 2022 - 18:25 Yorum: 0

Bozcaada’da 21’inci Homeros Okuması

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde 21'inci Homeros Okuması gerçekleştirildi.

Bozcaada’da 21’inci Homeros Okuması

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde 21'inci Homeros Okuması gerçekleştirildi.

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde 7 Ağustos Pazar günü Salhane'de yapılan 21'inci Homeros Okuması gün doğarken tamamlandı. Homeros'un İlyada Destanı'nın açılış destanının yanı sıra Latin ozanı Vergilius'ün ünlü destanı Aenis'ten de bölümler okundu. Troya'nın karşısındaki sahilde güneşin ilk ışınları ile başlayan etkinlikte, özellikle Troya'nın Greklerin eline düştüğü geceye ilişkin sahneler dinleyicileri duygulandırdı. Vergilius'un destanını Atilla Alpar, Nurduran Duman ve Sema Sandalcı seslendirdi. Etkinlik sabah saatlerinde bu yılın şairi Mustafa Köz'ün İlyada Destanı'nın ilk bölümünü okumasıyla başladı. Ardından Doç. Dr. Sema Sandalcı o bölümün eski Yunancasını seslendirdi. Daha sonra Koza Tamdoğan ve Yasemin Şahin aynı satırların Almanca ve İngilizcelerini sundu. Bu bölüm okumalara ilk yılından beri katılan Bülent Akgezer'in Türkçe okumasıyla son buldu ve Aenis okumasına geçildi. Cumartesi akşamı Salhane'de gerçekleşen etkinlikte ise, 90'ıncı baharını sürmekte olan ve bu etkinliklere en baştan beri katılan şair Cevat Çapan'a teşekkürlerle geçti. Haluk Şahin, Sema Sandalcı, Rüstem Aslan ve tüm konuşmacılar Çapan'dan şiirler okudu. Yılın ozanı Mustafa Köz de kendi şiirlerini okumadan önce Çapan'dan bir şiir okudu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber