Brezilya, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'nin Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'ya yönelik hakaret içerikli açıklamalarının ardından Arjantin ile diplomatik ilişkilerinin temsil seviyesini maslahatgüzar düzeyine düşürdü. Brezilyalı bi
Brezilya, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'nin Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'ya yönelik hakaret içerikli açıklamalarının ardından Arjantin ile diplomatik ilişkilerinin temsil seviyesini maslahatgüzar düzeyine düşürdü.
Brezilyalı bir hükümet kaynağı, Brezilya'nın Arjantin'e ilişkilerin bundan sonra maslahatgüzar seviyesinde yürütüleceğini bildirdiğini aktardı.
Karar kapsamında Brezilya'nın Buenos Aires Büyükelçisi Julio Bitelli'nin görev yerine dönmeyeceği belirtildi. Milei, televizyon röportajında Lula hakkında "eski hükümlü, hırsız ve yolsuz" ifadelerini kullanmıştı.
Arjantin hükümeti ise Brezilya'nın Arjantin Büyükelçisi'nin ülkeden ayrılmasını talep ettiğini ve Brezilya'nın Buenos Aires'teki diplomatik temsilini maslahatgüzar seviyesine indireceğini kendilerine resmen bildirdiğini açıkladı.
Brezilya'nın Buenos Aires Büyükelçisi Bitelli, Milei'nin geçen ay Brezilya'da muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Flavio Bolsonaro'nun seçim kampanyasının tanıtımında Lula'yı hedef alan açıklamalarının ardından istişarelerde bulunmak üzere daha önce de Brasilia'ya çağrılmıştı.
Milei aynı etkinlikte Brezilya Yüksek Mahkemesi Yargıcı Alexandre de Moraes'i de hedef alarak hakaret içeren ifadeler kullanmıştı.
Geçen hafta da Milei'nin Lula'ya yönelik tekrarlanan hakaretleri nedeniyle Brezilya yönetimi büyükelçisini yeniden istişare için geri çağırmıştı.
Diplomatik kaynaklara göre bu karar, iki komşu ülke arasında modern dönemde diplomatik temsil seviyesinin bu şekilde düşürüldüğü ilk olay olarak kayıtlara geçti.
Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ise Milei'nin son açıklamalarına doğrudan yanıt vermezken iki lider arasındaki gerginlik Milei'nin Aralık 2023'te göreve gelmesinden bu yana devam ediyor. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Ege Üniversitesi Rektörlüğü, kampüs ve yurt yaşam alanlarında sahipsiz köpeklerin saldırıları sonucu öğrenciler ile akademik ve idari personelin fiziksel ve ruhsal travmalara maruz kaldığını belirterek konuya ilişkin kamuoyu duyurusu yayımladı. Açıklamada
Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna’daki lojistik merkezleri ve limanlar ile Ukrayna ordusunun çıkarları doğrultusunda kullanılan deniz araçlarına yönelik saldırılarını sürdürdüğü belirtildi. Bakanlığın paylaş
İran’da yüzlerce balıkçı, bu kez balık avlamak için değil, batan bir geminin yükünden denize yayılan ürünleri toplamak amacıyla denize açıldı. Hürmüz Boğazı’nda 14 Ekim’de çıkan yangının ardından batan GFS Pride adlı geminin taşıdığı konteynerler, bölged
Ticaret Bakanlığı, sosyal medya üzerinden mevzuata aykırı taşınmaz ve araç ilanı paylaşan 70 emlak ve oto galeri işletmesine 7 milyon TL ceza uyguladı. Denetimler kapsamında ceza kesilen işletme sayısı 152’ye, toplam ceza tutarı ise 15,2 milyon TL’ye yüks
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin savunma teknolojileri danışmanı Serhii Beskrestnov, cuma günü Associated Press’e (AP) yaptığı açıklamada, kısıtlamanın kaldırılması için SpaceX, Pentagon ve ABD hükümetiyle görüşmeler yürüttüklerini bildirdi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Nuri Pakdil’in vefatının 7’nci yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından anma mesajı yayımladı. Pakdil’in "Ben Kudüs’ü kol saati gibi taşıyorum." sözünü hatırlatan Çiftçi, büyük mütefekkirin kalemini hakikatin, adaleti
Edirne ve Kırklareli'de gerçekleştirilen denetimlerde toplam 24 düzensiz göçmen yakalandı. Edirne'de kent genelinde yürütülen kontroller sırasında 16 yabancı uyruklunun yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlendi. Yakalanan kişiler, işlemlerinin ardından
Washington’ın kararından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Zelenskiy’nin, ABD yönetimiyle derinleşen görüş ayrılıklarına rağmen Trump’ı doğrudan eleştirmekten kaçınması dikkat çekti. Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya’ya ekonomik
Novak: ABD'ye dizel yakıt sevkiyatı sözleşme imzalandıktan 15-20 gün sonra gerçekleşecek
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor