Diplomatik adım, Milei'nin cumartesi günü Sao Paulo'da düzenlenen ve eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun oğlu Senatör Flávio Bolsonaro'nun, babasının partisinden devlet başkanlığı adayı olarak onaylandığı etkinlikte yaptığı konuşmanın ardından geldi. M
Diplomatik adım, Milei'nin cumartesi günü Sao Paulo'da düzenlenen ve eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun oğlu Senatör Flávio Bolsonaro'nun, babasının partisinden devlet başkanlığı adayı olarak onaylandığı etkinlikte yaptığı konuşmanın ardından geldi.
Milei, konuşmasında Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva'yı "hırsız" ve "suçlu" olmakla suçladı. Arjantin Devlet Başkanı ayrıca, darbe girişimi suçlamasıyla 27 yıl hapis cezasına çarptırılan ve ev hapsinde bulunan eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'yu ziyaret etmesine izin vermeyen Brezilya Yüksek Federal Mahkemesi yargıcı Alexandre de Moraes hakkında da ağır ifadeler kullandı.
Brezilya Yüksek Federal Mahkemesi Başkanı Edson Fachin, Milei'nin Moraes'e yönelik sözlerini, ülkenin en yüksek mahkemesindeki bir yargıca, Brezilya topraklarında yapılmış saygısız bir gönderme olarak nitelendirdi.
Brezilya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü de Büyükelçi Bitelli'nin Milei'nin açıklamalarının ardından istişare amacıyla geri çağrıldığını doğruladı.
Eski Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernández, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda Milei'nin açıklamalarını eleştirdi. Fernández, Brezilya'nın Arjantin'in kardeş ülkesi ve en önemli ticaret ortağı olduğunu belirterek Milei'nin Lula'ya yönelik sözlerini eleştirdi.
Buenos Aires eyaleti Valisi Axel Kicillof da Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira ile görüştüğünü ve Milei'nin Brezilya hükümeti, Lula ve ülkeye yönelik açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı ilettiğini açıkladı.
Kicillof, Arjantin'in komşu ülkelerine saygı duyduğunu ve bölgesel entegrasyona bağlı olduğunu belirterek Brezilya'nın Arjantin'in en önemli ticaret ortağı olduğuna dikkati çekti.
Kicillof ayrıca Milei'nin açıklamalarının yatırımlar, ihracat ve istihdam açısından Arjantin'in çıkarlarını olumsuz etkileyebileceğini savundu.
Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, Milei'nin sözlerine doğrudan yanıt vermedi.
Lula, ABD'nin Brezilya'ya yönelik gümrük tarifelerini stratejik bir hata olarak değerlendirdiği Washington Post'ta yayımlanan makalesinde, Brezilya'nın geleceğinin dış müdahale olmaksızın ve boyun eğmeden yalnızca Brezilyalılar tarafından belirleneceğini ifade etti.
Brezilya Dışişleri Bakanlığı ayrıca kısa süre önce ABD Dışişleri Bakanlığında görevli iki yetkilinin gelecek hafta Brezilya'ya yapmayı planladıkları ziyaret için vize başvurularını reddetmiş ve karara ilişkin açıklama yapmamıştı.
Lula, gelecek yıl yapılması planlanan devlet başkanlığı seçimlerinde yeniden aday olmayı hedefliyor. Seçimde aday olması beklenen isimler arasında, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun oğlu Senatör Flávio Bolsonaro da bulunuyor.
Flávio Bolsonaro'nun ailesinin Trump yönetimiyle çeşitli bağlantıları bulunuyor. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Fransa İçişleri Bakanı Laurent Nunez, ülkenin farklı bölgelerinde devam eden yangınlarla ilgili son durumu paylaştı. Nunez, yıl başından bu yana 12 bin 845 yangının meydana geldiğini ve çıkan yangınlarla bağlantılı olarak 146 kişinin gözaltına alındığını
Çin basınında yer alan haberlere göre, ülkenin kuzeybatısındaki Gansu eyaletinde etkisini artıran sağanak yağışların ardından birçok bölgede sel meydana geldi. En büyük zararın Dingxi kenti ve çevresinde yaşandığı bildirildi. Meydana gelen seller sonucu 1
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesine bağlı Çarıklı Mahallesini adeta ikiye ayıran Diyarbakır-Mardin Yolu, özellikle öğrenciler için ciddi riskler taşıyor. Okul öğrencileri her gün karşıya geçmek için kullandığı Diyarbakır-Mardin Yolunda ölümle burun buruna g
Diyarbakır'da semt pazarlarında yaz mevsimine rağmen beklenen hareketlilik yaşanmıyor. Sebze ve yeşillik fiyatlarının yüksek seyretmesi nedeniyle vatandaşın alışveriş miktarının azaldığını belirten pazar esnafı, artan yakıt, nakliye, işçilik ve üretim mal
Isparta İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetimlerini sürdürüyor. 19-25 Temmuz tarihleri arasında polis sorumluluk bölgesinde gerçekleştirilen denetimlerde 26 bin 83 şahsın sorgulaması yapıldı. Çalışm
Polis kaynaklarına göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle irtifa kaybeden küçük uçak, Ganderkesee kentindeki yerleşim bölgesinde bulunan müstakil bir evin çatısına çarptı. Uçakta 2 kişinin bulunduğu belirtilirken, kazada 1 kişi hayatını kaybetti. Uçakta b
Polis kaynaklarından alınan bilgiye göre kaza, ülkenin güneyindeki Tacna kentinde, Şili sınırı yakınlarında Pan-Amerikan Otoyolu'nun güney kesiminde meydana geldi. İki otobüsün henüz belirlenemeyen nedenle çarpıştığı kazada 5 kişi yaşamını yitirirken, 16
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Suudi Arabistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Fayyadh Bin Hamed Al-Ruwaili ile telefonda görüştü. TSK'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bugün gerçekleştirilen görüşmede iki ülke arasındaki
Malatya'da minibüs ile otomobil çarpıştı: Bir ölü
Bekayi: ABD ile mesaj alışverişi arabulucular üzerinden sürüyor
03Fransa'da yanan alanların büyüklüğü 115 bin hektara ulaştı
04Çanakkale açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı
05"Netanyahu Batı Şeria'yı barut fıçısına çevirdi": Knesset'te "Üçüncü İntifada" uyarısı
06"Terörsüz Türkiye" düzenlemesi bu hafta Meclis'e geliyor
07İşgal kabinesi Gazze'ye uluslararası güç konuşlandırılmasını onayladı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük