Ordu'da sanayi sitesinde yedek parça üzerine iş yeri bulunan "Karışık" lakaplı Cumhur Yılmaz'ın dükkanına girenler şaşırıp kalıyor.
Ordu'da sanayi sitesinde yedek parça üzerine iş yeri bulunan "Karışık" lakaplı Cumhur Yılmaz'ın dükkanına girenler şaşırıp kalıyor. Binlerce ürünün bulunduğu iş yerinde parçaların yerini ise bir tek o biliyor.
Altınordu ilçesi Ata Sanayi Sitesi'nde otomotiv ve büyük araçlar için yedek dükkanı bulunan 46 yaşındaki Cumhur Yılmaz'ın lakabı "Karışık" olarak biliniyor. 2008 yılında devraldığı iş yerini o günden bu yana yedek parça malzemeleri ile dolduran Yılmaz, bir süre sonra rafları yetmeyince parçaları üst üste koymaya başladı. Yıllarca biriktirdiği yaklaşık 100 bin adet parçayı iş yerinde düzensiz bir şekilde satışa sunan Yılmaz, müşterilerin aradığı tüm parçaları kendisinin bulabildiğini ancak başka insanların uzun süren aramalar sonucunda dahi parçayı bulamadığını belirtiyor, müşterilerinin de kendisini böyle sevdiğini ifade ediyor.
"Bana "karışık adam" derler"
İş yerini düzene koymayı çok düşündüğünü ancak bir türlü uygulayamadığını ifade eden Cumhur Yılmaz, "Bana "Karışık adam" derler. Nedeni ise tüm çeşit malzemelerin bende bulunması. İnsanların bana olan sevgisinden dolayı bu adı taktılar. Dükkanım komple karışık, üst kat ve depom da çok karışık. Düzen yapmayı bu zamana kadar aklımdan çok geçirdim ama Allah nasip etmedi. Ne kadar ürün olduğunu tahmin etmemin ihtimali yok, doğruyu konuşmak gerekirse 100 bin çeşit vardır diye düşünüyorum" dedi.
"Bazen ben de unutuyorum, insanlar istedikleri parçayı bulamayacağımı tahmin ediyor"
"Bazen benim de parçaların yerini unuttuğum oluyor. Müşteriye kimi zaman "kalmadı" diyorum ama sonradan bir yerden çıkıyor" diyen Yılmaz, "Dükkanı ilk kez görenler şaşırıyor. İstediği malzemeyi almaya gittiğimde peşimden bakıyor ve nasıl bulacağımı izliyor. Sonrasında teslim edince "helal olsun" diyorlar. İnsanlar malzemeyi istediklerinde benim bulamayacağımı düşünüyorlar. 20 yılı aşkın süredir buluyorum, her geçen gün de üzerine koyuyorum" diye konuştu.
"Parçayı bulabilene "ücretsiz alın" diyorum ama bulamıyorlar"
Rıdvan Kutlu isimli müşteri, işyerine geldiklerinde kimi zaman bir müddet parça için beklediklerini ifade ederek, "İş yeri karşılık olduğu için kendisine de karışık diyoruz. Bazen işi çıkıyor ve dükkanı bize bırakıyor, gelen müşteriye "parçayı bulursan ücretsiz al" diyorum. Ancak kendisinde her türlü parça bulunuyor, kendisi geldiğinde de hemen bulup bize teslim ediyor" ifadelerine yer verdi.
"Karışık olması onun özelliği"
Hayatında ilk kez böyle karışık bir dükkan gördüğünü söyleyen Yusuf Yalın ise "Bazen kendisi olmadığında parçaların yerini tarif ediyor. Burası herkesin yapabileceği bir iş değil ama dağınık olması onun özelliği. Başka bir yerde de böyle bir dükkan hiç görmedim" diye konuştu.
Düzce Valisi Mehmet Makas, Ramazan Bayramı tatili süresince kent genelinde bin 551 personelin görev yapacağını belirterek, denetimlerde vatandaşlara ceza yazmaktan ziyade rehberlik etmeyi amaçladıklarını bildirdi.Vali Mehmet Makas, bayram tedbirlerine ili
Adıyaman’da Ramazan ayının son gününde il protokolü şehitlik ziyaretinde bulundu.Adıyaman Valisi Osman Varol, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Ekrem Çadır, kurum müdürleri, STK temsilcileri, emniyet mensupları, jandarma personeli, şehit aileleri ve çok sayıda
Eskişehir’de Ramazan Bayramı öncesinde yakınlarının kabirlerini ziyaret etmek isteyen binlerce vatandaş, Arefe günü sabah saatlerinden itibaren Asri Mezarlık’a akın etti.Kabristan içerisinde büyük bir yoğunluk oluşurken, vatandaşlar yakınlarının mezarları
Türk Kızılay Muradiye Şube Başkanı Selçuk Yay, Ramazan Bayramı öncesi ilçedeki yaşlı vatandaşların tıraşını evlerinde ücretsiz yaptı.Türk Kızılay Muradiye Şubesi Başkanı Selçuk Yay, Ramazan öncesi yaşlı vatandaşları ziyaret ediyor. Ziyaret ettiği yaşlı va
Çeşme Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Yaşlılar Haftası dolayısıyla ilçede yaşayan 98 yaşındaki Muzaffer Şenkul’u evinde ziyaret etti.Yaşlılar Haftası kapsamında jandarma personeli, Çiftlik Mahallesi’nde ikamet eden 98 yaşındaki Muzaffer Şenk
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Bodrum-Fethiye arasında denizlerde fırtına uyarısın bulunduYapılan uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre, denizlerde Bodrum-Fethiye arasında, yarın (Cuma) öğleden sonradan
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yılmaz, bayramların, toplumsal bağların güçlendiği, kardeşlik duygularının pekiştiği müstesna zamanlar olduğuna dikkat çekerek, tüm İslam aleminin bayramını kutladı.
İstanbul’u Karadeniz’e bağlayan Karabük’ün Kemikli Rampaları’nda bayram trafiği geçişleri akıcı bir şekilde sağlanıyor.Ramazan Bayramı tatili için memleketlerine gitmek isteyen vatandaşların yolculuğu başladı.21 ilin geçiş noktası olan D-100 kara yolu Kem
Trafikte başlayan tartışma kavgaya döndü: 10 gözaltı
Yunus Emre Çift: "Başımız dik bir şekilde Avrupa’ya veda ediyoruz"
03Thorsten Fink: "İkinci gole yakındık ama başaramadık"
04Netanyahu: "Bu savaşın insanların düşündüğünden çok daha hızlı sona ereceğini öngörüyorum"
05İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan dünyaya uyarı
06Boş arazide çıkan yangın müstakil eve sıçramadan söndürüldü
07İran’dan İsrail’e füze yağmuru
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük