Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 09 Şubat 2023 - 15:53 Yorum: 0

Bu kez alışverişe değil, depremzedelere destek için geliyorlar

Komşu ülke Bulgaristan'dan Edirne'ye alışverişe gelen turistler, bu kez depremzedeler için topladıkları yardım malzemelerini getirmek için Türkiye'ye...

Bu kez alışverişe değil, depremzedelere destek için geliyorlar

Komşu ülke Bulgaristan'dan Edirne'ye alışverişe gelen turistler, bu kez depremzedeler için topladıkları yardım malzemelerini getirmek için Türkiye'ye giriş yaptı.

Merkez Üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde hissedilen depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyaları çığ gibi büyürken, bir destek de komşu ülke Bulgaristan vatandaşlarından geldi. Kendi araçlarıyla akın akın alışverişe gelen Bulgar vatandaşlar, yaşanan depremin ardından başlatılan yardım kampanyalarına destek olmak için gelmeye başladı. Genciyle yaşlısıyla tüm vatandaşlar depremzedeler için tek yürek oldu. Edirne Valiliği öncülüğünde başlatılan ve AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen yardım kampanyalarını duyan Bulgarlar, yardımların toplandığı merkezlere gelerek battaniye, kıyafet ve gıda gibi çeşitli malzemeleri görevlilere teslim ediyor.

Eşi ile birlikte yardımların toplandığı Mimar Sinan Spor Salonu'na gelerek yorgan, kıyafet ve temizlik malzemelerini görevlilere teslim eden Bulgar vatandaş Sevgin Yusuf, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

"Destek olmak için malzeme getirdik"

Bulgaristan'dan gelen ve depremzedeler için getirdikleri yardım malzemelerini toplama merkezine getiren Sevgin Yusuf, "Zor durumda olanlara destek olmak için yorgan, kıyafet, temizlik malzemeleri getirdik. Kırcaali'den 4-5 yardım tırı deprem bölgesine gönderildi. Herkese geçmiş olsun. Allah sabır versin. Herkesin ailelerine başları sağ olsun" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber