Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:19 Kütahya’nın Simav ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem03:14 Ankara’da kumara karşı "Rest" operasyonları: 35 iş yeri mühürlendi01:49 Merzifon’da evinde bıçaklanan kadın hayatını kaybetti, oğlu gözaltında01:33 Irak’ın kuzeyinde Pençe Operasyon bölgesinde mayına basarak yaralanan asker...01:32 Yenişehir’de kontrolden çıkan motosiklet devrildi: 1 ölü, 1 yaralı01:26 Motosikletli saldırgan çiğ köfteciye ateş açtı: 1 yaralı01:19 Irak’ın kuzeyindeki Pençe (Hakurk) Operasyon bölgesinde arama tarama faaliy...01:16 Işık ihlali kaza getirdi... Kırmızı ışıkta geçen otomobil taksiye çarptı: 7...01:16 Işık ihlali kaza getirdi... Kırmızı ışıkta geçen otomobil taksiye çarptı: 7...01:16 Işık ihlali kaza getirdi... Kırmızı ışıkta geçen otomobil taksiye çarptı: 7...01:16 Işık ihlali kaza getirdi... Kırmızı ışıkta geçen otomobil taksiye çarptı: 7...01:16 Işık ihlali kaza getirdi... Kırmızı ışıkta geçen otomobil taksiye çarptı: 7...01:16 Işık ihlali kaza getirdi... Kırmızı ışıkta geçen otomobil taksiye çarptı: 7...01:16 Işık ihlali kaza getirdi... Kırmızı ışıkta geçen otomobil taksiye çarptı: 7...01:16 Işık ihlali kaza getirdi... Kırmızı ışıkta geçen otomobil taksiye çarptı: 7...00:46 Sobadan sızan gaz faciaya dönüştü: Gazi ve eşi hayatını kaybetti00:36 Arazi anlaşmazlığı meselesinde kan aktı: 1 ölü00:31 Kovalamaca sonucu yakalanan sürücüyle polisin imtihanı: Araçtan inmedi, alk...00:20 Cizre’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı23:54 Evine gireceği sırada sırtından vuruldu
Türkiye 28 Nisan 2025 - 09:26 Yorum: 0

Bu köyde her sokakta yangın vanası var

Amasya’nın Taşova ilçesi Tatlıpınar köyünde her sokak girişinde yer alan yangın vanaları muhtemel yangınlara karşı örnek bir tedbir olarak dikkat çekiyor. Muhtarın yangınlara müdahale planı oluşturduğu köy, yerlere kimsenin çöp atmayıp uygu...

Bu köyde her sokakta yangın vanası var

Amasya’nın Taşova ilçesi Tatlıpınar köyünde her sokak girişinde yer alan yangın vanaları muhtemel yangınlara karşı örnek bir tedbir olarak dikkat çekiyor. Muhtarın yangınlara müdahale planı oluşturduğu köy, yerlere kimsenin çöp atmayıp uygulanan sıfır atık kampanyasıyla da Bakan Murat Kurum tarafından ‘Bu köy başka köy’ sözleriyle örnek gösterilmişti.
140 haneli, 500 nüfuslu köyde bir dönem muhtarlık yaptıktan sonra ara verip 6 yıl önce yeniden göreve gelen 64 yaşındaki muhtar Cemal Onat, 7 yıl önce evinin önüne konuşlandırdığı yangın vanası sayesinde samanlıktaki yangını evine sıçramadan söndürmeyi başardı. Bunu gören köylülerin, "Bu böyle olmaz. Yangın teşkilatı kuralım. Biz de alalım. Her yere kuralım" sözleri üzerine köyde 100 metre aralıklarla yangın vanaları kuruldu. Muhtar köyde yangına müdahale planı oluşturdu. Su hattına bağlanan sistem sayesinde köyde çıkan yangınların büyümeden önlenmesi sağlandı.
Benzer sistemlerin bulunmadığı çevre köylerde çıkan yangınlara müdahale için Taşova ilçe merkezinden yönlendirilen itfaiye araçlarının su dolumu amacıyla kendi köylerine geldiğini belirten evli ve 6 çocuk babası Onat, "Yangın musluğundan hortumu çektiğimiz zaman 100 metre ileri gidiyor. Öbür taraftan bu tarafa da 100 metre geliyor. Gerekirse itfaiye geldiği zaman itfaiyeye de takviye yapıyoruz. İtfaiye gelene kadar vatandaşımız hızlı bir şekilde bilinçli olarak müdahale etmektedir" diye konuştu. Bütün evlerde ve sokak girişlerinde geri dönüşüm kutularının bulunup atıkların çöple karıştırılmadan toplandığı köy, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca Sıfır Atık uygulamalarında ’örnek’ gösterilmişti. Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından paylaştığı köyün görüntülerini "Bu köy başka köy" notuyla paylaşmıştı.

Bu köyde her sokakta yangın vanası varBu köyde her sokakta yangın vanası var
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber