Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 04 Şubat 2023 - 09:28 Yorum: 0

Bu pazaryeri elektriğini kendi üretecek

DÜZCE (İHA) – Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Aziziye Mahallesi'nde yapımı devam eden kapalı pazaryeri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bu pazaryeri elektriğini kendi üretecek

DÜZCE (İHA) – Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Aziziye Mahallesi'nde yapımı devam eden kapalı pazaryeri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Özlü, kendi elektriğini üretecek pazaryeri projesini Nisanda açacaklarını dile getirdi.

Aziziye Mahallesi'nde yapımına devam edilen ve elektrik üretebilecek potansiyele sahip olacak olan Kapalı Pazaryerinin inşaatında sona gelindi. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, pazaryerinde yapılan son çalışmalar ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Özlü, "Şu andaki pazaryerimiz eskiden beridir kullandığımız bir pazaryeri. Maalesef çok kötü çok çirkin ben burayı sık sık Afganistan ve Pakistan'da ki pazaryerlerine benzetiyorum. Bu pazaryerinin yanına büyük bir pazaryeri yapıyoruz. Kocaeli'den sonra bölgenin en büyük pazaryerlerini inşa ediyoruz. İnşaatı devam ediyor. Yaklaşık 3 ay içerisinde bu pazaryeri bitecek. Bittikten sonra mevcut pazaryerini buraya taşıyacağız. Diğer yeri boşaltacağız. Çirkin ve kötü yapıları yıkacağız. Burası pazarkent adı ile anacağımız güzel bir alışveriş merkezi olacak. Açık avm olacak. Restoran ve dükkanlar olacak. 11 bin metrekarelik kapalı alanı olacak. Burada insanlar alışveriş yapacaklar. Aziziye mahallesine güzel bir yer kazandırıyoruz" dedi.

"Kendi elektriğini üretecek"

Pazaryerinin kendi elektriğini üreteceğini dile getiren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, "Biz pazaryerinin çatısına güneş enerji panelleri koyduk. Eski yere yapılacak binaları bu yıl içerisinde biz yapacağız daha sonra vatandaşlara satacağız. Şu anda kurduğumuz pazaryerinin çatısında güneş panelleri olacak. Güneş panelleri elektrik üretecek. Elektrik fiyatları çok yükseldi. Burada güneş panelleri ile elektrik üretip, pazaryerinin elektriğini karşılayacak. Çöp tesisi katı atık tesisi orada da aslında hibrit bir yapı söz konusu. Çatısında güneş panelleri var elektrik üretiyoruz. Organik maddelerden organik ürünlerden elektrik üretiyoruz. Pazaryerinde de bu şekilde olacak. Pazaryeri 3 ay içerisinde tamamlanacak. Nisan ayında yeni pazaryerine geçeceğiz" diye konuştu.

"Hamidiye Mahallesine pazaryeri yapacağız"

Başkan Özlü, "Pazaryeri olarak sadece Aziziye Mahallesi'nde bu şekilde bir çalışma yapmayacağız. Hamidiye Mahallesinde de bir pazaryeri yapacağız. Bununda projesi bitti. Arsalar bakımından başka devlet kurumlarından tahsis edilmiş yerler vardı. O tahsis edilmiş yerlerden vazgeçildi Hamidiye Mahallesine de bir pazaryeri inşaatına inşallah bu sene başlayıp gelecek yıl tamamlanacak. Şu anda ki Hamidiye Mahallesinde açık pazaryerinin kurulduğu yere yeni pazaryeri yapılacak. Bu sene içerisinde başlayacağız" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber