Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 01 Temmuz 2023 - 09:04 Yorum: 0

Enkaz kent Hatay’da yıkımın boyutunu uydu görüntüleri gözler önüne serdi

Depremin vurduğu Hatay’da yıkımın boyutu uydu görüntüleriyle ortaya çıktı. Uydu görüntülerinde; binaların yerini boş arazilerin aldığı gözlemlendi.Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasar Hatay’da meydana geldi. Antakya ilçesi...

Enkaz kent Hatay’da yıkımın boyutunu uydu görüntüleri gözler önüne serdi

Depremin vurduğu Hatay’da yıkımın boyutu uydu görüntüleriyle ortaya çıktı. Uydu görüntülerinde; binaların yerini boş arazilerin aldığı gözlemlendi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasar Hatay’da meydana geldi. Antakya ilçesinde binlerce konut depremde hasar gördü. Kentte hasarlı binaların yıkımları ve enkaz kaldırma çalışmaları hızla devam ederken yıkılan binaların yerlerini araziler aldı. Yıkımın boyutunu güncellenen uydu görüntüleri gözler önüne serdi. Uydu görüntülerinde Antakya ilçesinde enkaz kaldırma çalışmalarının bittiği alanlarda arazilerin ortaya çıktığı görüldü.
“Hiç görmedim bu kadar güzel bir memleket”
Deprem öncesinde Antakya’da yaşayan ve bu kadar güzel bir şehir görmediğini getiren Faslı Emel Elmahmudi, “Antakya’dayız, şuan burası Habibi Neccar yolu. Önceden her tarafta ev vardı, şimdi her yer boş. Burada ev yok ve yaşamak çok zor. Tabi ki Antakya gibi bir şehir yok. Hiç görmedim bu kadar güzel bir memleket” dedi.
“Çok üzücü buraları böyle görmek”
2 kardeşini asrın depreminde kaybettiğini belirten Ahmet Ergüvenoğlu, “Bizim dükkanımız vardı az ileride yine evimiz vardı konteyner koyduğumuz yerde. 23 yaşındayım ve 20 yılım burada geçti. Çok üzücü buraları böyle görmek, 2 kardeşimi depremde kaybettim” şeklinde konuştu.
“Buraların depremden yıkıldığına inanamıyor insan”
Deprem sonrası yıkılan binaları görmenin kendilerini üzdüğünü dile getiren Hasan Delek, “Burada arkadaşlarım vardı, esnafım. Arkadaşım bu binada oturuyordu ve kendi, eşi, babası vefat etti. 2 tane de engelli çocuğu enkaz altında kaldı. Gördüğümüzde bir tuhaf geliyor. Buraların depremden yıkıldığına inanamıyor insan” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber