Bulgaristan'da 2 Nisan'da yapılacak erken seçime İzmir damgasını vuracak.
Bulgaristan'da 2 Nisan'da yapılacak erken seçime İzmir damgasını vuracak. Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (BGF) Başkanı Abdurrahim Nursoy, "İzmir'de 50 bin seçmen sandık başına gidecek. Hedefimiz 40 milletvekili" dedi.
Bulgaristan'da, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) seçim kampanyasına başladı. Türkiye'de çifte vatandaş olan 400 bin seçmen 162 sandıkta, İzmir'de ise 18 sandıkta 50 bin seçmen oy kullanacak. Aynı zamanda İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Başkanı da olan Abdurrahim Nursoy, seçmenlere çağrıda bulunarak, "Geleceğimiz için başkalarının karar vermesine izin vermeyelim. Bulgaristan Türklerinin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'ne destek verelim" dedi.
"40 milletvekiline ulaşabiliriz"
İzmir BAL-GÖÇ Başkanı Nursoy, hedeflerinin, Hak ve Özgürlükler Hareketinin mevcut 36 milletvekilini, 40 ve üzerine taşımak olduğunu söyledi.
Nursoy, doldurulan elektronik dilekçeler ışığında bir önceki döneme göre oy kullanma oranında yüzde 20 artış olacağını öngördüklerini belirterek, "Buna göre Türkiye ayağında bir önceki seçimde aldığımız oy oranının yüzde 15 artacaktır. Bir o kadar Bulgaristan'da artış yaşanırsa hedefimize ulaşırız" diye konuştu.
"Eşit haklar için"
Nursoy şöyle devam etti:
"Bulgaristan demokrasisinin vazgeçilmezi olan bizler, gelecekte de eşit haklarda var olmayı ümit ediyoruz. Bulgaristan'ın kanun ve nizamına uyarak, Bulgaristan'ın refahı için çalışacak olan, orada yaşayan kardeşlerimizi ve bizleri temsil eden parti temsilcilerimizle ülkemize fayda sağlamaya devam etmek istiyoruz. İktidar masasında birlikte oturabiliriz. Bunun için herkes üzerine düşeni yapmalı. Elektronik dilekçe doldurmuş olsun ya da olmasın sandık başına giden her Bulgaristan vatandaşı oy kullanabilecek. Bu sakın unutulmasın. Biz de yöneticilerimiz ve gönüllülerimiz ile sandık başlarında onlara yardımcı olacağız."
BAL-GÖÇ dostluk köprüsü
Türkiye ve Bulgaristan'ın güçlü komşuluk ilişkileri olduğunu belirten Nursoy, BAL-GÖÇ olarak biz de iki ülke arasında dostluk köprüsü görevini görüyoruz" dedi. Seçimde de dernek olarak önemli görevler üstlendiklerini söyleyen Nursoy, "Süreci baştan sona çok yakından takip ettik. Bulgaristan Büyükelçiliği ve konsoloslar ile seçim öncesi toplantılar yaptık. Sandıkların nereye açılacağını belirledik, sandık görevlilerini seçtik. Süreci en doğru şekilde yönetmek için Türkiye'deki Bulgaristan Büyükelçiliği ve Türkiye İçişleri Bakanlığı ile yazışmalar gerçekleştiriyoruz. Son güne kadar elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 29 kişi yaralandı. Kaza, sabah saatlerinde Vakıflar Mahallesi yakınlarında meydana geldi. S.T. idaresindeki yolcu otobüsü, aynı yönde ilerleyen iki işçi servis minibüsü ile bir otomobi
Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen planlı ve projeli çalışmalar kapsamında Kastamonu merkez, İnebolu, Abana, Bozkurt, Çatalzeytin ile İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamınd
Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, iki yüzyılı aşkın geçmişe sahip ülkelerin birbirlerine karşı böyle bir adım atmasının mazur görülemeyeceğini söyledi. Lula, Brezilya'nın ekim ayında yapılması planlanan genel seçimlerden önce yeni büyüke
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uygulama noktasında durdurdukları bir otomobilde arama gerçekleştirdi. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, otomobilde yapılan aramada 1 kilo 100 gram uyuşturucu maddenin ele geçirildiği
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İspanya'da devam eden orman yangınlarıyla mücadeleye destek amacıyla görevlendirilen 2 yangın söndürme uçağının görevini başarıyla tamamlayarak yurda döndüğünü bildirdi. Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıkl
Ensarullah'ın askeri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Aden Körfezi'nde Suudi Arabistan'a ait "Daisy" petrol tankerini balistik füzeyle hedef aldıklarını ve operasyonun başarıyla sonuçlandığını, geminin vurularak geri dönmek zorunda kaldığını açıkladı. Seri,
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından hakkında toplam 50 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan İ.O.'nun yakalanmasına yönelik çalışma yürütüldü. Çalışmalar kapsamında düzenlenen operasyonda İ.O., 4 A
İl Jandarma Komutanlığınca, suç ve suçlularla mücadele kapsamında genel asayiş ve kamu düzeninin korunması ile aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar yürütüldü. 1-31 Temmuz tarihleri arasındaki çalışmalar sonucunda, asayiş suçlarından 46, sibe
Çekicinin Demir Aksamına Sıkışan Kedi İtfaiye Tarafından Kurtarıldı
Kuzey Kuşak Yolunda Kaza: Otomobil Refüje Çarptı
03Malatya'da çekicinin demir kısmına sıkışan kedi kurtarıldı
04Engelli gencin Kâbe hayali gerçekleşiyor
05Gazze hükümeti: Gazze Felaket aşamasında ve Ulusal Komite'yi çalışmalarına başlamaya çağırıyoruz
06Yozgat'ta yeşil mercimek hasadı başladı
07Çanakkale'de 5 düzensiz göçmen yakalandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük