Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yüzde 20'ler seviyesindeki içme suyu kayıp-kaçak oranı ile Bursa'yı, Türkiye'de liderliğe taşıyan...
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yüzde 20'ler seviyesindeki içme suyu kayıp-kaçak oranı ile Bursa'yı, Türkiye'de liderliğe taşıyan BUSKİ ekibiyle bir araya geldi. "Suda Verimlilik Ödülünü" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın elinden alan Başkan Aktaş, "Arkamda çok güçlü, samimi, işini heyecanla ve aşkla yapan bir ordunun olması güvencesiyle ben bu ödülleri alıyorum" dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde, 3 ay önce Ankara'da yapılan "Belediye Su Kayıpları Çalıştayı'nda, yüzde 20'ler seviyesindeki kayıp-kaçak oranı ile BUSKİ, Türkiye'deki en iyi su ve kanal idaresi seçilmişti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bu alandaki başarıları nedeniyle "Suda verimlilik ödülünü" geçtiğimiz ay Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin de katıldığı törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın elinden almıştı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'ya bu haklı gururu yaşatan başarının mimarı BUSKİ'nin yönetim kadrosu ve çalışanlarıyla bir araya geldi.
3.3 milyar liralık yatırım
BUSKİ binasında düzenlenen, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politikalar Kurulu Üyesi Hayri Baraçlı'nın da katıldığı törende konuşan Başkan Aktaş, bu başarının altında alın teri, emeği olan tüm BUSKİ personeline teşekkür etti. Büyükşehir'de göreve geldiği Kasım 2017'den itibaren Bursa için yılmadan, usanmadan, canla başla çalışmaya başladıklarını hatırlatan Başkan Aktaş, "Bu süreçte, 1 milyon 500 bine yakın abonemize hizmet veren 2 bin 616 BUSKİ personelimizle birlikte şehrimizin su ve kanal işlerini en iyi şekilde idare ettik. Verimlilik açısından bin abone başına düşen yaklaşık 1,80 çalışanımızla su ve kanal idareleri arasında en önlerde yer alıyoruz. Scada yönetim sistemiyle su kayıp kaçaklarını kontrol altına aldık. Kayıp kaçak oranlarımızı Avrupa standartlarına getirerek merkezde yüzde 20'ler seviyesine indirdik. Bunun yanında görünmeyen yatırımlar olarak tabir edilen altyapı çalışmalarına hız verdik. Yine bu dönemde; altyapıya yaklaşık 3 milyar 300 milyon lira yatırım yaptık" dedi.
Türkiye'de ilk
İnşa ettikleri HES, GES ve çamur yakma tesisi ile kendi enerjini üretmede bütün su idarelerine örnek olduklarını hatırlatan Başkan Aktaş, TSE'den 8 adet ile en fazla kalite belgesi alan su ve kanal idaresi olduklarının altınız çizdi. Bütün su ve kanal idareleri arasında 3 kalite belgesini Türkiye'de ilk, 1 tanesini de Bursa'da ilk BUSKİ'nin aldığını ifade eden Başkan Aktaş, "Mevcut laboratuvarlarımız uluslararası yeterliliğe sahip. Laboratuvarda akredite olduğumuz 299 parametre sayısı ile bütün su ve kanal idareleri arasında birinciyiz. Görevde olduğumuz 5 yılda belirli mevsimlerde su sıkıntısı çeken kırsal bölgelerimizi sağlıklı içme suyu ile buluşturduk. Vatandaş memnuniyetini her zaman ilk sıraya koyarak 185 çağrı merkezi, online abonelik, e-Buski, e-devlet ve Buski mobil uygulamalarını vatandaşlarımıza ulaştırarak bütün işlemlerini şubeye gitmeden yapabilmelerine imkân tanıdık" diye konuştu.
Susuz bırakmadık
DSİ kayıtlarına göre son 30 yılın en kurak mevsimlerinin yaşandığı 2019 yılında bile Bursalıları bir gün susuz bırakmadıklarını hatırlatan Başkan Aktaş, iklim değişikliği ve kuraklığı sadece Bursa'nın değil, bütün dünyanın konuştuğunu, bu süreci 7-24 çalışarak çok iyi idare ettiklerini vurguladı. Bursa'ya 2 bin 60 yılına kadar su sorunu yaşatmayacak yaklaşık 150 milyon Euro'luk Çınarcık Barajı suyunun Bursa'ya getirilmesi projesine hız verdiklerini dile getiren Başkan Aktaş, sadece Bursa'da değil, BUSKİ ekiplerinin asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesinde de ilk günden beri insanüstü bir gayretle çalıştığını belirtti.
Hizmet ordusu
BUSKİ'nin su tasarrufuna yönelik eğitim çalışmalarına da ağırlık verdiğini, anaokulu ve ilkokullarda eğitim çalışmaları da yaptıklarını dile getiren Başkan Aktaş, "Durmadık, yılmadık, dinlenmedik, Bursa'mıza canla başla hizmet ettik. Bütün bunları sizlerin desteği, alın teri ve emeği olmadan başaramazdık. Su kayıp kaçaklarında sizin başarılarınızla beraber Türkiye birincisi olduk. Gösterdiğimiz azim, çalışma aşkı ve yaptığımız yatırımların karşılığını çok şükür aldık. Allah'ın izniyle su kayıp ve kaçaklarında gösterdiğimiz başarıyı daha da ilerilere taşıyacağız. Her zaman olduğu gibi işin plaket kısmı, ödül kısmı bana nasip oluyor ama arkamda çok güçlü, samimi, işini heyecanla ve aşkla yapan bir ordunun olması güvencesiyle ben bu ödülleri alıyorum. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız" dedi.
Başkan Aktaş, törenin sonunda Bursa'nın altyapısına değer katan gayretli çalışmaları nedeniyle tüm BUSKİ çalışanları adına BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç'e teşekkür plaketi verdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 29 kişi yaralandı. Kaza, sabah saatlerinde Vakıflar Mahallesi yakınlarında meydana geldi. S.T. idaresindeki yolcu otobüsü, aynı yönde ilerleyen iki işçi servis minibüsü ile bir otomobi
Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen planlı ve projeli çalışmalar kapsamında Kastamonu merkez, İnebolu, Abana, Bozkurt, Çatalzeytin ile İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamınd
Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, iki yüzyılı aşkın geçmişe sahip ülkelerin birbirlerine karşı böyle bir adım atmasının mazur görülemeyeceğini söyledi. Lula, Brezilya'nın ekim ayında yapılması planlanan genel seçimlerden önce yeni büyüke
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uygulama noktasında durdurdukları bir otomobilde arama gerçekleştirdi. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, otomobilde yapılan aramada 1 kilo 100 gram uyuşturucu maddenin ele geçirildiği
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İspanya'da devam eden orman yangınlarıyla mücadeleye destek amacıyla görevlendirilen 2 yangın söndürme uçağının görevini başarıyla tamamlayarak yurda döndüğünü bildirdi. Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıkl
Ensarullah'ın askeri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Aden Körfezi'nde Suudi Arabistan'a ait "Daisy" petrol tankerini balistik füzeyle hedef aldıklarını ve operasyonun başarıyla sonuçlandığını, geminin vurularak geri dönmek zorunda kaldığını açıkladı. Seri,
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından hakkında toplam 50 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan İ.O.'nun yakalanmasına yönelik çalışma yürütüldü. Çalışmalar kapsamında düzenlenen operasyonda İ.O., 4 A
İl Jandarma Komutanlığınca, suç ve suçlularla mücadele kapsamında genel asayiş ve kamu düzeninin korunması ile aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar yürütüldü. 1-31 Temmuz tarihleri arasındaki çalışmalar sonucunda, asayiş suçlarından 46, sibe
Çekicinin Demir Aksamına Sıkışan Kedi İtfaiye Tarafından Kurtarıldı
Kuzey Kuşak Yolunda Kaza: Otomobil Refüje Çarptı
03Malatya'da çekicinin demir kısmına sıkışan kedi kurtarıldı
04Engelli gencin Kâbe hayali gerçekleşiyor
05Gazze hükümeti: Gazze Felaket aşamasında ve Ulusal Komite'yi çalışmalarına başlamaya çağırıyoruz
06Yozgat'ta yeşil mercimek hasadı başladı
07Çanakkale'de 5 düzensiz göçmen yakalandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük