Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sanatçıların özgün üretimlerini desteklemek ve sanatçılarla halkı buluşturmak amacıyla 4-12 Şubat tarihleri arasında ‘Bursa Sanat Çalıştayı’ düzenleniyor. Yenilenen yüzüyle hizmete açılan Mehmet Âkif E...
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sanatçıların özgün üretimlerini desteklemek ve sanatçılarla halkı buluşturmak amacıyla 4-12 Şubat tarihleri arasında ‘Bursa Sanat Çalıştayı’ düzenleniyor. Yenilenen yüzüyle hizmete açılan Mehmet Âkif Ersoy Kültürevi’nde gerçekleşecek çalıştay, bu yıl resim sanatının yaşamın her alanına nüfuz etmesini amaçlıyor.
Kültür ve sanatı kentin dört bir köşesine yaymak ve yaşatmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile 4-12 Şubat tarihleri arasında ‘Bursa Sanat Çalıştayı’nı düzenliyor. Yenilenen yüzüyle sanata ve sanatçılara açılan Mehmet Âkif Ersoy Kültürevi’nde yapılan çalıştaya, farklı kentlerden gelen sanatçıların yanı sıra başta Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri olmak üzere kentte sanat eğitimi alan gençler de katkıda bulunacak. Söyleşi, portfolyo değerlendirmesi ve atölyelerin yapılacağı çalıştayın sonunda ortaya çıkan üretimler ise 13 Şubat’ta açılacak sergiyle sanatseverlerle buluşacak.
Müzeyyen Senar’ın doğduğu ev müze olacak
Bursa Sanat Çalıştayı’nın açılış programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’nın sanat yolculuğunda bir kapı aralayarak kentin kültürel kimliğine yeni bir boyut kazandırdıklarını söyledi. İlk kez düzenlenen Bursa Sanat Çalıştayı’nın ve Mehmet Âkif Ersoy Kültürevi’nin yenilenerek sanata ve sanatçılara açılmasının kentte sanat üretimini teşvik edeceğini ve yeni nesillere ilham vereceğini belirten Başkan Bozbey, Bursa’nın zengin bir kültürel altyapıya da sahip olduğunu ifade etti. 8 bin 500 yıllık bir tarihe tanıklık ettiklerini hatırlatan Başkan Bozbey, "Bursa, tarihiyle, kültürüyle ve sanatıyla öne çıkan kentlerin başında geliyor. Bursa’yı bu alanlarda daha fazla öne çıkarabilmek için çalışıyoruz. Bursa’yı tanımak için gelen turistlere hikayelerimizi anlatmak için projeler yürütüyoruz. Birçok değerimiz var. Zeki Müren, Müzeyyen Senar ayrı bir değerimiz. Müzeyyen Senar’ın doğduğu evin satın alınması için girişimlerimiz var. Orasını Müzeyyen Senar’ın hikayelerini anlatan bir yapıya dönüştüreceğiz. Bundan böyle yapacağımız sanat çalışmalarıyla sanatçılarımızı önce Bursalılarla tanıştıracağız" dedi.
"Genç sanatçıları destekliyoruz"
Bursa’nın köklü mirasını geleceğe taşımak ve kenti sanatla zenginleştirmek istediklerini anlatan Başkan Bozbey, Bursa Sanat Çalıştayı ile sanatçıların özgün üretimlerini destekleyeceklerini, sanatçılarla halkı buluşturacaklarını ve bu yıl resim sanatının yaşamın her alanına nüfuz etmesini sağlayacaklarını dile getirdi. Resim sanatçılarının, Bursa’nın dokusunu, toplumsal değişimini sanatsal bir perspektifle yorumlayacağını söyleyen Başkan Bozbey, "Çalıştay sonunda ortaya çıkacak eserleri, 13 Şubat’ta düzenleyeceğimiz sergide sanatseverlerle buluşturacağız. Süreç boyunca farklı resim tekniğinde üretilecek eserleri ise Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığımızın bünyesinde kurmayı planladığımız ‘Çağdaş Sanatlar Merkezi’ koleksiyonuna kazandıracağız. Genç sanatçıları destekliyor ve onların kendilerini ifade etmeleri için alan oluşturmayı önemsiyoruz. Başta Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi olmak üzere kentimizde sanat eğitimi alan öğrencilerin çalıştayımızda yer almalarını son derece değerli buluyoruz" dedi.
"Birçok sanat dalında eğitimler verilecek"
Mehmet Âkif Ersoy Kültürevi’ni de yenileyerek daha işlevsel hale getirdiklerini belirten Başkan Bozbey, İstiklal Şairi Mehmet Âkif Ersoy’un adını taşıyan kültürevinin geçmişe bir saygı duruşu olduğunu ifade etti. Mehmet Âkif’e ait kitapları ve onun hakkında yazılan yaklaşık 500 eseri ‘Mehmet Âkif Ersoy Kitaplığı’ adıyla kente kazandırdıklarını dile getiren Başkan Bozbey, "Böyle bir kültürel hizmeti kentimize sunmanın ve Mehmet Âkif Ersoy’un mirasını gelecek nesillere taşıyabilmenin sevinci ve gururu içerisindeyiz. Bu mekan, sanatçıların üretim yapabileceği görsel sanat atölyeleriyle, drama derslerine kadar kapsamlı bir kültür-sanat merkezi olacak. Burada ayrıca kültürevi ile birlikte kurulan ‘Kültür Fabrikası’ altında bale, modern dans, piyano, bağlama, ritim ve vurmalı çalgılar gibi birçok sanat dalında eğitimler verilecek. Kültürevimiz artık sanatla iç içe olmak, katılmak, üretmek için var. Sokaklarımızın sesi, doğamızın ruhu, insanlarımızın hikayeleri sanata dönüşecek. Kentimizi sanatla besleyerek, sanatla nefes almasını sağlamak adına projeler üretmeye devam edeceğiz. Çalıştayımızın sanat üretimini güçlendirmesini ve sanatçılarımıza ilham vermesini diliyorum. Kültürevi’nin ise sanatın, düşüncenin, yuvası olmasını temenni ediyorum" dedi.
Sanatçı İrfan Önürmen, çalıştayın gençlerle birlikte dinamik ortamda güncel meseleler üzerine sanatsal ifade imkanlarını deneyimlemek için fırsat sunduğunu belirtti. Kentin bir sanat merkezine dönüştürülmesinin heyecan verici olduğunu anlatan Önürmen, bu girişimlerin başarıya ulaşacağına inandığını ifade etti.
Çalıştay danışmanlarından Doç. Dr. Meryem Uzunoğlu, Mehmet Âkif Ersoy Kültürevi’ni kente kazandıran Başkan Mustafa Bozbey’e ve ekibine teşekkür ederek çalıştayın kentte dinamik bir sanat ortamı oluşmasına katkı sağlayacağını söyledi.
Hocaalizade Muhtarı Mustafa Kemal Aktaş, çalıştaya mahallelerinde ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen
Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar
Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği
Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı
Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi
Kars’ta Osmanlı döneminden günümüze ulaşan nadir yapılardan biri olan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, yıllardır süren ihmal nedeniyle yıkılma noktasına geldi. Tarihi miras niteliği taşıyan konağın maketinin müzede sergilenmesine rağmen, asıl yapının sahipsiz bı
Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinliğinde çocuklar ve aileler bir araya geldi
Nijerya’da Lassa ateşinden ölenlerin sayısı 221’e yükseldi
03Dışişleri Bakanlığından Suriye Halk Meclisi'ne ilişkin açıklama
04Malatya’da Çete Davasında Yeni Duruşma Süreci Başladı
05ABD ile İran arasında yeni saldırı dalgası: Körfez'de gerilim tırmanıyor
06Bakan Fidan Paris'te Ukrayna Zirvesi'ne katılacak
07İsmail Bekayi: İran'ı meşru müdafaa yaptığı için suçlamak sorumsuzca
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük