Ünlü sinema ve dizi oyuncusu Mert Fırat Bursa'da kültür sanat merkezi açmak için inşaat sektörünün önde gelen firmalarından biri ile anlaşma imzaladı.
Ünlü sinema ve dizi oyuncusu Mert Fırat Bursa'da kültür sanat merkezi açmak için inşaat sektörünün önde gelen firmalarından biri ile anlaşma imzaladı.
Türkiye'de inşaat, turizm ve perakende sektörlerinde her geçen gün ivmelenen bir stratejiye sahip olan Atış Şirketler Grubu'nun en önemli projelerinden DownTown, kültür, sanat ve eğlence alanlarında Türkiye'nin en önemli girişimleri olan DasDas ve Hupalupa ile gerçekleştirdikleri işbirliklerinin ayrıntılarını açıkladığı bir basın toplantısı düzenledi. Downtown Bursa'nın şehrin her alandaki cazibe merkezi olma hedefiyle adımlarına hız veren Atış Şirketler Grubu CEO'su Ahmet Atış, DasDas'ın kurucularından ünlü oyuncu Mert Fırat ve Hupalupa Genel Müdürü Merve Timurlenk Şengül'le işbirliği anlaşması imzalamak için bir araya geldi. Atış Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Atış ve Pars Toprak A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Erdönmez'in de katıldığı toplantıda, DasDas Performans Sanatları Merkezi ve Hupalupa Aile Eğlence Merkezi için ilk imzalar atıldı. İmza törenlerinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ahmet Atış, DasDas ve Hupalupa gibi alanının lideri ve yenilikçi disiplinlere sahip kurumlar ile birlikte proje üretmekten dolayı son derece mutlu olduklarını dile getirdi. Atış, "DasDas bizim kültür-sanat ile ilgili yaptığımız yatırımların ilk ayağı idi ve bizim için çok güzel bir başlangıç oldu. Eskiden "Bursa'da yapacak bir şey yok, İstanbul'a gidelim" derdik. Biz DasDas ile birlikte bu akımı tersine çevirmek istiyoruz. DasDas ile işbirliğimiz sadece Bursa ile de sınırlı kalmayacak, Bodrum ve İngiltere ile ilgili de atılımlarımız olacak. Yaşam merkezi, artık sadece ticari bir yapı değil, tüm şehrin sahiplenmesi gereken bir kamusal alandır. Hupalupa ile kurguladığımız eğlence merkezimiz ise neredeyse tüm AVM'nin potansiyelini yüklenen bir konumda. Ailelerin yalnızca çocuklarını eğlendireceği değil, hep birlikte vakit geçirebilecekleri bir şekilde kurgulandı. Bu iki markayı DownTown markası ile yan yana koymak bizim için gurur kaynağıdır" şeklinde konuştu.
Her yıl turnelerle birlikte 600'den fazla etkinlik çerçevesinde 500 bin'den fazla sanatsever fiziksel olarak dokunan bir marka olan DasDas'ın Kurucularından ünlü oyuncu Mert Fırat işbirliği imzalarının ardından yaptığı konuşmada şu açıklamalara yer verdi: "Bu proje ilk çizildiği günden beri firmanın bu hayali nasıl hayata geçiririz fikrinin peşinde koştuk. Hem vizyonlarımızın hem de gönüllerimizin buluştuğu bir proje oldu. Bursa, tiyatroda çok büyük tarihsel izler barındırıyor ve çok değerli sanat üretimlerinin izlerini taşıyor. Biz DasDas Bursa ile İstanbul'u ve tüm bölgeyi Bursa'ya çekmeyi amaçlıyoruz. Buradaki projede Bursalı sanatçıları ve onların üretimlerini de dünya ile buluşturacağız. DasDas Bursa'da 540 kişilik tiyatro salonumuz, bin kişinin gezebileceği müzemiz ve iki bin kişinin aynı anda izleyebileceği bir konser alanımız olacak. Ayrıca XMedia ile de dijital sanatı, sanatseverler ile buluşturuyor olacağız. Bir an önce açılışı yapmak istiyoruz. Şu anda görünürde olan açılış tarihimiz Mart ayı. Açılışta sürprizler ile dolu beş günlük bir galamız da olacak."
Toplantıda söz alan Hupalupa Genel Müdürü Merve Timurlenk Şengül ise amaçlarının en yeniyi, en iyiyi insanlarla buluşturmak olduğu için Bursa'nın en cesur ve yenilikçi projesi DownTown'da yer aldıklarını söyledi. Şirketin vizyonu ile çağının bir adım ötesinde kurgulanan projenin başarısının Bursa ile sınırlı kalmayacağını söyleyen Şengül, "DownTown Projesi'nde de Atış ile birlikte, her yaştan misafire ailecek ve arkadaşlarıyla deneyimleyebilecekleri, içinde; sporun, dijital teknolojilerin ve dünyadaki en yeni eğlence trendlerinin bulunduğu dev bir dünya inşa ediyoruz" şeklinde konuştu.
Pars Toprak A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Erdönmez de DownTown Müze çerçevesinde Bursa'da külliyeleri bulunan Osmanlı padişahlarının eserlerinden ve hikayelerinden oluşacak dijital bir sergi de planladıklarını belirtti. Erdönmez, hayata geçirilecek DasDas, Hupalupa ve dijital sergilerle, tam anlamıyla bir cazibe merkezine dönüşeceğini sözlerine ekledi. Sanatçı Mert Fırat ve eşi İdil Fırat'la birlikte, merkez bünyesindeki müzeyi de ziyaret ederek, Bursa'ya geldiği dönemlerde Atatürk'ün de bindiği klasik araçları inceledi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Denizli’de ressam Gürcan Ekici’nin oğlu Erkin Ekici, Japon matematik öğretmeni eşi Tomomi Miyai ile düzenlenen renkli bir düğün töreniyle hayatlarını birleştirdi. Türk ve Japon kültürlerinin harmanlandığı gecede, gelin ve damat konuklarını kimanoyla karşı
Kütahya Belediyesi tarafından kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde düzenlenen Türk Sanat Müziği Konseri, sanatseverlere keyifli bir gece yaşattı.Burdur Türk Sanat Müziği Korosu’nun sahne aldığı konser programında, geceye
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden genç yönetmen Ömer Faruk Çetin "Muzaffer" adlı filmi ile en iyi belgesel ödülünü aldı.Çekimleri Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Dulkadir köyünde gerçekleştirilen "Muzaffer" adlı filmi, 16. Uluslararası TRT Belgesel Ödül
Büyükşehir Belediyesi’nin BKSTV aracılığıyla düzenlediği 21. Uluslararası Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali, 14 Kasım Cuma günü perdelerini açıyor.Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen ’
Oyuncu ve sunucu Jess Molho ile yönetmen eşi Zeynep Molho’nun boşanma davasında oyuncu Melek Baykal ile eski manken Deniz Akkaya tanık olarak dinlendi.’Sihirli Annem’, ’Çocuklar Duymasın’ gibi birçok dizide rol alan oyuncu ve sunucu Jess Molho ile 24 yıll
TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşan "Mehmet: Fetihler Sultanı" dizisinin setinde bugün keyifli ve duygusal anlar yaşandı. Dizide Fatih Sultan Mehmet’in oğlu Şehzade Mustafa karakterine hayat veren genç oyuncu Mustafa Konak, doğum gününde sette sürpriz
İngiltere’de düzenlenen Eurocup Bay Bayan Kuaförleri Dünya Kupasında ikinci olarak büyük bir başarıya imza atan Denizlili kadın kuaför, memleketinde coşkuyla karşılandı.İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen ve 38 ülkeden 800 yarışmacının katıldığı C
Eskişehir’de bir bank harita uygulamalarında ’Osimhen Bankı’ olarak kaydedilirken, Eskişehirli Osimhen Youssouf Adamou ise banka oturarak yoldan geçen vatandaşlar ile fotoğraf çekindi.İsmet İnönü-1 Bulvarı’nda bulunan bir bank, telefonlar ve bilgisayarlar
Filistin Konvoyu Ankara'da: "Gazze unutulmasın, Batı Şeria yeni bir Gazze olmasın" çağrısı
ABD'de siklospora salgınında ilk ölümler bildirildi
03Yozgat'ta karpuz hasadı başladı
04Yalova'da durdurulan araçta tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi
05Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
06Palamut avı yasağına uymayan 21 kişiye ceza
07Türkiye, Katar ve Mısır, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını kınadı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük