MENÜ

Bursa Tarım Fuarı çiftçilerin yoğun ilgisiyle açıldı

Bursa Tarım Fuarı, çiftçilerin yoğun ilgisiyle Bursa Fuar Merkezi’nde açıldı.Fuar girişinde uzun kuyruklar oluştu, fuar alanındaki firmaların stantlarında zaman zaman yoğunluktan adım atacak yer olmadı. Firmaların temsilcileri bilgi talep eden üreticilere

Yayınlanma: 08 Ekim 2025 15:10 Güncelleme: 09 Ekim 2025 07:22
Bursa Tarım Fuarı çiftçilerin yoğun ilgisiyle açıldı
Bursa Tarım Fuarı, çiftçilerin yoğun ilgisiyle Bursa Fuar Merkezi’nde açıldı.
Fuar girişinde uzun kuyruklar oluştu, fuar alanındaki firmaların stantlarında zaman zaman yoğunluktan adım atacak yer olmadı. Firmaların temsilcileri bilgi talep eden üreticilere yetişmekte zorlandı.
Traktör ve tarım makinesi firmalarının adeta gövde gösterisi yaptığı fuara 500 otobüs organizasyonuyla civar il ve ilçelerden her gün üretici ve çiftçiler ücretsiz olarak fuar alanına taşınacak.
Yurt dışından 10 ülkeden satın almacıların katılım sağladığı fuar, tarım firmaları ile üreticileri bir araya getiren büyük bir buluşma noktası oldu.
Birçok firmanın yeni ürünlerini ilk kez tanıttığı fuara gelen çiftçiler, en çok traktörlere ilgi gösterdi. Fiyatları 750 bin liradan başlayıp 9 milyon liraya ulaşan traktörlerle ilgili bilgi alan üreticilerden bazıları fuarda alım bile yaptı.
GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, Bursa’nın çok önemli bir tarım şehri olduğuna dikkati çekerek, tarımın kalbi üretimin ilerlemenin bereketin şehri Bursa’da fuar düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Bursa için yola çıktıkları günden bu yana desteğini yanlarında hissettikleri Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) İbrahim Burkay başta olmak üzere fuar danışma kurulundaki tüm paydaşlara teşekkür eden Ceylan, "Agrogreen Bursa bir fuar değil, buluşma noktsıdır. Tarım varsa ekonomi var tarım varsa gelecek var. Fuar boyunca çiftçilerimiz, firmaların ürünleriyle buluşacak. İkili görüşmelerle yeni iş bağlantıları yapılacak. Fuarımızın ziyaretçilere üreticilerimize, firmalara bereket ve yeni başarılar getirmesini diliyorum." dedi.
Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Sadi Aktaş, Bursa’nın tarım ve hayvancılığıyla diğer illere göre ürün deseni çok farklı olan bir kent olduğunu belirterek, "17 ilçenin kendine özgü ürün deseni sahip. Fuarda teknolojiyle buluşacak çiftçiler. Biz para kazanırsak tarım makinesi ekipmanı üreten de kazanıyor. Tarım sektörü ayakta kalırsa ülkeyi, misafirlerini ve yabancı ülkeleri doyurur" ifadesini kullandı.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay da sürdürülebilir tarım ve hayvancılık vizyonunun ete kemiğe büründüğü fuarın önemine işaret etti.
Bursa’nın tarım ve hayvancılık sektörünün nabzının attığı yer olduğunu vurgulayan Burkay, şunları söyledi:
"Tarım insanlık tarihi boyunca hem üretimin hem yaşamın merkezinde olmuştur. Dün böyleydi bugün böyle yarın da böyle olacak. Çünkü insanlık özellikle temel ihtiyacını karşılayamadığı durumda mutlu olamaz. Para kazanmaktan öte insanın mutluluğu temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesidir. Kendine kendine yetiyor olması bu ülkenin en büyük zenginlik. Tüm paydaşlar hepimizin üzerine düşenler var. Sanayide tarımda turizmde başkent konumunda olan Bursa, fuar ile birlikte önümüzdeki süreçte bu işin sürdürülebilir olduğunun en büyük teminatıdır. Sektörün tüm paydaşları bu fuarın danışma kurulunda yer aldı."
Tarım ve hayvancılık konusunda çok önemli projelerinin olduğunu belirten Burkay, "Sanayide nasıl en büyük çıktımız, kazancımız katma değerli yüksek teknolojik ürünler ise tarımda da benzer organizasyonları kuracağız. İçinde bulunduğumuz bu alan fuar merkezimiz işletilmeye başlandıktan sonra Türkiye’nin sayılı fuarlarından oldu. Önümüzdeki yıl 30’a yakın uluslararası fuarı bu merkezde yapacağız." dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız ise üretimin ve bereketin kalbi olan Bursa’da tarım fuarının önemine vurgu yaptı.
Dünyada yüzyıllardır süregelen tarımsal üretim kültürünün Türkiye’nin en güçlü olduğu alanlardan biri olduğunu dile getiren Saldız, "17 ilçemizde kırsalda üretimi artırmak için çalışıyoruz. Küçük üreticiyi koruyoruz ve üretimi destekliyoruz. Tarımın geleceği sadece çiftçinin değil hepimizin sorumluluğudur. Mazot, sıvı gübre ve damla sulama borusu destekleriyle ödül aldık. Bursa’nın tarım kenti kimliğini sürdürmesi bu alanda güçlü olması için desteklerimizi sürdüreceğiz." diye konuştu.
Konuşmaların ardından açılışı yapılan fuar ziyaretçi akınına uğradı.
ETİKETLER: Bursa, Tarım, Fuarı, çiftçilerin, yoğun
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Türk Eximbank ve Euler Hermes Aktiengesellschaft arasında reasürans anlaşması imzalandı

Türk Eximbank ve Euler Hermes Aktiengesellschaft arasında reasürans anlaşması imzalandı

Türk Eximbank ve Almanya’nın ihracat kredi garantilerini uygulamakla görevli Euler Hermes Aktiengesellschaft arasında reasürans anlaşması imzalandı.Türkiye’nin resmi ihracat destek kuruluşu Türk Eximbank ve Almanya Federal Cumhuriyeti’nin ihracat kredi ga

Bozkırın sarı devleri hasat için bakıma alındı

Bozkırın sarı devleri hasat için bakıma alındı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde biçerdöver ustaları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde başlayacak hasat sezonu öncesinde yoğun mesaiye başladı. İlçede hummalı bir çalışma yürütülürken, bakımı tamamlanan biçerdöverler tırlara yüklenerek hasat için yola çıkmayı bekl

Manisa’da kuyumcuların başkanından altın yatırımcısına "Uzun Vade" tavsiyesi

Manisa’da kuyumcuların başkanından altın yatırımcısına "Uzun Vade" tavsiyesi

Manisa Kuyumcular ve Sarraflar Derneği (MAKSAD) Başkanı Mehmet Ödevli, altın piyasasındaki hareketliliği değerlendirerek, "Savaş zamanı yükselmesi beklenen altın bu kez düştü, ancak yatırımcı her zaman uzun vadeli düşünmeli" dedi.Manisa Kuyumcular Çarşısı

Kastamonu Üniversitesi, sınai mülkiyet alanında kentin yenilik ekosistemine katkı sunuyor

Kastamonu Üniversitesi, sınai mülkiyet alanında kentin yenilik ekosistemine katkı sunuyor

Kastamonu Üniversitesi, 2025 yılı içerisinde 9 patent, 4 faydalı model ve 18 tasarımın tescillenmesine katkı sundu.2025 yılı verilerine göre Kastamonu Üniversitesi bünyesinde 9 patent, 4 faydalı model ve 18 tasarım tescili elde edildi. Aynı dönemde 8’i ul

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım: "Cumhur İttifakı’nın liderlerine güveniyoruz"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım: "Cumhur İttifakı’nın liderlerine güveniyoruz"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, "Türkiye şu anda ateş çemberinde. Bu manada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye, Cumhur İttifakı’nın liderlerine güveniyoruz" dedi.Türkiye Kamu

Milyonluk koçun kuzuları için bugünden sıraya girdiler

Milyonluk koçun kuzuları için bugünden sıraya girdiler

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Manyaslı üretici Emre Sömer tarafından 1 milyon 110 bin liraya alınan Merinos koçunun doğacak kuzularına bugünden 150 talep geldi.Afyonkarahisar, Burdur, Antalya, Bursa, Konya ve Eskişehir gibi illerden sürü sahipleri, üstü

Palandöken: "İş sürekliliği destek programı ile esnafımıza can suyu sağlıyoruz"

Palandöken: "İş sürekliliği destek programı ile esnafımıza can suyu sağlıyoruz"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken,"İş sürekliliği destek programı ile esnafımıza can suyu sağlıyoruz" dedi.Fransa hükümetinin finansmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye iş birliğin

AJet’in CIP Salonu yenileniyor

AJet’in CIP Salonu yenileniyor

Türkiye’nin en genç hava yolu şirketi AJet, misafirlerinin seyahat konforunu yükseltmek amacıyla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki CIP Salonu’nu yeniliyor. 3 Nisan itibarıyla başlayacak çalışmaların ardından AJet’in CIP Salonu, yeni konseptiyle 2026

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30