Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 07 Haziran 2022 - 17:28 Yorum: 0

Bursa’nın değerlerine sanatsal yorum

Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Bursa Türk Kültür Mirası Plastik Sanatlar Projesi" sergisi ile Bursa'nın değerleri,...

Bursa’nın değerlerine sanatsal yorum

Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Bursa Türk Kültür Mirası Plastik Sanatlar Projesi" sergisi ile Bursa'nın değerleri, plastik sanatlarla yeniden hayat buldu.

Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan "Bursa Türk Kültür Mirası Plastik Sanatlar Projesi" sergisi, Tayyare Kültür Merkezi'nde ziyarete açıldı. Bursa kent merkezi ve ilçelerde yer alan Türk kültür öğesine dair mekânlar, desenler ve önemli figürler, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyeleri ile doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencilerinden oluşan proje ekibi tarafından yağlı boya tekniğiyle özgün birer sanat eserine dönüştü. Serginin açılışı, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halide Serpil Şahin ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'ın da katıldığı törenle yapıldı.

Türk kültürüne dair öğelerin "öze bağlı kalarak" plastik sanatlarla yeniden yorumlanmasını ve Bursa'nın sahip olduğu değerlerin tanınırlığının artırılmasını hedefleyen sergi, 10 Haziran'a kadar görülebilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber