Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul'da metro inşaatlarını hızlandırarak, iki havalimanını raylı sistemlerle buluşturuyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul'da metro inşaatlarını hızlandırarak, iki havalimanını raylı sistemlerle buluşturuyor. İstanbul Havalimanı'na 22 Ocak'ta metro bağlanıyor. 2023 yılı bütçesi 9 bakanlıktan fazla olan İBB ise 4 yılda yeni bir metro projesi geliştirip İstanbulluların hizmetine sunamadı.
İstanbul'da metro sorunları bakanlık tarafından çözüme ulaşıyor. 2019 yılı yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Ekrem İmamoğlu, geride kalan 4 yılda yeni bir metro hattı planlayıp hizmete sunamadı. İBB'nin 115 milyar 250 milyon liralık 2023 bütçesi Kasım ayında oyçokluğuyla kabul edildi. Bu rakamın, Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve Bağlı Cetveller tablosundan elde edilen bilgilere göre, ayrı ayrı olarak Adalet Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bütçelerinden fazla olduğu görüldü.
2023 yılında 181,6 milyar lira bütçe ödeneğine sahip olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul'da iki havalimanını metroyla buluşturuyor. Sabiha Gökçen-Tavşantepe hattını Ekim 2022'de hizmete alan bakanlık, İstanbul Havalimanı-Kağıthane bağlantısı için gün sayıyor. Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda incelemelerini sonrasında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 22 Ocak tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hattın açılacağını açıkladı.
İstanbul Havalimanı'na Kağıthane'den 24 dakikada ulaşılabilecek
Bakan Karaismailoğlu verdiği bilgilere göre, hattın işletmeye açılmasıyla birlikte İstanbul Havalimanı'na Kağıthane'den 24 dakikada ulaşılabilecek. Hattın Gayrettepe-Kağıthane bölümünün ise bu yılın Nisan ayında faaliyete geçmesi planlanıyor.
37,5 kilometrelik güzergahta 4 ilçeyi birbirine bağlayan Gayrettepe, Kağıthane - İstanbul Havalimanı metrosu, şu andaki kapasitesiyle 120 milyon yolcuya hizmet verebilecek durumda. Toplam 9 istasyon arasında günde 600 bin yolcu kapasitesine sahip olan metro, saatte 120 kilometre giderek Türkiye'nin en hızlı metrosu olacak.
"6 hatta İstanbul için çalışıyoruz"
Öte yandan Bakan Karaismailoğlu, yaklaşık 96 km'lik 6 hatta İstanbul için çalıştıkalrını belirterek, "Bu hatlar; Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro hattı yanı sıra; Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören- Bağcılar Kirazlı Metro hattı, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı, Kazlıçeşme - Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve Altunizade - Ferah Mahallesi- Çamlıca Camii - Bosna Bulvarı Metro Hattı projeleridir. Bu hatlarımızı tamamlayarak, 284,3 kilometre olan İstanbul'un raylı sistem ağını 380,2 kilometreye yükselteceğiz" diye konuştu.
2023 yılında 9 bakanlıktan fazla bütçesi bulunan İBB, 6 Ocak'ta 2016'da önceki başkanlık döneminde yapımına başlanan Dudullu-Bostancı metro hattını hizmete açtı. Bu projelere ek olarak, M7 Kabataş-Esenyurt Hattının ilk aşaması olarak Mecidiyeköy-Mahmutbey arası T5 Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattının ilk aşaması olarak Cibali-Alibeyköy arası, M9 Ataköy-Olimpiyat birinci etabından Bahariye ve Masko istasyonları İkitelli Sanayi, Ziya Gökalp Mahallesi ve Olimpiyat İstasyonları birleştirilerek Bahariye-Olimpiyat Hattı hizmete açıldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
TÜİK, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) verilerini 3 Kasım Salı günü saat 10.00'da kamuoyuyla paylaşacak. Açıklanacak rakamlar, fiyat artışlarının seyrine ilişkin önemli göstergeler sunarken kiracıların kasım ayında
İLKHA muhabirine konuşan giyim ve ayakkabı esnafı, kış sezonuna yönelik hazırlıklarını, ürün çeşitlerini, fiyat değişimlerini ve sezon beklentilerini değerlendirdi. Giyim esnafı, mont, kaban, kazak ve kışlık pantolon gibi ürünleri erkenden müşterilerin hi
Akaryakıt fiyatlarında yaşanan yeni artış dalgası, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı. ÖTV kaynaklı düzenleme doğrultusunda benzinin litre fiyatına 4 lira 15 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 3 lira 60 kuruş zam yapıldı. Yapılan zammın a
Bakanlıktan yapılan açıklamada, dış ticaret işlemlerinde vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi, gümrük mevzuatına uygunluğun sağlanması ve dürüst ticaret yapan firmaların haklarının korunması amacıyla kontrollerin sürdürüldüğü belirtildi. Ticaret Araştırmala
Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ekim ayında kent merkezi ve ilçelerde gerçekleştirilen denetimlerde, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında 208 firmada 10 bin 360 ürün kontrol edildi. Haksız fiyat artışları da denetl
Dolar kuru, 30 Ekim Cuma günü 50 lira sınırına yakın seyrini sürdürdü. Güne 49,8834 liradan başlayan dolar, işlemler sırasında 49,9540 liraya kadar yükseldi. Kur, sabah saatlerinde 49,9472 lira seviyesinden alıcı buldu. Küresel piyasalarda dolar endeksi g
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla Ekim 2026 döneminde yürütülen denetim çalışmalarının sonuçlarını açıkladı. Aylık denetim raporuna göre, kent genelinde risk esaslı 1136 gıda
Hak Sanayici ve İşadamları Derneği (HAKSİAD) Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük esnafın karşı karşıya kaldığı ekonomik sorunları, artan maliyetleri, zincir marketler ve e-ticaret karşısındaki durumunu değerlendirdi
11 üniversiteye rektör ataması yapıldı
Putin'den Ukrayna müzakereleri açıklaması
03Sinop'ta uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli tutuklandı
04Mersin'de 126 kişiyi 10 milyon lira dolandıran 12 şüpheli yakalandı
05Erzurum'da 30 kilo 500 gram metamfetamin ele geçirildi
06Keşm Adası'nda gerilim: İki füze düştü, ABD İHA'sı vuruldu
07Katar arabuluculuğunda anlaşma trafiği: "Görüşmeler başarısız oldu" iddiasına yalanlama
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Kocaeli̇spor
Göztepe A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor