Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nde Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen ‘Deprem Mühendisliğinde Temel Kavramlar, Betonarme Yapıların Deprem Davranı...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nde Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen ‘Deprem Mühendisliğinde Temel Kavramlar, Betonarme Yapıların Deprem Davranışı, Hızlı Tarama Yöntemleri ve Hasar Tespit Eğitimi’ne katılarak, öğretim üyelerine plaket takdiminde bulundu.
Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası iş birliğinde gerçekleştirilen ve 2 gün süren ‘Deprem Mühendisliğinde Temel Kavramlar, Betonarme Yapıların Deprem Davranışı, Hızlı Tarama Yöntemleri ve Hasar Tespit Eğitimi’nin ikinci gününde Başkan Büyükkılıç, “Kentimizin afetlere karşı dirençli hale gelmesi için verdikleri eğitimlerden dolayı değerli hocalarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.
Afet İşleri Daire Başkanlığı faaliyetlerine devam ediyor
Kayseri’de, deprem diğer doğal afetler konusunda eğitim ve çalışmalar gerçekleştirmek ve şehri afetlere karşı hazırlamak ve dirençli hale getirmek için Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Afet İşleri Daire Başkanlığı, bu doğrultudaki faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda alanında uzman olan kişilerle de temas kuran Büyükşehir Belediyesi, iki gün boyunca Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Yakut, Prof. Dr. Kağan Tuncay, Prof. Dr. Barış Bilici ve Prof. Dr. Erdem Canbay’ı konuk etti.
“Dirençli şehirleri oluşturma anlamında herkes üzerine düşeni yapmaya çalışıyor”
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde ODTÜ’den öğretim üyelerinin de katkıları ile gerçekleşen çalışmanın faydalı olacağına inandığını ifade eden Büyükkılıç, “Dirençli şehirleri oluşturma anlamında herkes üzerine düşeni yapmaya çalışırken, sağlıklı ve doğru bilgilerle teknik heyeti buluşturmak ve onların bilgilerin gözden geçirmesine fırsat vermek ve anlayışımızı yenilemek doğru olandır diye düşünüyorum” diyerek, öğretim üyelerine teşekkür etti ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları ile daire başkanı ve ekibini de ufuklu, doğru adımlar atmaya çalışan çalışmaları dolayısıyla tebrik etti.
Büyükkılıç, sürekliliğin esas olduğunu hiçbir şeyin statik olmadığını vurguladı
Hem dirençli şehirleri oluşturmada hem de bilgi akışını sağlamada sürekliliğin esas olduğunu ve hiçbir şeyin statik olmadığını ve yeni anlayışların, buluşların söz konusu olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, kentsel dönüşüm ve altyapı noktasında Kayseri’nin iyi bir noktada olduğunu paylaşarak daha da iyi yerlere gelmek amacında olduklarını ve deprem yönetmeliklerine şehir olarak çok duyarlı olduklarını, gecekondulaşmaya da fırsat vermemeye çalıştıklarını ifade etti.
Kayseri’nin 1994’ten beri bir milat oluşturduğunu ifade eden Büyükkılıç, sürekli şehri yenileme, bunun altyapısını oluşturma, üzerlerine düşen düşmeyen ama kurumlarla iş birliği ile yapılması gereken tüm alanlarda var olduklarını söyledi. 16 ilçeye bir büyükşehir anlayışı içerisinde yanlarına alarak onlara yol gösterdiklerini de ifade eden Büyükkılıç, kurum ve kuruluşlarla, kendilerine ışık tutan bilim adamları ile iş birliğini önemseyerek çalışmaların süreklilik arz etmesini beklediğini paylaştı.
Deprem ve yapıların davranışı konusunda 4 başlıkta bilgiler paylaşıldı
Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Yakut, Prof. Dr. Kağan Tuncay, Prof. Dr. Barış Bilici ve Prof. Dr. Erdem Canbay tarafından, deprem ve yapıların davranışı konularında, ‘Deprem Mühendisliğinde Temel Kavramlar’, ‘Betonarme Yapıların Deprem Davranışı’, ‘Hızlı Tarama Yöntemleri’ ve ‘Hasar Tespit Eğitimi’ gibi 4 başlıkta, slayt sunumu eşliğinde katılımcılar bilgilendirildi.
Büyükkılıç’tan öğretim üyelerine plâket
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda, ODTÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Yakut, Prof. Dr. Kağan Tuncay, Prof. Dr. Barış Bilici ve Prof. Dr. Erdem Canbay’ın gerçekleştirdiği eğitimlerin sonunda Başkan Büyükkılıç, öğretim üyelerine plâket takdiminde bulunarak teşekkür etti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim sunumlarına, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman, Afet İşleri Daire Başkanı Gonca Arın ile Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye personeli de katıldı.
Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı tarafından her ay mesleki eğitimlerin yapılması planlanıyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencisi Eren Çakmak, "Mutfakta Dönüşüm Var-Lezzetlerin Sıfırıncı Noktası" sloganıyla düzenlenen Ulusal Sıfır Atık Yemek Yarışması’nda, Türkiye birincisi olarak önemli
Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Bir Meslek Bir Umut" isimli teknik destek faaliyetinin sözleşmesi Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Denetimli Serbestlik Müdürü
Bursa’da Gemlik-Mudanya sahil yolu, Kurşunlu Mahallesi’nden itibaren meydana gelen heyelan sebebiyle trafiğe kapandı.Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışların ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yolu trafiğe kapadı. Güvenlik ger
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Kazakistan'da tatbikatta 12 asker öldü: Ulusal yas ilan edildi
İstanbul'da 22 kilo 970 gram uyuşturucu ham maddesi ele geçirildi
03Bakan Yumaklı, Rus mevkidaşı Lut ile tarımsal işbirliğini görüştü
04İzmir açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı
05HAMAS'tan Netanyahu'nun BM konuşmasına tepki: "Yeri cezaevi, yargılanmalı"
06Türkiye'den Netanyahu'nun BM konuşmasına üçüncü kâtip düzeyinde tepki
07İtalya'da burka ve peçeye yasak: "Özgürlük" söylemi kimleri kapsıyor?
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor