Sosyal belediyecilik alanında vatandaş odaklı hizmetleri ile Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren Muğla Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin ailelerine destek sağlamak ve engellilerin birlikte keyifli vakit geçirmeleri amacıyla hayata geç...
Sosyal belediyecilik alanında vatandaş odaklı hizmetleri ile Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren Muğla Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin ailelerine destek sağlamak ve engellilerin birlikte keyifli vakit geçirmeleri amacıyla hayata geçirdiği Kısa Mola Merkezleri’ne bir yenisini daha ekledi.
Büyükşehir Belediyesi hazırlıkları tamamlanan Datça Kısa Mola Merkezini Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katıldığı törenle açtı. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli bireylerin ailelerine destek sağlamak amacıyla açılan Kısa Mola Merkezleri Menteşe, Milas, Fethiye, Marmaris, Bodrum’un ardından Datça ilçesinde de faaliyete başladı. Büyükşehir Belediyesi Yatağan, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde de kısa mola merkezi açılması için çalışmalarına devam ediyor.
Açılışı yapılan Datça Kısa Mola Merkezi’nde Engelli Ailelerine Kısa Mola Hizmetinin yanı sıra Sosyal Hizmet Atölyesi, Kırsaldaki Çınarlar Hizmeti ve Sosyal Yardım hizmetleri de verilecek. Engelli bireylere ve ailelerine nefes aldırmayı, eğitimde ve sosyal hayatta fırsat eşitliğini sağlamayı amaçlayan kısa mola merkezlerinden bugüne kadar 439 aile 9 bin 172 defa yararlandı.
Sultan Gencel: "Kısa Mola Merkezi sayesinde kızım sosyalleşebiliyor"
Engelli ailelerini temsilen konuşan Sultan Gencel, "Ben 4 yıldır Marmaris Kısa Mola Merkezi’ni kullanıyorum. Datça’ya açıldığı için mutluyum. Önceden kızım çocuklar ile oyuncak paylaşmıyordu şimdi ise paylaşmaya başladı. Kısa mola merkezi sayesinde kızım sosyalleşebiliyor. Kısa mola merkezleri için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a çok teşekkür ederim" diye konuştu.
Gül Tamer Çetin: "Bizim için bir nefes alma yeri oldu"
Engelli ailelerini temsilen konuşan Gül Tamer Çetin, "Kısa mola merkezi bizim için bir nefes alma yeri oldu. Ben bir anne olarak kısa mola merkezinin faydalarını çok görüyorum. Belediyemize de bu konuda bize verdiği destek için başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Aras: "Muğla’da her yaptığımız işin temelinde eşitlik var"
İl genelinde Kısa Mola Merkezi sayısını arttıracaklarını kaydeden Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Bugün burada Kısa Mola Merkezlerimizin 6’ncısını açıyoruz. 3 ilçemizde Kısa Mola Merkezi açmak için çalışmalarımız devam ediyor. Muğla’da her yaptığımız işin temelinde eşitlik var. Hiçbir grubu birbirinden ayırmıyoruz. Bugün burada açılan bu birim bir lütuf değil, toplumun eşitlik temelinde anayasal hakkıdır. Bu hizmeti yapmamak eleştirilmeli yapmak yüceltilmemelidir. Engelli bireylerimizin fiziksel ihtiyaçlarımızın ötesinde, onurlu bir yaşam hakkı için mücadelemizi sürdüreceğiz. Daha adil, eşit ve özgür bir toplum inşa etme kararlılığıyla yolumuza devam edeceğiz" dedi.
Başkan Aras: "Her ilçemizin ihtiyacına göre yatırımlar yapıyoruz"
Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyeleri ile iş birliği için de çalıştıklarına değinen Baştan Aras, eşit hizmet politikasıyla her ilçenin ihtiyaçlarına yönelik yatırımlara devam edeceklerini belirtti.
Başkan Aras, "Bir kuruş kamu kaynağını israf etmeden her ilçemizin ihtiyacına göre yatırımlar yapıyoruz. Büyükşehir ilçe belediyesi ayrımı yapmadan her ilçemizle işbirliği içinde çalışıyoruz. Şu anda 3 olan kreş sayımızı kısa süre içerisinde 6’ya çıkaracağız. Kısa mola merkezlerinden kreşlere yaşlı bakımevlerinden kültürel alanlara halkın ihtiyaçlarına yönelik tesisler açmaya devam edeceğiz.
Datça’da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Betçe içme suyu projemiz çok kısa bir zaman sonra tamamlanacak, bu bölgemizde suya kavuşacak. Alt ve üstyapıdan yaşam merkezlerine her alanda Datça halkının ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz. Bu güzel tesisimizin tüm Datça’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Kayseri’de müzik öğretmenliği yapan Tarık Şentürk, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Maarif Öğretmenler Grubu Halk Oyunları Topluluğu ekibinde öğrencilerinin yanı sıra eğitim verdiği meslektaşları ile toplamda 14 ekiple girdiği Halk Oyunl
Aydın’ın Söke ilçesinde, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında okullarda fidan dikim etkinlikleri gerçekleştirildi.Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda doğa bilinci ve çevre duyarlılığını artırmaya yönelik çalışmalar tüm Türkiye’de olduğu gibi Söke
Türkiye Odalar ve Borsalaar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu; Kayseri Pastırması’nın Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan 46. ürün olduğunu duyurdu.Sosyal medya hesabından "Memleketim Kayseri’ye ve ülkemize hayırlı olsun" başlığıyla paylaşı
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) Türk tarihinin iki dönüm noktası olan "12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü" ile "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" etkinlikleri, yoğun katılımla gerçekleştirildi.Programın açılış konuşmasını yap
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, yapılan yüzde 15’lik zammın artan maliyetler sebebiyle kısa zamanda etkisini yitirdiğini ifade ederek, "Son 6 ayda motorin fiyatlarında yüzde 30’un üzerinde artış oldu. Esnafımızın artan mal
İstanbul’un Sarıyer ilçesinde 16’ncı kattan düşerek hayatını kaybeden yapımcı Erol Köse, Zincirlikuyu Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.Sarıyer ilçesi Maslak Mahallesi’nde dün 40 katlı bir binanın 16’ıncı katından dü
Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr, Orta Doğu’da yaşanan çatışmalar nedeniyle enerji acil durumu ilan etti.ABD-İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırılarının etkileri yayılıyor. Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr. Orta Doğu’daki çatış
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), askeri araç kazasında bir askerin şehit olduğu duyurdu.MSB, Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde meydana gelen askeri araç kazasında Piyade Uzman Çavuş Yusuf Açay’ın şehit olduğunu bildirdi. MSB’den yapılan yazılı açıklamada, "Ağr
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "ABD ile müzakere yok, sadece mesaj alışverişi var"
Uşak Valiliği firari hükümlünün ölümüyle ilgili açıklama yaptı
03İçinde altın bulunan çelik kasayı çaldı, polis evinde yakaladı
04Küçükçekmece’de havai fişek patlatan şüpheli yakalandı
05Endometriozis farkındalık ayı nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sarıya büründü
06Suların yükseldiği evinde mahsur kalan felçli adamın yardımına Kızılay ekipleri yetişti
07Hatay’da uyuşturucu satıcıların yönelik operasyon; 4 gözaltı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük