Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara el uzatmaya devam ediyor. Evde Sağlık ve Bakım Birimi ekipleri, yaş almış ve bakıma muhtaç vatandaşların hem sağlık, hem de kişisel bakımlarına yardım...
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara el uzatmaya devam ediyor. Evde Sağlık ve Bakım Birimi ekipleri, yaş almış ve bakıma muhtaç vatandaşların hem sağlık, hem de kişisel bakımlarına yardımcı oluyor. Kısmi felç geçiren 68 yaşındaki Cuma Çaylı da 3 yıldır evde bakım hizmeti alıyor.
İnsan odaklı hizmet anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yaş almış, ilgi ve bakıma muhtaç vatandaşların ayağına kadar giderek, hem sağlık hem de kişisel bakımlarına yardımcı olmayı sürdürüyor. Merkezin yanı sıra, yazın yaylalara çıkan vatandaşlara da hizmet vermeyi sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 68 yaşındaki Cuma Çaylı’ya 3 yıldır destek veriyor. Evde Sağlık ve Bakım Birimi ekipleri, tansiyon hastası olan ve beynine pıhtı atması sonucu yatağa bağımlı yaşayan Çaylı’ya, kışın Demirtaş Mahallesi’nde yazın da Güzelyayla’da hizmet veriyor.
"İhtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza el uzatıyoruz"
Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Evde Sağlık ve Bakım Birimi personeli Şeyma Sarıtaş, Cuma Çaylı’ya 15 günde bir evde bakım hizmeti verdiklerini belirtti. Sarıtaş, "Hastanın yürüyüp yürümediğini dikkate alarak, kişisel bakımını yapıyoruz. Cuma amcamız tansiyon hastası olunca beyni pıhtı atmış ve yatalak olmuş. İlk zamanlar Cuma amcamızı tekerlekli sandalye ile banyoya götürüyorduk. Saç ve sakal kesimi, banyosu, tırnak kesimi yapılıyor ve üzeri değiştiriliyor" dedi.
Hastalarla zaman geçirdikçe bir aile gibi olmaya başladıklarını dile getiren Sarıtaş, "’Size geleceğiz, müsait misiniz?’ dediğimizde, onlar da ’seve seve sizi bekliyoruz, sizi dört gözle bekliyoruz’ diyorlar. Eşi olmadığı için durumu daha kötü olan insanlar da var. İhtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza el uzatıyoruz" diye konuştu.
"Bakım için gelen arkadaşlar, evlatlarımız gibi oldu"
Evde Sağlık ve Bakım hizmetinden faydalanan Cuma Çaylı da ekiplerin sunduğu hizmetin hayatını kolaylaştırdığını söyledi. Çaylı, “Evimize bakım için gelen arkadaşlar, evlatlarımız gibi oldu. Eşim de by-pass ameliyatı oldu. Daha önce akrabalar yardım ediyordu. Bu hizmet bizim için büyük bir kolaylık oldu. İlk zamanlar ben yatalaktım ve gelen ekip beni banyoya tekerlekli sandalye ile götürüyordu. Bunu kim yapar? Şimdi biraz yürüyebiliyorum, rahatım" dedi.
Cuma Çaylı’nın eşi Vahide Çaylı ise Büyükşehir Belediyesi ve birim personeline teşekkür ederek, "Tıraşını, banyosunu yaptırıyorlar, tırnağını kesiyorlar. Çocuğum yok, ben de tek başıma yapamazdım. Onlar bizim evladımız oldu" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, MTTB Siyaset Okulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin vesayet zincirlerini kırdığını ve küresel siyasette oyun kurucu bir aktöre dönüştüğünü vurguladı. Yeni anayasanın bir zorunluluk olduğunu belirten Gürlek, "Güçlü olmayanın ad
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd
Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b
Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas
Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.
Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl
Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S
Malatya İş İnsanları Platformu Başkanı Ahmet Özköse, MTTB tarafından düzenlenen Siyaset Okulu programını gençlerin bilinçli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi açısından kıymetli bulduklarını söyledi. Milli Türk Talebe Birliği tarafından düzen
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük