Malatya Büyükşehir Meclisi’nde Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer’in CHP’ye yönelik sert suçlamaları tansiyonu yükseltirken, tartışmaların ardından CHP’li meclis üyeleri toplantı salonunu terk etti. Malatya Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı 2. Mecli
Malatya Büyükşehir Meclisi’nde Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer’in CHP’ye yönelik sert suçlamaları tansiyonu yükseltirken, tartışmaların ardından CHP’li meclis üyeleri toplantı salonunu terk etti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı 2. Meclis Toplantısı, Meclis Başkanvekili Ramazan Ayhan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündem dışı konuşmalar sırasında Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer ile CHP grubu arasında yaşanan sert tartışma, mecliste tansiyonu yükseltti.
Toplantıda söz alan ve CHP’den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiği belirtilen Başkan Göçer, kamuoyunda yanlış yansıtıldığını ifade ettiği bazı iddialara açıklık getirmek istediğini söyledi. Göçer, CHP Genel Başkanı’nın deprem bölgesi ziyaretinde bazı belediyelerin yardım ve yatırım yapmak istediğini ancak kendisinin engel olduğu yönünde açıklamalar yapıldığını belirterek, bu iddiaları “yalan beyan ve ayrımcı tutum” olarak nitelendirdi.
Göçer, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Yazıhan’da yapılması planlanan ekmek fırını yatırımına ilişkin imar sürecinin eksiksiz yürütüldüğünü savunarak, 1/5000 imar planı başta olmak üzere ilgili meclis kararlarını ve yazışmaları tek tek kamuoyuyla paylaştı. Sürecin tamamlandığını ifade eden Göçer, “Yazıhan Belediyesi istemediği için yapılmadı deniliyor. Bu doğru değil” diyerek tepkisini dile getirdi.
Başkan Göçer ayrıca, Torbalı Belediyesi tarafından yapılacağı açıklanan düğün salonu yatırımının da engellendiğini öne sürerek, bu durumun Yazıhan halkına yönelik haksızlık olduğunu ifade etti. Göçer, “Biz hizmet için buradayız, siyaset yalan ve iftirayla yürütülmemeli” dedi.
CHP Grup Sözcüsü Tabel: “Bu bizim aile sorunumuz”
Göçer’in açıklamalarına yanıt veren CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel, konunun meclis gündemine taşınmasına tepki göstererek, “Bu konular bizim aile sorunlarımız. Belediyeye gelmesine şaşırdım ve şok oldum” ifadelerini kullandı.
Tabel, Muğla Belediyesi’nin beş ilçeye yönelik çalışma yaptığını belirterek, Yazıhan Belediyesi’nin süreci ertelediği yönünde bilgi aldıklarını söyledi. Tabel, “Muğla Belediyesi projeleri gönderin demiş. Ancak Yazıhan Belediye Başkanı ‘şimdi bir kalsın’ dediği için yapılmadı, bizim bildiğimiz bu” dedi.
Tartışma büyüdü, gerilim tırmandı
Meclis Üyesi Mehmet Şerif Yıldırım’ın “Burası meclis, bu konuları burada konuşmayın” sözleriyle tartışma daha da büyürken, Göçer sert ifadelerle karşılık verdi.
Göçer, “Veli Ağbaba'ya yalakalık yapmanıza gerek yok. Şov yapmanın anlamı yok. Malatya’ya verdiğin sözü yerine getirmediğini söylüyorum, rahatsız mı oluyorsun? Hadi ordan" diyerek tepkisini dile getirdi.
CHP'li meclis üyelerinin 'Terbiyeli ol' demesiyle karşılıklı sataşmalar arttı. Göçer'in yerinden kalkmasıyla diğer üyeler araya girerek ortamı yatıştırmaya çalıştı.
Başkanvekili Ayhan’dan sağduyu çağrısı
Meclis Başkanvekili Ramazan Ayhan, ortamı yatıştırmak için araya girerek sağduyu çağrısında bulundu. Ayhan, “Anlayışlı olmak lazım. Herkesin görüşü var. Burası meclis, millet adına konuşulan bir yer” dedi.
Yaşanan sert tartışmaların ardından CHP’li meclis üyeleri toplantı salonunu terk etti.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Kaş ilçesinde içerisinde 1 kişinin bulunduğu özel teknede yangın çıktığı ve yardım talebinde bulunulduğu bilgisinin alınması üzerine olay yerine Sahil Güvenlik Botu (KB-115) sevk edildi. Ekiplerin başlattığı kurtarma çalışması sonucunda teknedeki kişi sağ
The New York Times'ın ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Singapur merkezli veri merkezi şirketi Megaspeed'in üst düzey yöneticilerinden Alice Huang'ın Çin'e istihbarat sağladığı öne sürüldü. Kaynaklar ayrıca, Nvidia CEO'su Jensen Hua
ABD Başkanı Donald Trump, Savunma Bakanlığında (Pentagon) üst düzey görev yürüten Korgeneral Brett Sylvia'nın görevden alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sylvia'yı gizli bilgileri sızdırmakla suçlayan Trump, bilgi sızıntılarından sorumlu kişilere
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Thomas Regnier, AB genelindeki tüm çocuklara eşit düzeyde koruma sağlanmasını amaçlayan "AB Çocuk Yasası" için net bir teklif sunduklarını belirtti. Regnier, teklifin aşamalı bir yaklaşım içerdiğini ve tüm çevri
Yaralananlar arasında zihinsel engelli bir Filistinli de bulunuyor. Filistin Kızılayı'nın açıklamasına göre, Kalendiya Mülteci Kampı'na düzenlenen baskında 15 yaşındaki bir çocuk ayağından gerçek mermiyle, 12 yaşındaki bir çocuk ise şarapnel isabet etmesi
ABD Enerji Bakanlığına bağlı Savannah Nehir Tesisinin (SRS) internet sitesinden yapılan açıklamada, South Carolina eyaletinde bulunan Savannah Nehri Ulusal Laboratuvarı'nda meydana gelen yangının ardından acil durum ilan edildiğini belirtti. Laboratuvarda
Kapadokya'daki Göreme Açık Hava Müzesi girişinde peribacasının çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi. Aşırı yağışların neden olduğu toprak kayması sonucu peribacalarından birinin çökmesiyle meydana gelen olayda 5 kişi de yaralandı. Nev
Kaza, Gevaş ilçesi Yuvaköy mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Van'dan Tatvan istikametine giden 13 ABF 306 plakalı tır, kontrolden çıkarak tarlaya girdi. Kazada araçta bulunan E.O. ve C.T. yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine janda
Suriye’de sel felaketi: 4'ü çocuk 5 ölü
AB’den dizel piyasasına enerji hamlesi: 42,6 milyon varil petrol piyasaya sürülecek
03Mersin'de sağanak ve kar yağışı: Siteler Mahallesi'nde dere yeniden taştı
04İzmir'de 76 düzensiz göçmen yakalandı
05Mardin TÜKODER Başkanı Öztürk: Yıllardır hem tüketicinin hem de esnafın "Hal Yasası" konusunda beklentisi var
06Malatya Kitap Fuarı Yazar ve Kitapseverlerden Tam Not Aldı
07Binance büyük çaplı siber saldırının hedefi oldu: Zarar 6,3 milyar dolara ulaştı
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Erzurumspor Fk
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor