Bursa Büyükşehir Belediyesi, Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla 3-9 Eylül tarihleri arasında birbirinden zengin içeriğe sahip programlar hazırladı. Alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak katılacağı etkinliklerde, Bursalılar sağlık alanında...
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla 3-9 Eylül tarihleri arasında birbirinden zengin içeriğe sahip programlar hazırladı. Alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak katılacağı etkinliklerde, Bursalılar sağlık alanında merak ettikleri konuları öğrenme fırsatı bulacak.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Halk Sağlığı ve Sağlıklı Yaşam Şube Müdürlüğü tarafından 3-9 Eylül tarihleri arasında ’Halk Sağlığı Haftası’ çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenleniyor. Bir hafta boyunca kentin farklı noktalarında yapılacak olan programlarda, vatandaşlar sağlık alanında merak ettikleri konuları uzman isimlerden dinleme fırsatı bulacak. ’Halk Sağlığı Haftası’ çerçevesindeki etkinliklerin ilki Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapıldı. ‘Sağlıklı Yaşam Günü’ konulu programda Sosyolog Yasemin Boztimur tarafından ‘Toplumsal cinsiyet eşitliği’, Uzm. Dr. Asuman Ali tarafından ‘Kas hastalıklarında farkındalık ve kas hastalığının farkındalık rehberliğinde yönetimi ve tedavisi’, Sosyolog Hülya Özkan Timur tarafından ise ‘Bağımlılık farkındalığı’ konularında bilgilendirmeler yapıldı. Program, sigara bıraktırma polikliniği bilgilendirmesi ile son buldu.
Halk Sağlığı ve Sağlıklı Yaşam Şube Müdürü Dr. Elif Derya Güngören, Halk Sağlığı Haftası’nı bir hafta boyunca seminerlerden atölye çalışmalarına kadar birçok etkinlikle dolu dolu kutlayacaklarını söyledi. Sağlık konusunun önemli olduğunu ve geliştirilmesi gereken noktaları bulunduğunu belirten Güngören, “Amacımız, halk sağlığını ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak. Sağlık sadece hastalık ve sakatlığın olmayışı değildir. Bedenen, ruhça ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Tüm halkımızı Halk Sağlığı Haftası çerçevesinde düzenleyeceğimiz etkinliklere davet ediyoruz” dedi.
Halk Sağlığı Haftası çerçevesinde 4 Eylül Çarşamba günü Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde ‘Anne bebek sağlığı günü etkinlikleri’ düzenlenecek. Programda, Ebe Hatice Pamukel tarafından ‘Sağlıklı toplumun temeli; doğuma hazırlık’, Uzm. Dr. Neriman Çelik tarafından ‘HPV, rahim ağzı kanseri ve kanser taramaları’, Prof. Dr. Hilal Özkan tarafından ‘Yenidoğan bebek ve özellikleri’ konularında bilgiler verilecek. Programda ayrıca gebelere yenidoğan hediyesi dağıtımı ve Ebe Hatice Pamukel eşliğinde bahçede mat üzerinde gebe nefes egzersizi çalışmaları yapılacak.
5 Eylül Perşembe günü Hayvanat Bahçesi’nde ‘Çocuk sağlığı günü’ etkinlikleri düzenlenecek. Programda, Prof. Dr. Mustafa Hacımustafaoğulları tarafından ‘Aşı ile önlenebilir hastalıklar’, Prof. Dr. Erdal Eren tarafından ‘Çocuklarda obezite’, Doç. Dr. Şükrü Çekiç tarafından ‘Çocuklarda astım’ konularında bilgiler paylaşılacak. Ayrıca çocuklara yönelik süt dağıtımı, Hayvanat Bahçesi rehberli gezi programı, kuş yumurtası boyama etkinliği, el yıkama deneyi ve bilim atölyesi çalışmaları yapılacak.
6 Eylül Cuma günü Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde ‘Ruh Sağlığı Günü’ etkinlikleri düzenlenecek. Programda, Prof. Dr. İdil Işık ‘İş yaşamında aile desteği, iş seçiminde iş güvenliği ve sağlığı’, Uzman Klinik Psikolog Yağmur Yalçın ‘Mutlu olma sanatı’ konularında bilgiler verecek. Program çerçevesinde huzurevi sergisi gösterimi de düzenlenecek.
7 Eylül Cumartesi günü Bursa Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde ‘Sokak hayvanları ve Halk Sağlığı Günü’ etkinlikleri düzenlenecek. Programa, Bursa Tabip Odası’ndan Dr. Ferda Firdin, Bursa Veteriner Hekimler Odası’ndan Veteriner Hekim Melike Baysal, Bursa Barosu’ndan Prof. Dr. Ebru Yalçın, Veteriner Şube Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Özlem Kartal katılacak. Program çerçevesinde Rehabilitasyon Merkezi gezi programı, el yıkama deneyi, K9 köpekleri gösterisi, huzurevi sergisi gösterimi de yapılacak.
8 Eylül Pazar günü Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde ‘Yaşlı sağlığı günü’ etkinlikleri düzenlenecek. Programda, Prof. Dr. Mustafa Bakar tarafından ‘Yaşlılıkta demansa giden süreç’, Gıda Mühendisleri Odası üyeleri tarafından ‘Etiket okuma ve bilinçli gıda tüketicisi’ konularında bilgiler paylaşılacak. Fzt. İsmail Ek ve Fzt. Bekir Doğan tarafından bahçede basit egzersiz programı düzenlenecek ve huzurevi sergisi gösterime açılacak.
9 Eylül Pazartesi günü ise Cumhuriyet Caddesi’nde ‘Bursa Sağlığına Yürüyor’ adlı yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüşün sonunda Bursa Nilüfer Kadın Korosu ve Nilüfer Belediyesi Orkestrası tarafından konser verilecek.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Meme kanseri genellikle kendi kendine meme muayenesi ya da doktor kontrolünde ele gelen şişliklerle kendini gösterebiliyor. Meme sağlığı söz konusu olduğunda pek çok kadın memede ele gelen her şişliğin “kanser” olabileceğini düşünüyor. Fakat memede ele ge
Adalet Bakanı Akın Gürlek, MTTB Siyaset Okulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin vesayet zincirlerini kırdığını ve küresel siyasette oyun kurucu bir aktöre dönüştüğünü vurguladı. Yeni anayasanın bir zorunluluk olduğunu belirten Gürlek, "Güçlü olmayanın ad
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd
Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b
Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas
Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.
Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl
Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S
Çarpıp Kaçtılar, Polis Kısa Sürede Yakaladı
Malatya’da Genç Kız Çardakta Asılı Halde Bulundu
03Yeşilyurt’ta 21 Mayıs’ta “Linç Kültürü ve Psikolojisi” Çalıştayı Düzenlenecek
04Mercan Koleji’nde 19 Mayıs Coşkusu
05Malatya’da 19 Mayıs Coşkusu
06Malatya’da Huzur Uygulaması: 3 Bin 127 Kişi Sorgulandı
0719 Mayıs’ın 107. Yılı Arapgir’de Coşkuyla Kutlandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük