Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Kasım 2022 - 15:13 Yorum: 0

Çağlayan Adliyesi’nde gerçeği aratmayan yangın tatbikatı

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda gerçeğini aratmayan yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Çağlayan Adliyesi’nde gerçeği aratmayan yangın tatbikatı

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda gerçeğini aratmayan yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat çerçevesinde adliye içindeki ve dışındaki üst katlarda mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı, sahte dumandan etkilenenler ise tahliye edildi.

Alarm verildi, 2 blok boşaltıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sivil Savunma ve Acil Afet Yönetim Bürosu tarafından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Saat 14.00'te alarm verilerek başlayan tatbikatla, eksi birinci katı yangın dumanı gibi görünen yoğun sis sardı. Eğitmenler tarafından konumlandırılan duman makinesi ile gerçekçi bir yangın ortamı oluşturulurken, C1 ve C3'deki blokların tahliye edilmesine başlandı. Yapılan tatbikat itfaiye, ambulans ve arama kurtarma ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Üst kattaki vatandaş halat yardımıyla kurtarıldı, çocuklar da tahliye edildi

Senaryo gereği adliyenin zemin katında mahsur kalan bir vatandaş, itfaiye ekipleri tarafından eksi üçüncü kata sarkıtılan halat yardımıyla kurtarılırken, diğer bir yaralı vatandaş ise sedye yardımıyla tahliye edildi. Öte yandan yine senaryo gereği adliyenin çocuk kreşinde bulunan küçük çocuklar da öğretmenlerinin de kontrolüyle dışarıya çıkarıldı.

Tüm bu yangın tatbikatını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı vekilleri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak da izleyici olarak takip etti. Yangın tatbikatının son aşamasında ise adliye binasının dışında senaryo gereği mahsur kalan bir personel de itfaiye merdiveni yardımıyla bulunduğu katın penceresinden kurtarılarak dışarı çıkarıldı. Tatbikatın tamamlanmasının ardından Çağlayan adliyesi normale döndü.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber