MENÜ

Cami cemaatinin dayanışmasıyla günlük bin 500 kişiye iftar veriliyor

Gaziantep’te Ramazan ayının paylaşma ve yardımlaşma ruhunu yaşatmak amacıyla Osmanlı Camii’nin imam hatibi Ökkeş Bahri Doğan ile gönüllüler, 2018’de başlattıkları iftar geleneğini sürdürüyor.Şahinbey İlçe Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi’nin de

Yayınlanma: 01 Mart 2026 13:01 Güncelleme: 01 Mart 2026 11:50
Cami cemaatinin dayanışmasıyla günlük bin 500 kişiye iftar veriliyor
Gaziantep’te Ramazan ayının paylaşma ve yardımlaşma ruhunu yaşatmak amacıyla Osmanlı Camii’nin imam hatibi Ökkeş Bahri Doğan ile gönüllüler, 2018’de başlattıkları iftar geleneğini sürdürüyor.
Şahinbey İlçe Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi’nin destekleriyle Ramazan ayı dolayısıyla Osmanlı Camii Aşevi’nde bir araya gelen ve çoğunluğu kadın olan gönüllüler, her gün iftar için 3 çeşit sıcak yemek hazırlıyor.

Gönüllüler hareketi her geçen yıl büyüdü
Şahinbey ilçesinin 75. Yıl Mahallesi’ndeki Osmanlı Camii’nin imam hatibi Ökkeş Bahri Doğan, cemaatin de desteğiyle mahalledeki ihtiyaç sahiplerine iftar yemekleri vermeye başladı. Cami cemaatinin yanı sıra mahallede iş yeri ve evi bulunan esnafın da aralarında olduğu gönüllüler hareketi ve dayanışması her geçen yıl büyüdü.
Cami yanında kurulan mutfakta hazırlanan yemekler, Ramazan ayında ihtiyaç sahipleriyle paylaşılıyor. Gönüllü desteğinin artmasıyla camiden yapılan yardımlar da arttı. Gönüllüler, kış aylarında da ihtiyaç sahibi ailelere yakacak ve diğer yardımlarla destek oluyor. Yardımlar kapsamında yetim ve öksüzler için de bayramlıklar alınıyor.

Yemekler aşevine gelen ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor
Yıllardır iftar geleneğini sürdüren gönüllüler, pişirilen yemekler ise aşevine gelen ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. İhtiyaç sahibi yaşlıların iftarlıkları ise çocuklar ve gençler tarafından evlerine ulaştırılıyor.
Mahalledeki ihtiyaç sahibi ailelerin sıcak yemek ihtiyacının karşılandığı aşevinde Ramazan’ın bereketi ihtiyaç sahipleriyle buluşuyor. Ramazan ayının ilk günü itibariyle hizmet vermeye başlayan aşevinde, her gün ihtiyaç sahibi vatandaşlara iftar saatinde sıcak yemek dağıtılıyor.
Aşevine öğle saatlerinde gelerek hazırlıklara başlayan ve iftar saatine kadar aşevinde gönüllü yemek hazırlayan gönüllüler, Ramazan’ın bereketini paylaşmanın en güzel örneklerinden birini sergiliyor.

Cami cemaatinden örnek davranış
Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ikramında bulunmak amacıyla hizmet eden gönüllü cami cemaatinin bu örnek davranışı yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma kültürünü canlı tutuyor.
Hayırseverlerin bağışlarıyla her gün binlerce kişiye yemek hazırlayan gönüllülerin Ramazan ayındaki bu örnek dayanışması takdir topluyor.
İftar uygulamasının 8’inci yılında bin 500 aileye ulaşan Osmanlı Camii İmam Hatibi Ökkeş Bahri Doğan ve gönüllüler, ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürmeye devam ettiklerini ve cemaatin desteğiyle 2018’de iftar sofrası kurmaya başladıklarını ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdüklerini söyledi.

"Her gün yaklaşık bin 500 kişiye yemek dağıtıyoruz"
Ramazan ayı münasebetiyle cami cemaati ve mahallelinin dayanışmasıyla günlük bin 500 kişiye yemek hazırladıklarını belirten Osmanlı Camii İmam Hatibi Ökkeş Bahri Doğan, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Türkiye Diyanet Vakfımızın ve dünya genelindeki yetim, garip, fakir ve yolcu yani herkese kapımızı açtık. Osmanlı Camii ve cemaati olarak her gün yaklaşık bin 500 kişiye iftar için yemek yapıyor ve dağıtıyoruz. Hayırseverlerin ve Türkiye Diyanet Vakfımızın yardımlarıyla aşevimizi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Çok neşeliyiz, mutluyuz. Peygamber Efendimiz(sallallâhu aleyhi vesellem), ‘komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir’ buyuruyor. Biz bu hadisi düstur aldık. Bütün insanlığı kucakladık, kapımızı açtık. Kim olursa olsun, soframıza gelen herkes yemeklerini alıp iftarlarını açıyorlar. Yaklaşık 200’ün üzerinde yetimimiz var. Onları giydiriyoruz. 600’ün üzerinde ihtiyaç sahibi var. Onların ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Burası hayır çarşısı. Burası bir köprüdür. Vatandaş vakfımıza erzak getiriyor. Bizde gönüllülük esasıyla mahalleden gelen cemaatimizle iftar öncesi çalışma yaparak yemek hazırlıyoruz ve insanların yüzü güldüğü zaman çok mutlu oluyoruz" dedi.

"Aşevinde gönüllü çalışıyorum"
Aşevine gönüllü olarak aşçılık yapan mahalle sakinlerinden Hidayet Korkmaz ise, "Osmanlı Camii’nde yapılan bu hayırda benimde bir katkım olsun istedim. Yemeklerimi de çok beğendikleri için aşevinde yemek yapıyorum. Allah rızası için destek veriyorum. Herkesin bu hayra destek vermesini çok isterim. Gönüllü çalışıyorum ve günlük yaklaşık bin 500 kişiye yemek veriyoruz. Herkes yardım getiriyor ve onları dağıtıyoruz. Hocamdan Allah razı olsun" diye konuştu.
ETİKETLER: Cami, cemaatinin, dayanışmasıyla, günlük, bin
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Muhteşem manzarada üç arkadaş kar yağışı altında gölette yüzdü

Muhteşem manzarada üç arkadaş kar yağışı altında gölette yüzdü

Erzincan’da etkili olan soğuk hava ve kar yağışı kent genelinde beyaz örtü oluştururken, üç arkadaşın etrafı karla kaplı gölette yüzmesi görenleri şaşırttı. Hava sıcaklığının eksi 4 dereceye kadar düştüğü kentte, su sıcaklığının ise 0 derece olarak ölçüld

Vefatının 5. yılında Cemal Yeşilyurt anıldı

Vefatının 5. yılında Cemal Yeşilyurt anıldı

Samsun’da merhum işadamı Cemal Yeşilyurt, vefatının 5. yıl dönümünde düzenlenen iftar programı ile anıldı.Bir otelde gerçekleştirilen anma programı, Büyük Cami İmamı Murat Ölmez’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan Samsun İl Müftüsü Se

28 Şubat mağduru Gülsevin Kuzu, o dönem yaşadıklarını anlattı

28 Şubat mağduru Gülsevin Kuzu, o dönem yaşadıklarını anlattı

Edirne’de yaşayan Gülsevin Kuzu, 28 Şubat sürecinde yaşadıklarını anlattı. Kuzu, başörtüsü nedeniyle eğitim ve çalışma hayatında zorluklarla karşılaştığını belirtti.Ankara’da doğan 46 yaşındaki Gülsevin Kuzu, 28 Şubat dönemi sorası 1999 yılırnda Anadolu Ü

Üsküdar Vapuru faciasında hayatını kaybeden 392 kişi anılacak

Üsküdar Vapuru faciasında hayatını kaybeden 392 kişi anılacak

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en fazla can kaybının yaşandığı sivil deniz kazalarından biri olarak kayıtlara geçen Üsküdar Vapuru faciasında hayatını kaybeden 392 kişi, 68. yılında Gölcük’te düzenlenecek anma programında dualarla yad edilecek.İzmit-Gölcük

Antalya’da 20 metre yükseklikteki tarihi köprüden suya atlayan genç yürekleri ağza getirdi

Antalya’da 20 metre yükseklikteki tarihi köprüden suya atlayan genç yürekleri ağza getirdi

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki yaklaşık 20 metre yükseklikteki tarihi Oluk Köprü’den suya girme amaçlı atlayan gencin o anları cep telefonu ve drone ile görüntülendi.Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak Mahallesi’nde bulunan tarihi Oluk Köprü üzerine çıkan

Adilcevaz’da kar üzerinde vaşak görüntülendi

Adilcevaz’da kar üzerinde vaşak görüntülendi

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde karla kaplı arazide bir vaşak görüntülendi.Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde ilçe merkezine yakın kırsal bir bölgede Özel İdare ekipleri yol açma çalışması esnasında kar üzerinde ilerleyen vaşağı fark eden operatör o

EMŞAV’dan 266. anma programı

EMŞAV’dan 266. anma programı

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Bölge Başkanlığı tarafından her ayın son haftası şehitler için düzenlenen anma programının 266.’sı yapıldı.Samsun’un İlkadım ilçesindeki vakıf binasında düzenlenen programda, din gö

Kastamonu’da heyelan sebebiyle çatlaklar oluşan yol ulaşıma kapatıldı

Kastamonu’da heyelan sebebiyle çatlaklar oluşan yol ulaşıma kapatıldı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde meydana gelen heyelan sebebiyle çatlaklar oluşan Cide-İnebolu karayolu ulaşıma kapatıldı.Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’nun Cide ilçesi Alayazı Arapderesi mevkiinde meydana gelen heyelan sebebiyle Cide-İnebolu karayolunda ça

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:31
Güneş 06:52
Öğle 12:44
İkindi 15:54
Akşam 18:26
Yatsı 19:42

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
58
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
53
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
51
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
46
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
42
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
39
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
31
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
30
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
28
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
27
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
26
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
23
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
23
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
20
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
19
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
13