Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında deplasmanda karşılaşacağı Çaykur Rizespor ile ligde 46. kez mücadele edecek.Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında Galatasaray yarın saat 20.00’de Çaykur Rizespor’a konuk olacak. Ligde sa...
Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında deplasmanda karşılaşacağı Çaykur Rizespor ile ligde 46. kez mücadele edecek.
Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında Galatasaray yarın saat 20.00’de Çaykur Rizespor’a konuk olacak. Ligde sarı-kırmızılılar, 19 galibiyet, 3 beraberlikle aldığı 60 puanla zirvede bulunuyor. Yeşil-mavililer ise 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 11 mağlubiyetle topladığı 27 puanla 12. sırada yer alıyor.
UEFA Avrupa Ligi’nde AZ Alkmaar deplasmanından 4-1’lik skorla mağlup dönen Galatasaray, Rizespor karşısında galip gelip, moral bulmak istiyor.
46. randevu
Rizespor ile Galatasaray, Süper Lig’de bugüne kadar 45 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 31 kez sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Yeşil-maviler ise rakibini 7 kez mağlup etti. 7 mücadele de berabere sona erdi. Aslan’ın 111 golüne, Rize ekibi 46 golle karşılık verdi.
Ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan maçı Galatasaray, 5-0’lık skorla kazandı.
Rekabette son 10 maç
Rizespor ile Galatasaray arasındaki son mücadelelerde sarı-kırmızılıların üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında 8’i Süper Lig, 2’si de Türkiye Kupası olmak üzere yapılan son 10 maçta sarı-kırmızılılar 7, yeşil-mavililer de 2 galibiyet aldı. 1 müsabakada ise berabere sona erdi.
Deplasman karnesi
Galatasaray, bu sezon Süper Lig’de deplasmanda 10 karşılaşmaya çıktı. Sarı-kırmızılılar, bu mücadelelerde 9 galibiyet, 1 beraberlik aldı ve 28 puanla bu alanda da zirvede bulunuyor. Aslan dış sahadaki tek puan kaybını 20. haftadaki Hatayspor karşısında 1-1’lik skorla alırken, son olarak ise Gaziantep FK ile oynadı ve 1-0 kazandı.
22 maçtır dış sahada yenilmiyor
Galatasaray, Süper Lig’de deplasmanda en son 11 Kasım 2023 tarihinde Hatayspor’a 2-1 mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar, bu müsabakanın ardından dış sahada geçtiğimiz sezon 12, bu sezon da 10 olmak üzere toplam 22 maçta yenilmedi. Aslan bu süreçte 19 kez kazanırken, 3 defa da berabere kaldı.
Victor Osimhen’den 12 gol
Galatasaray’ın Nijeryalı futbolcusu Victor Osimhen attığı gollerle takımını sırtlıyor. Osimhen, Süper Lig’de oynadığı 17 müsabakanın 9’unda gol sevinci yaşarken, toplam 12 kez fileleri havalandırdı ve sarı-kırmızılıların en golcü oyuncusu oldu. Süper Lig’de Nijeryalı futbolcunun ardından Barış Alper Yılmaz 10, Yunus Akgün de 6 gol kaydetti.
Ligde son 3 maç kalesini gole kapadı
Galatasaray, bu sezon Süper Lig’de oynadığı 22 maçta 22 gol yerken, 7 müsabakada da kalesini gole kapadı. Son 3 maçını da gol yemeden tamamlayan sarı-kırmızılılar bu süreçte Konyaspor ve Gaziantep FK’yı 1-0’lık skorlarla yenerken, Adana Demirspor maçını da 3-0 hükmen kazandı.
Yeni transferler ilk maçına çıkacak
Galatasaray’ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Mario Lemina, Przemyslaw Frankowski, Eren Elmalı ve Arda Ünyay, Teknik Direktör Okan Buruk’un görev vermesi halinde ilk kez oynayacak. Diğer transferler Alvaro Morata, Ahmed Kutucu ve Carlos Cuesta ise daha önce görev almıştı.
Eksikler
Sarı-kırmızılılarda, Ahmed Kutucu, Rizespor karşılaşmasında sarı kart görmesi durumda 25. haftada iç sahadaki Fenerbahçe müsabakasında cezalı duruma düşecek. Galatasaray’da tedavileri devam eden Mauro Icardi, İsmail Jakobs, Yunus Akgün ve Alvaro Morata forma giyemeyecek.
Okan Buruk ile İlhan Palut, 7. kez rakip
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, bugüne kadar 6 kez karşı karşıya geldi. Geride kalan mücadelelerde Buruk; Galatasaray ve Başakşehir’i, Palut ise Göztepe, Konyaspor ve Rizespor’u çalıştırıyordu. Oynanan 6 maçta Okan Buruk’un ekipleri 5 galibiyet alırken, 1 maç da berabere sona erdi.
Zorbay Küçük düdük çalacak
Çaykur Rizespor ile Galatasaray arasındaki mücadeleyi hakem Zorbay Küçük yönetecek. Küçük’ün yardımcılıklarını Esat Sancaktar ile Mustafa Savranlar yapacak. Maçın 4. hakemi ise Yiğit Arslan olacak.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Niğde, okul sporlarının önemli organizasyonlarından birine ev sahipliği yapıyor.2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Hentbol Yıldızlar Türkiye Şampiyonası, Merkez Spor Salonu’nda düzenlenen açılış seremonisiyle başladı.Açılış töreni, Niğde Gençlik
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası play-off turu yarı finalinde yarın İstanbul’da Romanya ile oynayacak.2026 FIFA Dünya Kupası play-off turu yarı finalinde A Milli Futbol Takımı, yarın saat 20.00’de Beşiktaş Park’ta Romanya ile karşılaşacak. Mi
Bucaspor 1928’de Tolga Doğantez ile yolların ayrılmasının ardından göreve gelen Teknik Direktör Özcan Sert, sarı-lacivertli ekibin başında çıktığı 6 maçta 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak henüz galibiyet sevinci yaşayamadı.TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta sezo
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’Şehrin Spor Değerleri Ödül Töreni’nde kentin spor kültürüne katkı sunan ve başarılarıyla ön plana çıkan isimler, düzenlenen törenle ödüllendirildi.Eskişehir’de sporun gelişimine destek veren, u
Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Motosiklet Federasyonu iş birliğinde düzenlenecek olan 2026 yılı aday hakem kursu ve lisans yenileme semineri Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.Afyonkarahisar’da 4 Nisan
Bursaspor, Gebzespor karşısında ikinci yarıda bulduğu gollerle şampiyonluk yarışında önemli bir galibiyet alırken, müsabakayı 41 bin 870 taraftar izledi.TFF 2. Lig Kırmızı Grup 29. hafta karşılaşmasında Bursaspor, sahasında Güzide Gebzespor’u 2-0 mağlup e
Liverpool, Mısırlı yıldız Mohamed Salah’ın sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıkladı.Liverpool, Mohamed Salah’ın geleceğine dair açıklama yaptı. Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Mohamed Salah, 2025-2026 sezonunun sonunda Liverpool K
Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası (Türkiye Open 2026) başladı. Türk sporcular poomsae branşında 36 altın, 34 gümüş ve 46 bronz olmak üzere toplam 116 madalya kazandı.Antalya Spor Salonu’n
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "ABD ile müzakere yok, sadece mesaj alışverişi var"
Uşak Valiliği firari hükümlünün ölümüyle ilgili açıklama yaptı
03İçinde altın bulunan çelik kasayı çaldı, polis evinde yakaladı
04Küçükçekmece’de havai fişek patlatan şüpheli yakalandı
05Endometriozis farkındalık ayı nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sarıya büründü
06Suların yükseldiği evinde mahsur kalan felçli adamın yardımına Kızılay ekipleri yetişti
07Hatay’da uyuşturucu satıcıların yönelik operasyon; 4 gözaltı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük