Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 04 Temmuz 2023 - 12:41 Yorum: 0

Yusufeli Barajı’nda su seviyesinin yüksekliği 177 metreye ulaştı

Artvin’de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES’te su seviyesinin yüksekliği 177,39 metreye ulaştı. Ağustos ayında elektrik üretimi için deneme testlerinin yapılacağı barajın su tutma işlemi sorunsuz ilerliyor.Artvin’...

Yusufeli Barajı’nda su seviyesinin yüksekliği 177 metreye ulaştı

Artvin’de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES’te su seviyesinin yüksekliği 177,39 metreye ulaştı. Ağustos ayında elektrik üretimi için deneme testlerinin yapılacağı barajın su tutma işlemi sorunsuz ilerliyor.
Artvin’de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen ve kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye’nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle 22 Kasım 2022 tarihinde hizmete alınmasının ardından barajdaki su seviyesi kontrollü şekilde yükselmeye devam ediyor. Bugün itibarıyla barajdaki su seviyesi 680,89 kotuna, su yüksekliği ise 177,39 metreye bulurken, depolanan su miktarı ise 1.277,09 milyon metreküpe ulaştı.
Su tutma işlemi nedeniyle Yusufeli ilçe merkezinin yanı sıra yollar, mahalleler ve köyler birer birer sular altında kalırken, son olarak ise Tekkale köyünün bir bölümü sular altında kaldı.
Düzensiz elektrik üretimi olarak da adlandırılan test üretimi planlamaya göre en erken Ağustos ayında gerçekleşecek. 207 metrede ise kalıcı elektrik üretimi geçilirken, bu da yıl sonu itibariyle gerçekleşmiş olacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber