MENÜ

Çeltikli Mahallesinde yıllardır değişmeyen sorun: Yol ve temizlik

Diyarbakır'ın Bismil İlçesine bağlı kırsal Çeltikli (Mirqulya) Mahallesinde yıllardır yollarının yapılmasını bekleyen Mahalle Muhtarı Mehmet Karabulut, belediyenin sorumluluk alanında olan temizlik faaliyetinin yeteri düzeyde yapılmadığına dikkat çekerek

Yayınlanma: 16 Ağustos 2026 13:03 Güncelleme: 16 Ağustos 2026 17:40
Çeltikli Mahallesinde yıllardır değişmeyen sorun: Yol ve temizlik

Diyarbakır'ın Bismil İlçesine bağlı kırsal Çeltikli (Mirqulya) Mahallesinde yıllardır yollarının yapılmasını bekleyen Mahalle Muhtarı Mehmet Karabulut, belediyenin sorumluluk alanında olan temizlik faaliyetinin yeteri düzeyde yapılmadığına dikkat çekerek yetkililere seslendi.

Diyarbakır il merkezine 60, Bismil ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Çeltikli'de mahalle içi yollar toz-toprak içerisinde. Hayvancılıkla uğraşan mahalle sakinlerinin boş alanlara boşalttığı hayvan pisliği, görüntü kirliliği oluşturduğu gibi çevreye kötü koku yayıyor. Mahalle Muhtarı Mehmet Karabulut, gerek mahalle içi yollara kilitli parke taşı döşenmesi gerekse söz konusu gübrelerin toplanması hususunda belediyeye başvurmasına rağmen şu ana kadar herhangi bir çalışmanın başlatılmadığını söyledi.

"Bismil’de dört mahallemizin de sorunları aynı"

Mehmet Karabulut

Mahallenin durumu ve yaşadıkları sıkıntılar hakkında bilgi aktaran Karabulut "Biz Beritan aşireti olarak buradayız. Bismil’de dört tane mahallemiz var. Maalesef dört mahallemizin de sorunları aynı. Çamur desen aynı, diğer sorunlar desen aynı. Şimdiye kadar herhangi bir çözüm üretilmedi. Biz de insanız, burada insan gibi yaşamayı istiyoruz. Mahallemizin şu anda ihtiyacı nedir? Yolumuzun yapılması, park taşı ve kilit taşlarının döşenmesi, temizliğin yapılması ve hayvan pisliklerinin temizlenmesidir. Ben bunları hem belediyemden hem de devletimden talep ediyorum." dedi.

Karabulut "Yolumuzla ilgili şimdiye kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Sadece geçen sene belediye tarafından bir çalışma yapıldı. Ondan sonra herhangi bir çalışma olmadı. Biz bunu yıllardır dile getiriyoruz. Ben 2,5 yıldır muhtarım. Bu konuyu defalarca hem sözlü hem de dilekçelerle ilgili yerlere ilettim. Bu soruna artık bir el atılmasını istiyoruz. Bu insanlar da bu ülkenin insanlarıdır. Ben Bingöl’de yaşadığım dönemde, dağ başındaki evime kadar parke taşı ve su hizmeti götürüldüğünü gördüm. Şu anda belediye ve DİSKİ tarafından bize sondaj çalışması yapıldı. Bu konuda belediyeye ve DİSKİ’ye teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerin yapılmasından memnunuz. Ancak yol konusunda maalesef memnun değilim." ifadelerini kullandı.

"Yazın tozdan, kışın ise çamurdan dolayı büyük sıkıntı yaşıyoruz"

Yetkili tüm makamlara seslenen Karabulut "Belediye olsun, devlet olsun, kim yaparsa yapsın benim için fark etmiyor. A partisi, B partisi, C partisi benim için önemli değil. Ben bir muhtar olarak söylüyorum; talebim hizmet yapılmasıdır. Talebim sadece yolumuzla ilgilenilmesi ve bu yolun bir an önce yapılmasıdır. Çünkü bu çamur ve toz nedeniyle bazı insanlar kendi evlerinin önünde oturup çocuklarıyla rahatça vakit geçiremiyor. Yazın tozdan, kışın ise çamurdan dolayı büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bu soruna bir an önce el atılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Söz konusu sorunun sadece kendi mahallelerinde değil akrabalık bağları olan diğer mahallelerde de yaşandığına dikkat çeken Karabulut, şunları söyledi:

"Benim mahallem tek değil. Beritan aşiretine bağlı dört mahallemiz var. Diğer mahallelere baktığımda parke taşı ve kilit taşlarının yapıldığını görüyorum. Ancak maalesef Beritan Aşiretine bağlı üç mahallemizde bu çalışmalar yapılmadı. Temizlik konusunda da aynı sorun var. Geçen sene temizlik yapıldı ancak bu sene henüz yapılmadı. Bu konuyu da ilgili yerlere ilettim. Şu ana kadar bekliyoruz. Temizlik çalışmasının bir an önce yapılmasını istiyorum."

"Hayvan pisliklerinin temizlenmesini istiyoruz"

Konuşmasının devamında Karabulut "Çöpler toplanıyor. Ancak biz hayvancılıkla uğraşıyoruz ve mahalle içerisinde çok fazla hayvan pisliği var. Çoğu vatandaşımızın bu hayvan pisliklerini başka bir yere taşıyacak imkânı yok. Belediyemizden bu pisliklerin temizlenmesini istiyoruz. Ben de bu talepleri belediyeye iletiyorum. Bize 'Yapacağız' deniliyor ancak maalesef hep sözde kalıyor. Talebim, yolumuzun kilitli taşla yapılmasıdır. Asfalt yapılmasına gerek yok. Asfalt sadece ana caddemizde var. Bunun dışında mahalle yollarının kilitli taşla yapılmasını istiyoruz. Bu talebimizi herkese iletiyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

ETİKETLER: diyarbakır, bismil, çeltikli, diski, belediye
KAYNAK: ILKHA

İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

İzmir’de kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan 2 kişi yakalandı

İzmir’de kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan 2 kişi yakalandı

Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarda H.C.B. isimli kişinin saklandığı adresi tespit etti. Belirlenen adrese düzenlenen operasyonla yakalanan şahsın, başkasına ait banka veya kredi kartlarının izinsiz k

Konya’da 163 ruhsatsız tabanca ele geçirildi: 5 tutuklama

Konya’da 163 ruhsatsız tabanca ele geçirildi: 5 tutuklama

Konya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince silah kaçakçılığının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında araçlarda arama yapıldı. Aramalarda 163 ruhsatsız tabancanın yanı sıra birleştirildiğinde 99 tabanca daha oluşturabilecek pa

Siyonist hahamdan Filistinlilerin zeytinlerini çalmaya fetva

Siyonist hahamdan Filistinlilerin zeytinlerini çalmaya fetva

Siyonist haham Dov Lior’un cuma günü yayımladığı fetva, Batı Şeria’da zeytin hasadı döneminde Filistinlilerin topraklarına ve geçim kaynaklarına yönelik saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde geldi. Lior, Filistinli çiftçilerin "güvenlik" gerekçesiyle topl

İçişleri Bakanı Çiftçi Batman'da

İçişleri Bakanı Çiftçi Batman'da

Bakan Çiftçi, kentteki programı kapsamında ilk olarak Batman Valiliğini ziyaret etti. Batman Valiliği binası önünde Vali Ekrem Canalp ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Çiftçi'nin, ziyaretinin ardından bölge valilerinin katılımıyla "Terörsüz Türki

Tehlikeli madde taşımacılığında bulundurulması gereken belgeler yeniden düzenlendi

Tehlikeli madde taşımacılığında bulundurulması gereken belgeler yeniden düzenlendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca hazırlanan "Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle, tehlikeli madde taşımacılığında sürücülerin

Bursa'da baraj doluluk oranı yüzde 0,25'ten yüzde 62,07'ye yükseldi

Bursa'da baraj doluluk oranı yüzde 0,25'ten yüzde 62,07'ye yükseldi

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi ve çevresindeki illerde etkili olan kuvvetli yağışlar, barajlardaki su seviyelerinde de artışa yol açtı. Geçen yıl kuraklık nedeniyle su kesintilerinin yaşandığı Bursa'da da yağışların ardından baraj doluluk oran

Kenya’da bir kişide daha Ebola tespit edildi

Kenya’da bir kişide daha Ebola tespit edildi

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 65 yaşındaki kadının, 5 Ekim’de Ebola nedeniyle hayatını kaybeden 40 yaşındaki erkeğin akrabası olduğu belirtildi. 6 Ekim’den bu yana karantinada tutulan kadının, virüs belirtileri göstermesinin ardından yapılan testte Ebol

Mahkeme salonundaki görüntüleri paylaşanlar hakkında soruşturma başlatıldı

Mahkeme salonundaki görüntüleri paylaşanlar hakkında soruşturma başlatıldı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Marmara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki duruşma salonunda kaydedildiği anlaşılan görüntülerin sosyal medya hesaplarında paylaşılmasına ilişkin açıklama yaptı. Duruşma görüntülerinin paylaşılması incelemeye alındı Başsa

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
19
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
13
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
13
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
11
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
6
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3