MENÜ

Çeltikli Mahallesinde yıllardır değişmeyen sorun: Yol ve temizlik

Diyarbakır'ın Bismil İlçesine bağlı kırsal Çeltikli (Mirqulya) Mahallesinde yıllardır yollarının yapılmasını bekleyen Mahalle Muhtarı Mehmet Karabulut, belediyenin sorumluluk alanında olan temizlik faaliyetinin yeteri düzeyde yapılmadığına dikkat çekerek

Yayınlanma: 16 Ağustos 2026 13:03 Güncelleme: 16 Ağustos 2026 11:40
Çeltikli Mahallesinde yıllardır değişmeyen sorun: Yol ve temizlik

Diyarbakır'ın Bismil İlçesine bağlı kırsal Çeltikli (Mirqulya) Mahallesinde yıllardır yollarının yapılmasını bekleyen Mahalle Muhtarı Mehmet Karabulut, belediyenin sorumluluk alanında olan temizlik faaliyetinin yeteri düzeyde yapılmadığına dikkat çekerek yetkililere seslendi.

Diyarbakır il merkezine 60, Bismil ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Çeltikli'de mahalle içi yollar toz-toprak içerisinde. Hayvancılıkla uğraşan mahalle sakinlerinin boş alanlara boşalttığı hayvan pisliği, görüntü kirliliği oluşturduğu gibi çevreye kötü koku yayıyor. Mahalle Muhtarı Mehmet Karabulut, gerek mahalle içi yollara kilitli parke taşı döşenmesi gerekse söz konusu gübrelerin toplanması hususunda belediyeye başvurmasına rağmen şu ana kadar herhangi bir çalışmanın başlatılmadığını söyledi.

"Bismil’de dört mahallemizin de sorunları aynı"

Mehmet Karabulut

Mahallenin durumu ve yaşadıkları sıkıntılar hakkında bilgi aktaran Karabulut "Biz Beritan aşireti olarak buradayız. Bismil’de dört tane mahallemiz var. Maalesef dört mahallemizin de sorunları aynı. Çamur desen aynı, diğer sorunlar desen aynı. Şimdiye kadar herhangi bir çözüm üretilmedi. Biz de insanız, burada insan gibi yaşamayı istiyoruz. Mahallemizin şu anda ihtiyacı nedir? Yolumuzun yapılması, park taşı ve kilit taşlarının döşenmesi, temizliğin yapılması ve hayvan pisliklerinin temizlenmesidir. Ben bunları hem belediyemden hem de devletimden talep ediyorum." dedi.

Karabulut "Yolumuzla ilgili şimdiye kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Sadece geçen sene belediye tarafından bir çalışma yapıldı. Ondan sonra herhangi bir çalışma olmadı. Biz bunu yıllardır dile getiriyoruz. Ben 2,5 yıldır muhtarım. Bu konuyu defalarca hem sözlü hem de dilekçelerle ilgili yerlere ilettim. Bu soruna artık bir el atılmasını istiyoruz. Bu insanlar da bu ülkenin insanlarıdır. Ben Bingöl’de yaşadığım dönemde, dağ başındaki evime kadar parke taşı ve su hizmeti götürüldüğünü gördüm. Şu anda belediye ve DİSKİ tarafından bize sondaj çalışması yapıldı. Bu konuda belediyeye ve DİSKİ’ye teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerin yapılmasından memnunuz. Ancak yol konusunda maalesef memnun değilim." ifadelerini kullandı.

"Yazın tozdan, kışın ise çamurdan dolayı büyük sıkıntı yaşıyoruz"

Yetkili tüm makamlara seslenen Karabulut "Belediye olsun, devlet olsun, kim yaparsa yapsın benim için fark etmiyor. A partisi, B partisi, C partisi benim için önemli değil. Ben bir muhtar olarak söylüyorum; talebim hizmet yapılmasıdır. Talebim sadece yolumuzla ilgilenilmesi ve bu yolun bir an önce yapılmasıdır. Çünkü bu çamur ve toz nedeniyle bazı insanlar kendi evlerinin önünde oturup çocuklarıyla rahatça vakit geçiremiyor. Yazın tozdan, kışın ise çamurdan dolayı büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bu soruna bir an önce el atılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Söz konusu sorunun sadece kendi mahallelerinde değil akrabalık bağları olan diğer mahallelerde de yaşandığına dikkat çeken Karabulut, şunları söyledi:

"Benim mahallem tek değil. Beritan aşiretine bağlı dört mahallemiz var. Diğer mahallelere baktığımda parke taşı ve kilit taşlarının yapıldığını görüyorum. Ancak maalesef Beritan Aşiretine bağlı üç mahallemizde bu çalışmalar yapılmadı. Temizlik konusunda da aynı sorun var. Geçen sene temizlik yapıldı ancak bu sene henüz yapılmadı. Bu konuyu da ilgili yerlere ilettim. Şu ana kadar bekliyoruz. Temizlik çalışmasının bir an önce yapılmasını istiyorum."

"Hayvan pisliklerinin temizlenmesini istiyoruz"

Konuşmasının devamında Karabulut "Çöpler toplanıyor. Ancak biz hayvancılıkla uğraşıyoruz ve mahalle içerisinde çok fazla hayvan pisliği var. Çoğu vatandaşımızın bu hayvan pisliklerini başka bir yere taşıyacak imkânı yok. Belediyemizden bu pisliklerin temizlenmesini istiyoruz. Ben de bu talepleri belediyeye iletiyorum. Bize 'Yapacağız' deniliyor ancak maalesef hep sözde kalıyor. Talebim, yolumuzun kilitli taşla yapılmasıdır. Asfalt yapılmasına gerek yok. Asfalt sadece ana caddemizde var. Bunun dışında mahalle yollarının kilitli taşla yapılmasını istiyoruz. Bu talebimizi herkese iletiyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

ETİKETLER: diyarbakır, bismil, çeltikli, diski, belediye
KAYNAK: ILKHA

İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Hindistan'da şiddetli yağışlar heyelana yol açtı: 4 ölü, 5 kayıp

Hindistan'da şiddetli yağışlar heyelana yol açtı: 4 ölü, 5 kayıp

Hindustan Times'ın haberine göre, şiddetli yağışlar nedeniyle Arunachal Pradesh eyaletindeki bir inşaat sahasında toprak kayması meydana geldi. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan yetkililer, şiddetli yağışların yol açtığı selin bölgedeki iki barı

ABD'de 5 kişiyi öldüren saldırgan ölü ele geçirildi

ABD'de 5 kişiyi öldüren saldırgan ölü ele geçirildi

ABD'nin Michigan eyaletinin kuzeyindeki Missaukee County'de silahlı saldırı meydana geldi. Polis, silah sesleri ihbarı üzerine harekete geçti ve olay yerine geldi. Eve giren ekipler, içeride 3 kişinin cansız bedeniyle karşılaştı, 1 kişi yaralı olarak bulu

Diyarbakır Valisi Zorluoğlu'ndan Lice'deki feci kazaya ilişkin açıklama

Diyarbakır Valisi Zorluoğlu'ndan Lice'deki feci kazaya ilişkin açıklama

Dicle Üniversitesi, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi ve Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret eden Vali Zorluoğlu, doktorlardan son durumları hakkında bilgi aldı. Kazada yaralanan 9 kişiden 2'sinin durumunun ağı

Güney Kore'den Kuzey'e yeni diyalog çağrısı

Güney Kore'den Kuzey'e yeni diyalog çağrısı

Savaşın bir barış anlaşmasıyla değil ateşkesle sona erdiğini hatırlatan Lee, Kuzey Kore ve ilgili taraflar arasında yeni bir müzakere sürecinin başlatılması gerektiğini savundu. Lee ayrıca Seul'ün gerilimi azaltmak için önleyici ve sürdürülebilir adımlar

Çin’den Filipinler’e: Bizi hedef almak yerine sorunların kaynağıyla yüzleşin

Çin’den Filipinler’e: Bizi hedef almak yerine sorunların kaynağıyla yüzleşin

Filipinler Savunma Bakanı Gilberto Teodoro, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Guo Jiakun’un kendisini Çin’e yönelik sürekli saldırı ve karalama kampanyası yürütmekle suçlayan açıklamalarını reddederken, Pekin’in açıklamasını konudan kaçmaya yönelik klasik b

Türkiye ile Kazakistan arasında havacılıkta yeni iş birliği

Türkiye ile Kazakistan arasında havacılıkta yeni iş birliği

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da gerçekleştirilen müzakerelerin ardından mutabakat, Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek ile Kazakistan Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Komitesi Başkanı

Endonezya'da 6,4 büyüklüğünde deprem: Önceki depremde ölü sayısı 38'e yükseldi

Endonezya'da 6,4 büyüklüğünde deprem: Önceki depremde ölü sayısı 38'e yükseldi

Endonezya Meteoroloji, Klimatoloji ve Jeofizik Ajansı (BMKG), depremin yerin 168 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı. Merkez üssünün, Simalungun kentinin yaklaşık 11 kilometre güneydoğusunda, karada bulunduğu bildirildi. BMKG, depremin Tebing T

Boykot duyarlılığı sonuç verdi: İzmir'de boykot edilen Burger King şubesi kapandı

Boykot duyarlılığı sonuç verdi: İzmir'de boykot edilen Burger King şubesi kapandı

İzmir'in Konak ilçesine bağlı Alsancak'ta, Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Burger King şubesi kapandı. Gazze'de yaşanan saldırılar nedeniyle siyonist rejime destek verdiği için boykot edilen işletmenin kapanmasının ardından açıklamalar

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30