Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 13 Mart 2015 - 14:57 Yorum: 0

Çevre Kirliliğinin Yeni Adı: Mavi Kapak'

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, "Ağaçlara ve elektrik direklerine bağlanan damacana şişelerinin kimlerin bağladığı ve toplanan mavi kapakların ise hangi amaçla ve hangi kişi veya kişilere gittiği bilinmemektedir."

Çevre Kirliliğinin Yeni Adı: Mavi Kapak'

MALATYA - Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, "Ağaçlara ve elektrik direklerine bağlanan damacana şişelerinin kimlerin bağladığı ve toplanan mavi kapakların ise hangi amaçla ve hangi kişi veya kişilere gittiği bilinmemektedir."

Koyun, Son aylarda ilimizde cadde ve sokaklarda ağaçlarda ve elektrik direklerinde bağlanmış damacana şişeleriyle mavi kapak toplandığını görmekteyiz. Her geçen gün ise ağaçlara ve elektrik direklerine bağlanan damacana şişelerinin sayısında artmakta olduğu görülmektedir. 

Ağaçlara ve elektrik direklerine bağlanan damacana şişelerinin kimlerin bağladığı ve toplanan mavi kapakların ise hangi amaçla ve hangi kişi veya kişilere gittiği bilinmemektedir.

İlimizde böyle bir kampanyayı yapan veya devam ettiren bir dernek veya kuruluş olmadığı gibi Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi olarak da böyle bir çalışmayla alakamız bulunmamaktadır. Vatandaşlar tarafından bu kapakların derneğimiz yararına toplanıldığı düşünülmekte ise de bunun doğru olmadığını bir kez daha buradan belirtmek istiyoruz.

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi olarak gerek ağaçlara ve elektrik direklerine bağlanan damacana şişeleriyle gerekse de farklı şekillerde toplanan mavi kapaklarla uzaktan veya yakından bir alakamız bulunmamaktadır. Bizlerin alakası bulunmadığı gibi bildiğimiz kadar ilimizdeki diğer engelli derneklerinde bu çalışma ile alakaları bulunmamaktadır.

Ayrıca ağaçlara ve elektrik direklerine bağlanan damacana şişeleri üzerlerine yazılan “Bir Kapakta Senden” ve “Bir Umutta Senden” vb gibi duygu sömürüsü sözlerle toplanan mavi kapakların ise toplumun bu iyi niyetli davranışını fırsat bilerek ranta dönüştürme peşinde koşan art niyetli kişi veya kişilerce yapıldığını görmekteyiz.

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi olarak, büyük bir görüntü ve çevre kirliliği yaratan ve toplumun iyi niyetliliğini duygu sömürüsüyle ranta dönüştürülen bu uygulamaya son verilmesi ile bu uygulamayı yapanların tespit edilebilmesi amacıyla yetkilileri göreve davet ediyor ve halkımızın da bu konuda daha dikkatli ve bilinçli davranmalarını istiyoruz, dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber