Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ile ilgili resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ile ilgili resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Türkiye'nin en büyük millet bahçesinin detaylarının anlatıldığı bir vide o yayımladı. Videoda Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne ilişkin bilgi verildi. Millet Bahçesi'nde şu anda altyapı imalatlarının yüzde 95'ine yakını bitmiş durumda. Yolların yüzde 90'a yakını tamamlandı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Dünyada 5'nci, Türkiye'de 1'nci, Çok yakında!" ifadelerinin yer aldığı sosyal medya mesajıyla Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin detaylarının anlatıldığı bir video yayımladı. Bakan Kurum'un, paylaştığı videoda, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin, 2 milyon metrekare alan üzerine kurulu, yeşil alanı bol, içinde sosyal donatıları, 70 bin metrekareye yakın kapalı alanları ve sosyal donatıları olan büyük bir şehir parkı olacağı vurgulandı. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin, dünyada bu büyüklükte beşinci sırada, Türkiye'nin de en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyacağı belirtildi.
Doğal yaşam köyü kurulacak
Videoda Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne ait ayrıca şu bilgilere yer verildi:
"Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne 9 ayrı noktadan girilebilecek. Bu girişlerde seralar ve bostanlar olacak. Bu seralarda doğal ürünler yetiştirilebilecek. Vatandaşlar isterlerse buradan doğal ürünler temin edebilecek. Güney-kuzey yönünde yaklaşık 2 buçuk kilometre uzunluğunda Ab-ı Hayat Suyu denilen bir yapay dere bulunacak. Ayrıca dere kenarlarında seyir terasları, burada piknik yapılabilecek alanlar, dinlenme alanları oluşacak. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Güney-Kuzey istikametinde 2,5 kilometrelik bir uzunluğa sahip olduğu için bu uzunlukta da bisiklet ve yürüyüş yolları bulunacak. Ayrıca millet bahçesindeki bütün çalışmalar bittiği zaman oyun alanları, tenis kortları, basket, voleybol sahaları, kay-kay pistleri, sosyal tesislerdeki sergi sarayları, aş evi, kütüphaneler, millet kıraathaneleri yer alacak. Yine seyir terasları, gezinti alanları, insanların dinlenebileceği sosyal alanlar oluşturulacak.
Altyapının yüzde 95'i tamam
2022 Mayıs ayında çalışmaları başlayan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde şu anda altyapı imalatlarının yüzde 95'ine yakını bitmiş durumda. Yolların yüzde 90'a yakını tamamlandı. Yeşil alanda ağaç dikim faaliyetlerine devam ediliyor.
Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, Nevruz dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Başkan Memet Aslan, Nevruz’un sadece mevsimsel bir değişim değil, aynı zamanda toplumsal ve manevi bir uyanış olduğunu belirterek, "Nevruz; aşktır
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bulunan Hizbullah’a ait hedeflere yönelik yeni bir saldırı dalgasının başlatıldığı bildirildi.İsrail ordusu, Lübnan’a yönelik saldırılarına bir yenisini daha ekledi. İsrail Savunma Kuvvetl
İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların huzurlu bir tatil geçirmesi amacıyla başlattığı asayiş ve trafik denetimlerine kesintisiz devam ediyor.Bayram tedbirleri kapsamında tüm birimlerin katılımıyla gerçekleştirilen uygulamalar arife günü başladı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, Süleymaniye Camii’nde bayram hutbesi okudu. Arpagus , "Bu bayram, imanda sebat eden Müminlerin, elinden ve dilinden emin olunan Müslümanların, barışın, kardeşliğin, huzur ve esenliğin yani İslam’ın bayramıdır
Ramazan Bayramı kapsamında Muğla’nın Bodrum ilçesinde bayramlaşma programı düzenlendi.Sabah saatlerinde düzenlenen törene Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, İlçe Garnizon Komutanı Personel Albay Ayhan Ulutaş, İlçe Emniyet Müd
Fethiye Kaymakamı Fatih Akkaya, Ramazan Bayramı dolayısıyla protokol üyeleri ile birlikte bir dizi ziyaret gerçekleştirerek vatandaşların ve görev başındaki personelin bayramını kutladı.Kaymakam Akkaya ilk olarak Fethiye Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.Rektör Uslu mesajında Ramazan ayının hoşgörü, dayanışma ve bereketin simgesi olduğunu belirterek, bu mübarek dönemin manevi değerleri
Niğde Valiliği, Ramazan Bayramı’nın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi amacıyla il genelinde kapsamlı tedbirlerin alındığını açıkladı.Valilikten yapılan açıklamada, emniyet ve jandarma birimlerince asayiş ve trafik güvenliğini sağlamaya yönelik denetim
İşçilerin kaldığı konteynerlerde korkutan yangın
Sinop’ta otomobil uçuruma yuvarlandı: 7 yaralı
03Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde gece saatlerinde köprü trafiği devam ediyor
04İran’dan AB’ye Grönland çıkışı: "Eğer koruyamıyorsanız biz gelip koruyalım"
05Ardahan’da bir adam, her gün evinin önüne gelen tilkiyi besliyor
06Bolu’da "Şikayetçi olmayalım" buluşması, silahlı kavgaya dönüştü
0714 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük