Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
22:23 Taksici meslektaşını vurarak öldürmüştü, olay anına ilişkin kamera görüntüs...22:15 Galatasaray, Fenerbahçe maçı hazırlıklarına başladı22:13 Tavuk yüklü kamyon uçuruma devrildi, yüzlerce tavuk telef oldu: 1 yaralı22:12 Yahudi yerleşimciler Batı Şeria’da Gazze’ye gittiği gerekçesiyle gıda yüklü...22:11 Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Filistinliler özgürlüğün ne olduğunu bütün d...21:50 Slovakya Başbakanı Fico’ya saldırı anı ortaya çıktı21:45 Trabzonspor, Başakşehir maçı hazırlıklarına başladı21:43 Kütahya Tasarım Teknokent’in yeni binası açılışa hazır hale geldi21:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Cari dengelerimizi geçen yıldan bu yana n...21:33 Çatı onarımı yaparken yüksekten düşen şahıs hayatını kaybetti21:32 Emine Erdoğan, Nijerya’da temaslarda bulundu21:30 Kütahya’nın talepleri Kentsel Dönüşüm Başkan Yardımcısına iletildi21:27 Bisikletliler trafikte farkındalık için sessiz sürdü21:23 Fenerbahçe, Galatasaray derbisi hazırlıklarını sürdürdü21:16 Kuşadası’nda Engelliler Haftası için renkli kutlama21:12 Yangın tüpünden uyuşturucu çıktı: 2 gözaltı21:12 Putin: “Slovakya Başbakanı Robert Fico’nun hayatına kastedildiğini büyük bi...21:01 Bakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Al Sani ile telefonda görü...21:01 Ezilmemek için eylem yaptılar21:00 Sağlık Bakanı Koca, İstanbul’da doktora saldıran hastanın tutuklandığını aç...
Yerel 27 Kasım 2014 - 14:58 Yorum: 0

Ceyhan'da elektrik santrali kurulacak

ADANA (AA) - Ceyhan ilçesinde pamuk ve mısır saplarından oluşan tarımsal atıklar kullanılarak elektrik enerjisi üretileceği bildirildi.Ceyhan öğretmen evinde yapılan proje tanıtım toplantısında...

Ceyhan'da elektrik santrali kurulacak

ADANA (AA) - Ceyhan ilçesinde pamuk ve mısır saplarından oluşan tarımsal atıklar kullanılarak elektrik enerjisi üretileceği bildirildi.

Ceyhan öğretmen evinde yapılan proje tanıtım toplantısında konuşan Proje Müdürü ve Ekton Enerji Elektrik Üretim yetkililerinden Emrah Akıntürk, özellikle pamuk ve mısır sapları olmak üzere bir çok tarımsal atık kullanılarak elektrik enerjisi üretilecek santralin hayata geçirilmesinin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

Ceyhan'da D-400 karayolu üzerinde 38 dönümde 2015 yılında kurulacak elektrik santralinin ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını anlatan Akıntürk, şöyle konuştu:

"Ceyhan'da Ekton Enerji Şirketi tarafından yapılacak santralde çiftçilerimizin hasat ettiği tarım ürünlerinden pamuk, mısır, ayçiçeği, okalaptüs başta olmak üzere bir çok tarımsal atığın sapları Kanada'dan getirilecek özel makinelerle toplanacak. Artık çiftçilerimizin de anız yakmaları bu proje ile önlenmiş olacak. Toplanan tarımsal atıklar 100 bin ton kapasiteli ambarımızda depolanacak. Özel makinelerle işlenen tarımsal atıklardan yılda 14 MW elektrik üretilecek. Kurulacak santral ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak."

Santralin kurulmasıyla ilgili izinlerin alındığını ifade eden Akıntürk, santralin 2016 yılında elektrik üretimine başlayacağını belirtti.

Akıntürk, santralin maliyetinin 60 bin avro olduğunu kaydetti.

Toplantıya iş adamları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber