Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 24 Ocak 2023 - 17:53 Yorum: 0

Cezalı duruma düşmemek için dikkat!

Bilsoft Yazılım Yazılım Destek Müdürü Gökhan Bal, geriye dönük e-fatura keserken "Geriye dönük faturaların 7 gün içerisinde düzenlemesi gerekmektedir....

Cezalı duruma düşmemek için dikkat!

Bilsoft Yazılım Yazılım Destek Müdürü Gökhan Bal, geriye dönük e-fatura keserken "Geriye dönük faturaların 7 gün içerisinde düzenlemesi gerekmektedir. Dikkat edilmesi gereken ise tarihle, cari tarih arasında başka bir faturanın düzenlenmemiş olması gerekmektedir" dedi.

Yazılım Destek Müdürü Gökhan Bal, geriye dönük e-fatura keserken dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu. Bal, "e-Fatura, fatura gönderme, alma, saklama, görüntüleme gibi işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasını sağlayan sistemdir. e-Faturayla ilgili en çok merak edilen konulardan biri de geriye dönük e-Fatura kesmektir. Gönderme ve düzenleme süreci öncesinde yapılan işlemler için kesilen fatura, geriye dönük e-faturayı oluşturmaktadır. Örneğin bir malın teslimatından 4 gün sonra fatura düzenlerseniz, 4 gün öncesi için fatura düzenlemiş olacağınız için geriye dönük e-fatura düzenlemiş olursunuz. Yasal olarak geriye dönük faturaların 7 gün içerisinde düzenlemesi gerekmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise söz konusu tarihle, cari tarih arasında başka bir faturanın düzenlenmemiş olması gerekmektedir. Vergi Usul Kanunu'na göre malın teslimatının yapıldığı tarihten itibaren en fazla 7 gün içerisinde düzenlenmelidir. Bu süre aşıldığı taktirde hiç düzenlenmemiş sayılarak Özel Usulsüzlük Cezası kesilir" diyerek e-fatura kullanıcılarını uyardı. Bal son olarak, "Bilsoft, olarak sağladığımız ücretsiz e-Dönüşüm danışmanlığı ile tüm kullanıcılarımıza e-fatura/e-arşiv/e-irsaliye süreçlerinde destek olmaya devam ediyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber