CHP Malatya İl Kadın Kolları eski Başkanı Canan Erdoğan, görevden alınma sürecine ilişkin dikkat çeken iddialarda bulundu. CHP Malatya İl Kadın Kolları eski Başkanı Canan Erdoğan, kamuoyuna yaptığı yazılı açıklamayla görevden alınma sürecine ilişkin yaşa
CHP Malatya İl Kadın Kolları eski Başkanı Canan Erdoğan, görevden alınma sürecine ilişkin dikkat çeken iddialarda bulundu.
CHP Malatya İl Kadın Kolları eski Başkanı Canan Erdoğan, kamuoyuna yaptığı yazılı açıklamayla görevden alınma sürecine ilişkin yaşadıklarını anlattı.
10 Temmuz 2026 tarihinde CHP Malatya İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine başladığını, resmi görevlendirme yazısını ise 13 Temmuz’da aldığını belirten Erdoğan, göreve başlamasının üzerinden birkaç hafta geçtikten sonra hakkında Genel Merkez’e şikâyetler ulaştırıldığını ve görevden alınması yönünde girişimlerde bulunulduğunu öğrendiğini ifade etti.
“Görevden alındığımı basından öğrendim”
Erdoğan, kendisine ulaşan bilgilere göre görevden alma işleminin 29 Temmuz 2026 tarihinde gerçekleştirildiğinin belirtildiğini ancak söz konusu kararın kendisine resmi olarak tebliğ edilmediğini öne sürdü.
4 Ağustos tarihinde ise CHP Genel Merkezi tarafından aranarak bilgilerinin istendiğini ve grup toplantısına katılımının teyit edildiğini kaydeden Erdoğan, bu duruma tepki göstererek, “Eğer 29 Temmuz tarihinde gerçekten görevden alınmışsam, bundan günler sonra Genel Merkez tarafından neden aranarak bilgilerim istendi ve grup toplantısına katılımım teyit edildi?” diye sordu.
Görev durumunu resmi kanallardan değil, ulusal ve yerel basında çıkan haberlerden öğrendiğini ifade eden Erdoğan, kararın kendisine bildirilmeden basına nasıl ulaştığının açıklanmasını istedi.
Erdoğan’dan parti içi sürece ilişkin iddialar
Canan Erdoğan, görevden alınmasına giden süreçte Malatya’daki bazı parti mensupları ile Genel Merkez düzeyindeki bazı isimler arasında görüşmeler yapıldığı yönünde kendisine bilgiler ulaştığını ileri sürdü.
Erdoğan, açıklamasında söz konusu iddiaların süreç boyunca kendisine aktarılan bilgilere dayandığını ifade ederek, “Ben kimseyi peşinen suçlu ilan etmiyorum” dedi.
Hakkında bulunduğu öne sürülen bir belgeye de değinen Erdoğan, söz konusu belgenin kendisine gösterilmediğini belirterek, “Varsa bu belge nerede? Varsa ortaya konulsun, gereği yapılsın. Yoksa bir kadının itibarı neden haftalarca böyle bir iddia üzerinden tartışmaya açıldı?” ifadelerini kullandı.
Erdoğan, söz konusu kişilere ilişkin iddialarının süreç içerisinde kendisine aktarılan bilgi ve görüşmelere dayandığını belirterek, kimseyi peşinen suçlu ilan etmediğini de vurguladı.
“Belge varsa ortaya konulsun”
Hakkında bir “belge” bulunduğu yönünde iddialar ortaya atıldığını belirten Erdoğan, söz konusu belgenin bugüne kadar kendisine gösterilmediğini söyledi.
Erdoğan, “Varsa bu belge nerede? Varsa ortaya konulsun, gereği yapılsın. Yoksa bir kadının itibarı neden haftalarca böyle bir iddia üzerinden tartışmaya açıldı?” ifadelerini kullandı.
Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever ile de görüştüğünü aktaran Erdoğan, kendisine, “Elinizde benimle ilgili bir bilgi veya belge varsa gereğini yapın. Yoksa beni bu partinin evladı ve bir kadın olarak koruyun. Benim alnım açık” dediğini belirtti.
Ankara’ya giderek Kılıçdaroğlu ile görüştü
Yaşananların açıklığa kavuşması amacıyla yönetiminden kendisine destek veren isimlerle Ankara’ya gittiklerini belirten Erdoğan, Genel Merkez’e alınmadıklarını, bunun üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile evinde görüştüklerini ifade etti.
Erdoğan, görüşmede yaşadığı süreci ve hakkındaki iddiaları Kılıçdaroğlu’na anlattığını belirterek, Kılıçdaroğlu’nun kendisine, “Sen üzülme kızım, git işine bak” dediğini aktardı.
Bu görüşmenin ardından görevinin devam ettiğini düşünerek çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
Hakan Satılmış’a teşekkür etti
CHP Malatya İl Başkanı Hakan Satılmış’ın süreç boyunca yanında durduğunu ve kendisini savunduğunu belirten Erdoğan, görevden alınma haberlerinin kamuoyuna yansımasının ardından parti örgütünün talebi doğrultusunda sessiz kalmayı tercih ettiğini söyledi.
Erdoğan, sürecin kendisine ve parti örgütüne daha fazla zarar vermeden çözüme kavuşturulması amacıyla açıklama yapmadığını ancak kendisine resmi görevden alma yazısı tebliğ edilmeden yerine yeni bir atama yapıldığını öğrenmesi üzerine sessizliğini bozduğunu kaydetti.
CHP üyeliğini sonlandırma kararı aldı
Yaşananların ardından CHP’den ayrılma kararı aldığını açıklayan Erdoğan, kendisiyle birlikte ailesinin, kendi aracılığıyla partiye üye olan bazı kişilerin ve yönetimindeki bazı arkadaşlarının da üyeliklerini sonlandıracağını bildirdi.
Erdoğan, “Benim asıl üzüntüm kaybettiğim bir makam değildir. Asıl üzüntüm, çocukluğumdan beri ‘Atatürk’ün emaneti’ olarak gördüğüm Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugün kişisel hesapların ve koltuk mücadelelerinin gölgesinde bırakıldığını görmek olmuştur” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerine bağlılıklarının devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, bundan sonraki süreçte hukuki haklarını kullanacağını belirtti.
Erdoğan açıklamasını, “Mesele artık bir görev meselesi değildir. Mesele bir kadının itibarı, emeği ve onurudur. Ve hiçbir makam, hiçbir koltuk, hiçbir siyasi hesap bir insanın onurundan daha değerli değildir” sözleriyle tamamladı.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Nepal’in Çin sınırına yakın bölgelerinde etkili olan şiddetli sel, geniş bir alanda hasara ve can kayıplarına neden oldu. Felaketin ardından yürütülen çalışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 987'ye yükseldiği bildirildi. Sel sularına kapılarak kaybo
İki liderin birbirlerine derin bir güven duyduğunu belirten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bu karşılıklı güvenin en zorlu konuların ele alınması için önemli bir zemin oluşturduğunu ifade etti. Görüşmede Ukrayna krizinin yalnızca kısa bir şekilde gündeme
Bünyesinde 50'den fazla derneği barındıran Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından "Uçurtmalar Gazze'de de Özgür Olacak" sloganıyla Başakşehir Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, Gazze'de çocukların en temel oyun ve özgürlük a
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Shanghai İşbirliği Örgütü (SİÖ) 2026 Zirvesi kapsamında Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bir araya geldi. Xi, görüşmede yaptığı açıklamada, kendisinin ve Putin'in stratejik yönlendirm
Kaza, Bayburt- Demirözü kara yolunda meydana geldi. 3 aracın çarpışması sonucu meydana gelen zincirleme kazada 9 kişi yaralandı. Haber verilmesi üzerine kaza yerine 112 Acil Sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan sürücüler ile araçlarda
Mekke Ortak Savunma Anlaşması kapsamında tesis edilen Stratejik Siyasi ve Savunma Komitesi'nin ilk toplantısı İstanbul'da düzenlendi. Toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayrak
Millî Eğitim Bakanlığı açıklamasına göre, kılavuzda öğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerlemelerine ilişkin yapılması gereken iş ve işlemler ile başvuru şartları ve takvim ilan edildi. Kılavuza göre, uzman ve başöğretmenlik eğitim programlarına başvur
İzlanda’da cumartesi günü sandığa giden seçmenlerin yüzde 52,8’i müzakerelerin yeniden başlamasına karşı oy kullandı. Yaklaşık 270 bin seçmenin bulunduğu ülkede katılım oranı yüzde 82,5’e ulaştı. Sonuç, Avrupa basınında yalnızca İzlanda’nın AB ile ilişkil
Kırıkkale'de hapis cezasıyla aranan 2 hükümlü yakalandı
Ticaret Bakanlığında e-ticaret sektörünün talepleri ele alındı
03Kayseri'de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
04Adli tatil sona erdi: Yargıda yeni dönemde hangi önemli davalar görülecek?
05Aydın açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı
06ABD-İran hattında yeniden çatışma: Trump'tan saldırı tehdidi
07Irak, İran'ın "gölge filosu" ile ilişkilendirilen tankerle bağlantısını reddetti
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor