MENÜ

CHP İstanbul İl Kongresi davasının duruşmasında ara karar: Gürsel Tekin göreve devam edecek

CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde seçilen il başkanı ve il yönetim kurulunun tedbiren görevlerinden uzaklaştırılmasına ve kongrede alınan kararların iptaline ilişkin açılan davada mahkeme, daha önce verilen tedbir ara kararının devamına hükmetti. Ar

Yayınlanma: 27 Şubat 2026 11:54 Güncelleme: 27 Şubat 2026 11:20
CHP İstanbul İl Kongresi davasının duruşmasında ara karar: Gürsel Tekin göreve devam edecek
CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde seçilen il başkanı ve il yönetim kurulunun tedbiren görevlerinden uzaklaştırılmasına ve kongrede alınan kararların iptaline ilişkin açılan davada mahkeme, daha önce verilen tedbir ara kararının devamına hükmetti. Ara kararla Gürsel Tekin görevine devam edecek. Davacı tarafın avukatı Cevahir Kılıç duruşmada "Para dağıtılarak delege seçilmez. Benim elimde son yaptığınız kongre ile ilgili dağıttınız rüşvet ile ilgili belge var. Para dağıtırken düşünseydiniz" ifadelerini kullandı.
CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde seçilen il başkanı ve il yönetim kurulunun tedbiren görevlerinden uzaklaştırılması talebiyle açılan dava ile kongre ve kongrede alınan kararların iptaline ilişkin davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmada davacı Özlem Erkan ile avukatı Cevahir Kılıç hazır bulundu. Duruşmaya davalı CHP Genel Başkanlığı avukatları ile İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de katıldı.
Duruşmaya beyanda bulunan CHP Genel Başkanlığı vekili Çağlar Çağlayan, "Dava en az iki defa kongre yapılması ile konusuz kalmıştır, üstelik olağan kongreler süreci tamamlandığı için delege seçimleri de yapılmış ve il kongre delegeleri değişmiştir. Konusuz kalmış davaya devam edilmesi hukuken bir sonuç doğurmadığından konusuz kalma kararı verilmelidir. Genel merkez çalışma ofisinde kendisini il başkanı olarak tanıtan kişinin siyasi hayatta da bir karşılığı bulunmamaktadır. Mahkemeler hayattaki problemleri çözme yönünde kararlar alırlar bu atama kararı bizatihi problemi büyütmüş ve sanki siyasi parti içerisinde bir ikilik varmış gibi görüntü oluşturmuştur. Tedbirin kaldırılmasına yönelik talebimizi tekrar ederiz. Bu ve benzer dosyalarda mutlak butlan halinin bulunmadığı yönündeki içtihatlar uzman görüşleri dosyaya kazandırılmıştır" dedi.
Özgür Çelik’in avukatı Çağdaş Karaküçük ise beyanında "Müvekkilimiz İstanbul 38. Olağan Kongresi’nde il başkanı olarak seçilmiştir, mahkemenin vermiş olduğu tedbir kararı neticesinde il başkanlığı görevinden el çektirilmiş ardından yapılan Olağanüstü İl Kongresinde ve 39. Olağan İl Kongresinde yeniden il başkanı olarak seçilmiştir. İlçe Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu kararı ile olağanüstü il kongresi ve olağan il kongre sürecinin devamına ve neticesinde mazbatasının da teslim edilmiş olması sebebi ile Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanıdır. Sayın mahkemenin hem tedbir kararında hem de dava neticesinde doğrudan etkileneceği ve sonuçlarını bütün tedbir kararı içerisinde hukuken en fazla sonuç bağlanan kişi olduğundan feri müdahale talebimizin davalı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi yanında kabul ederiz" dedi.
Avukatların beyanlarının ardından ara kararını açıklayan hakim, daha önce verilen tedbir ara kararının devamına hükmetti. Ara kararla Gürsel Tekin görevine devam edecek.
Öte yandan, Özgür Çelik duruşmada ara karardan sonra "Ortada 3 tane mazbata var, ne olacak böyle şimdi? Tarih vereceksiniz ileriye ikircikli bir durum. Bizim canımız yanıyor" dedi. Davacı tarafın avukatı Cevahir Kılıç ise, "Para dağıtılarak delege seçilmez. Benim elimde son yaptığınız kongre ile ilgili dağıttınız rüşvet ile ilgili belge var. Para dağıtırken düşünseydiniz" ifadelerini kullandı.
ETİKETLER: CHP, İstanbul, Kongresi, davasının, duruşmasında
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Şüpheli şekilde ölen kadının camdan atlayan kocası: "Sahurda balık yiyip ayran içmiştik ondan zehirlenmiş olabilir"

Şüpheli şekilde ölen kadının camdan atlayan kocası: "Sahurda balık yiyip ayran içmiştik ondan zehirlenmiş olabilir"

Eskişehir’de evinde cansız bedeni bulunan kadının 7’nci kattan atlayarak hastanelik olan kocası Mehmet K.’nın, "Sahurda balık yiyip ayran içmiştik ondan zehirlenmiş olabilir" dediği iddia edildi.Olay, Zafer Mahallesi Özaydın Sokak’ta meydana gelmişti. Meh

Mardin’de feci kazada ölü sayısı 3’e yükseldi

Mardin’de feci kazada ölü sayısı 3’e yükseldi

Mardin’in Artuklu ilçesinde 20 gün önce meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan şahsı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.Olay, 7 Şubat günü Artuklu-Nusaybin kara yolu Akıncı Mahallesi mevkiinde meydana gelm

Avcılar’da İBB Sosyal Tesisleri durağında 2 metrobüsün çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine ekipler sevk edildi.

Avcılar’da İBB Sosyal Tesisleri durağında 2 metrobüsün çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine ekipler sevk edildi.

Avcılar’da İBB Sosyal Tesisleri durağında 2 metrobüsün çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine ekipler sevk edildi.

Ticaret İl Müdürlüğü denetimlerinde 829 bin TL ceza kesildi

Ticaret İl Müdürlüğü denetimlerinde 829 bin TL ceza kesildi

Eskişehir’de Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin son 1 ay içerisinde gerçekleştirdiği denetimlerde tespit edilen aykırılıklar için toplam 829 bin 550 TL idari para cezası uygulandı.Eskişehir Valiliği’nin paylaştığı bilgiye göre, Ticaret İl Müdürlüğü denetim

Ferdi Zeyrek davası 20 Mayıs ertelendi

Ferdi Zeyrek davası 20 Mayıs ertelendi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in evinin havuzunda elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesine ilişkin davanın ikinci duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, beklenen ek bilirkişi raporunun henüz dosyaya sunulmaması nedeniyle davayı 20 Ma

Ardahan’da 132 köy yolu ulaşıma kapandı

Ardahan’da 132 köy yolu ulaşıma kapandı

Ardahan’da yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kentte bugün eğitim öğretime ara verilirken, kar yağışı ve tipiden dolayı 132 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı.Ardahan il genelinde sabaha ka

Bursa’da gençlerin metroda tehlikeli oyunu kameraya yansıdı

Bursa’da gençlerin metroda tehlikeli oyunu kameraya yansıdı

Bursa’da gece saatlerinde metroda kaydedilen görüntüler dikkat çekti. Seyir halindeki metro vagonunda bulunan iki gencin, çevredekileri rahatsız eden sıra dışı hareketler yaptığı anlar kameralara yansıdı.Edinilen bilgiye göre olay, saat 00.00 sıralarında

Yönlendirme linkleri dolandırıyor

Yönlendirme linkleri dolandırıyor

Avukat Tevfik İmamoğlu, son günlerde sosyal medya platformlarında artan dolandırıcılık olaylarına ilişkin "Daha fazla içerik için dış uygulamalara yönlendirilen vatandaşlar dolandırılabiliyor" uyarısı yaptı.Avukat Tevfik İmamoğlu, sosyal medya platformlar

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
55
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
53
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
48
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
41
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
36
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
31
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
30
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
28
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
26
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
24
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
23
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
23
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
21
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
20
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
19
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
13