CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, parti binasında düzenlenen basın toplantısında 2025 yılını “söz var, iş yok” ifadeleriyle özetleyerek, ulaşım, altyapı, konut, tarım ve deprem sonrası yeniden yapılanma süreçlerine ilişkin kapsamlı eleştirilerde bulund
CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, parti binasında düzenlenen basın toplantısında 2025 yılını “söz var, iş yok” ifadeleriyle özetleyerek, ulaşım, altyapı, konut, tarım ve deprem sonrası yeniden yapılanma süreçlerine ilişkin kapsamlı eleştirilerde bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, 2025 yılının sona ermesi dolayısıyla parti binasında basın toplantısı düzenledi. Yıldız, yaptığı değerlendirmede Malatya’nın 2025 yılını liyakatsizlik, plansızlık, iletişimsizlik ve yönetememe sorunlarıyla geçirdiğini savundu.
Deprem sonrası toparlanma sürecinin sağlıklı yönetilemediğini ifade eden Yıldız, Malatya’nın kaosa sürüklendiğini belirterek, “Malatya’da 2025 yılı, verilen sözlerin tutulmadığı, projelerin tamamlanamadığı bir yıl olmuştur” dedi.
Ulaşım projelerine ilişkin eleştirilerde bulunan Yıldız, Kuzey Çevre Yolu’nun yıllardır tamamlanamadığını, bitmeyen projelerin reklamla kamuoyuna sunulduğunu söyledi. Malatya Havalimanı inşaatının da sürekli ertelendiğini dile getiren Yıldız, kentin uçak seferleri bakımından büyükşehirler arasında en geride kalan illerden biri olduğunu ifade etti. Hızlı tren ve raylı sistem projelerinin ise gündemden çıkarıldığını savundu.
Şehir içi ulaşımda plansızlık yaşandığını belirten Yıldız, yeni yerleşim alanlarının ulaşım, altyapı ve toplu taşıma entegrasyonunun sağlanamadığını, trafik sorununun içinden çıkılmaz bir hâl aldığını kaydetti. İnternet ve iletişim altyapısının yetersizliğine de dikkat çeken Yıldız, merkez mahallelerde dahi bağlantı sorunlarının çözülemediğini söyledi.
Konut ve yeniden yapılaşma sürecine değinen Yıldız, TOKİ ve rezerv alan projelerinde altyapının göz ardı edildiğini, anahtar teslimi yapılan birçok konutun hâlen oturulabilir durumda olmadığını ileri sürdü. Yerinde dönüşüm süreçlerinde müteahhit-vatandaş ilişkilerinin denetimsiz bırakıldığını savunan Yıldız, devletin bu süreçte garantör olması gerektiğini vurguladı.
Tarım ve su yönetimi konusunda da eleştiriler yönelten Yıldız, 2025 yılının Malatya tarımı açısından en kötü yıllardan biri olduğunu belirterek, baraj ve sulama projelerinin tamamlanamadığını, çiftçinin yeterli destek alamadığını ifade etti.
Kent güvenliği ve yaşam kalitesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldız, aydınlatma eksiklikleri nedeniyle kentin akşam saatlerinden sonra karanlığa teslim edildiğini, huzur ve güven ortamının zedelendiğini dile getirdi. Elektrik ve doğal gaz kesintilerinin arttığını, yağışlarda altyapı yetersizliklerinin tekrar ortaya çıktığını söyledi.
Açıklamasının sonunda 2025 yılını 25 başlık altında özetlediklerini belirten Yıldız, “Malatya algıyla, sosyal medya paylaşımlarıyla, tabela ve afişlerle yönetilemez. Bu şehir gerçek hizmetle ayağa kalkar” ifadelerini kullandı. CHP olarak sürecin takipçisi olacaklarını vurgulayan Yıldız, 2026 yılının Malatya için yeniden umut ve hizmet yılı olması temennisinde bulundu.
Yıldız, konuşmasını “Geçim yoksa seçim var” sözleriyle tamamlayarak, Malatya’nın yaşadığı sorunların çözümü için erken seçim çağrısında bulundu.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Türkiye’nin önemli kültür ve turizm merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Talas; Nevşehir Rehberler Odası’na bağlı yaklaşık 90 profesyonel rehberi ağırladı.Talas Belediyesinin vizyoner çalışmalarıyla hayata kazandırılan Osmanlı Kültür
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen güz dönemi etkinlikleri kapsamında her yaştan vatandaşa yönelik resim eğitimleri devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezleri’nde gerçekleştirilen eğitimler sanata ilgi duyan Aydınlıları bir araya
Günümüzün en dinamik dijital vitrini olan Instagram, bireysel kullanıcılardan dev markalara kadar herkesin rekabet ettiği devasa bir sahneye dönüştü.
Kartepe’de zabıta ve İl Ticaret Müdürlüğü ekiplerince marketlerde fahiş fiyat artışı, etiket ve gramaj denetimi gerçekleştirildi.Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Kocaeli İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki zincir marketler ve iş yerleri
Gaziosmanpaşa Belediyesi, kış aylarında ilçede herhangi olumsuz bir durum yaşanmaması adına hazırlıklarını tamamladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, olumsuz hava şartlarında 40 araç ve 100 personel ile 7
Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Otizm Destek Merkezleri, özel bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Otizm Destek Merkezleri’nde sunulan ergoterapi hizmetleriyle,
İş dünyasında sürdürülebilir başarı için teknik yetkinlikler kadar önemli bir faktör de kurum kültürüdür. Bir şirketin değerlerini, çalışma biçimlerini ve kimliğini yansıtan kurum kültürü, hem iç işleyişi hem de dış ilişkileri doğrudan etkiler.
Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir; yerli ve milli olarak geliştirilen yemek platformu Tıkyemek’i tanıtmak için düzenlediği basın toplantısında, "Esnafın güldüğü, müşterinin mutlu olduğu yemek platformunu ülke çapında standart
ABD Başkanı Donald Trump, "İran’a yaptığımız şeyi yapmasaydık Orta Doğu’da barış sağlanamazdı, imzalanan bir anlaşma olmazdı. İran’ın gücü ve prestiji büyük ölçüde azaldı. Orta Doğu’da en büyük tehlike onlar" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok iyi tanıyorum ve hepinizin bildiği gibi, o benim çok iyi bir arkadaşımdır. Ona inanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Netanyahu da ona saygı duyuyor" dedi.
03Trump: “Türkiye’ye F-35 satışını çok ciddi olarak düşünüyoruz"
04Bursa’da tekel bayisine silahlı saldırı: 2 yaralı
05Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu
06Iğdır’da aç kalan 3 vaşak köye indi
07Dev dalgalar, ölü yunus balığının kalıntılarını sahile sürükledi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük