Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 05 Temmuz 2023 - 12:16 Yorum: 0

Tayvan’dan Çin’e “barış” sinyali

Tayvan’da liderlik adayı William Lai, Çin ile ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini ifade ederek “Karşılıklı ilkelere bağlı diyalog ihtimallerini asla göz ardı etmeyeceğim” dedi.Çin ile sürekli gerilim yaşayan Tayvan’dan Çin ile ilişk...

Tayvan’dan Çin’e “barış” sinyali

Tayvan’da liderlik adayı William Lai, Çin ile ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini ifade ederek “Karşılıklı ilkelere bağlı diyalog ihtimallerini asla göz ardı etmeyeceğim” dedi.
Çin ile sürekli gerilim yaşayan Tayvan’dan Çin ile ilişkilerine yönelik barışçıl bir adım geldi. Tayvan’da liderlik adayı ve Demokratik İlerici Partisi Lideri (DPP) William Lai, Tayvan’da önümüzdeki yıl yapılacak seçimleri kazanması durumunda Çin ile barışı sağlayacağını söyledi. Lai, “Tayvan’ın resmi adıyla hem Çin Cumhuriyeti’nin hem de uluslararası toplumun çıkarına olan boğazlar arası statükoyu destekleyeceğim. Karşılıklı ilkelere bağlı diyalog ihtimallerini asla göz ardı etmeyeceğim. Müttefiklerimizle özellikle eğitim, sivil savunma, bilgi paylaşımı ve yeniden yapılanma konusunda işbirliği sağlayacağım” ifadelerini kullandı. Savunma sanayini güçlendirme konusunda istekli olduğunu belirten ve tüm taahhütleri yerine getireceğini açıklayan Lai, Tayvan’ın askeri harcamalar gibi savunma sanayi faaliyetlerini artıracağını söyledi.
Öte yandan Lai’nin önümüzdeki günlerde ABD’ye diplomatik temaslar kapsamında bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor. ABD, Tayvan’ın en önemli uluslararası ve silah destekçisi ülkelerden biri olarak biliniyor. Tayvan’da seçimler 13 Ocak 2024’de yapılacak.

“Tayvan’ın bağımsız işçisi”
Lai, 2018’de parlamentoda Çin’e karşı yaptığı konuşmada Tayvan’ın kendi egemenlik haklarının olduğunu belirterek ülkeyi bağımsız olarak nitelemiş, kendisini de “Tayvan’ın bağımsız işçisi” olarak tanımlamıştı. Tayvan lideri Tsai Ing-wen de Çin’in, Tayvan’ı kendi topraklarından biri olarak görmesine karşı çıkmış, Tayvan halkının geleceklerine sadece kendilerinin karar verebileceğini açıklamıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber