Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 05 Temmuz 2023 - 12:08 Yorum: 0

Güney Sudan 2024’te ilk kez seçime gidecek

Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit, ülkenin bağımsızlığını ilan etmesinden bu yana 2024’te ilk kez seçime gidileceğini açıkladı.Güney Sudan, bağımsızlığını ilan ettiği 2011’den bu yana ilk kez seçime gidecek. Ülkenin Devlet...

Güney Sudan 2024’te ilk kez seçime gidecek

Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit, ülkenin bağımsızlığını ilan etmesinden bu yana 2024’te ilk kez seçime gidileceğini açıkladı.
Güney Sudan, bağımsızlığını ilan ettiği 2011’den bu yana ilk kez seçime gidecek. Ülkenin Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit yaptığı açıklamada, ertelenen seçimlerin daha önce planlandığı gibi gelecek yıl düzenleneceğini ve devlet başkanı adayı olacağını duyurdu. Sudan Halk Kurtuluş Hareketi partisi destekçilerine açıklamalarda bulunan Mayardit, adaylığının onaylanmasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, bunu "tarihi bir olay" olarak nitelendirdi. Mayardit, “Yeniden canlandırılmış barış anlaşmasındaki bölümleri uygulamakta kararlıyız, seçim 2024’te olacak” dedi.
Güney Sudan’ın bağımsızlığını kazanmasına liderlik eden Salva Kiir Mayardit, 2013’te başlayan iç savaş nedeniyle ülkenin tek lideri olarak görev yaptı.
Salva Kiir Mayardit ve Devlet Başkanı Yardımcısı Riek Machar’a bağlı birlikler arasında yaşanan çatışmalar sonrası 2018’de taraflar arasında güç paylaşımını öngören barış anlaşması imzalanmıştı. Anlaşma kapsamında geçtiğimiz yıl sona ermesi planlanan 3 yıllık geçiş hükümetinin görev süresinin uzatılmasına karar verilmişti. Geçiş döneminin sona ermesi için Şubat ayında yapılması planlanan seçimler, anlaşma maddelerinin uygulanamaması nedeniyle ertelenmişti.
Seçimler için Mayardit dışında henüz kimse adaylığını açıklamazken, Riek Machar’ın aday olması bekleniyor.
Ülkede 5 yıl süren iç savaşta 400 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber