MENÜ

Çiftçiler sera sıcaklığını cep telefonundan takip edecekler

Antalya Büyükşehir Belediyesi, zirai don olaylarına karşı çiftçilere desteğini sürdürüyor.

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:29 Güncelleme: 16 Mayıs 2024 20:29
Çiftçiler sera sıcaklığını cep telefonundan takip edecekler

Antalya Büyükşehir Belediyesi, zirai don olaylarına karşı çiftçilere desteğini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Kumluca'da çiftçilere soğuk havalarda seraların sıcaklık ve nemini dijital olarak evlerinden cep telefonu ile takip etmelerini sağlayacak dijital sensör hibe etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Yerelden Kalkınma Projesi çerçevesinde üreticiye destek sürüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin "Dijital Tarım" projesiyle seralara ve meyve bahçelerine kurulan Dijital Tarımsal Takip Amaçlı Kablosuz İzleme Sistemi ile üreticiler seralarının sıcaklık ve nem derecelerini cep telefonlarından anında takip edilebiliyor. Geçtiğimiz yıl Elmalı ve Kumluca'da dağıtımı yapılan dijital sensörlerden büyük verim alınmasıyla birlikte çiftçilere dijital sensör hibe edilerek dijitalleşen tarımla üreticiler destekleniyor.

Girdi maliyetleri düşecek

Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan kış aylarıyla birlikte üreticilerin seralarındaki sıcaklığı anında takip edebilmesi amacıyla Kumluca Mavikent Yenicepınar Kooperatif üyelerine dijital sensör hibe desteğinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, dijital sensörleri çiftçilerin seralarına montajını yaparak, nasıl kullanacaklarını anlatıyor. Dijital sensör ile birlikte çiftçiler seraların sıcaklık ve nem oranlarını cep telefonlarına yüklenen uygulamama ile anında görebiliyor. Böylelikle kış aylarında zirai don olaylarının önüne geçilerek, girdi maliyetlerinin düşürülmesi hedefleniyor.

"Çiftçilerden çok olumlu talepler aldık"

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nda görevli Ziraat Mühendisi Nermin Ata Aksu, tarımsal üretimi geliştirmek çiftçileri yeni teknoloji ile buluşturmak için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Akıllı tarım uygulamaları ile üreticilerin girdi maliyetlerini düşürerek, tarımda verimliliği artırmanın hedeflendiğini aktaran Nermin Ata Aksu, "Geçen yıl Kumluca'da dijital tarım projemizi uyguladık ve takibini gerçekleştirdik. Çiftçilerimizden olumlu sonuçlar aldık. Çiftçilerimizden gelen talepler doğrultusunda çalışmalarımızı Kumcula ilçemizde devam ettiriyoruz. Seralara takılan ısı nem ölçer ile çiftçilerimiz seraların sıcaklık ve nemini her an cep telefonlarından takip edebilecekler. Özellikle kış aylarında don olaylarına karşı sürekli seralarına gitmek zorunda kalmayacaklar, telefonlarından sera sıcaklıklarını ve nem derecelerini takip edebilecekler" dedi.

Üretcimi memnun

Mavikent Yenicepınar Kooperatif Başkanı Duran Acarbulut da üreticilerin serasına gitmeden sıcaklıkları takip edebileceğini belirterek, Muhittin Başkan'a çiftçilere verdiği destek nedeniyle teşekkür etti.

Kumluca'da çiftçilik yapan Celal Arıkan, çiftçiler için verilen bu cihazların çok güzel olduğunu belirterek, "Geceleri uykumuzdan kalkarak seraya gidip gelmekten yoruluyorduk. Soğuk olacağını tahmin ettiğimiz günlerde sabahlara kadar bekliyorduk. Şu an gelişen teknoloji bizler için velinimet. Evimizden seramızın sıcaklığını takip edebileceğiz. Muhittin Başkana teşekkür ederiz" diye konuştu.

Ercan Kızgın isimli vatandaş ise güneş batmadan serayı don tuttuğu zamanların olduğunu, artık cep telefonu ile seralarının ısılarını takip edebileceklerini kaydetti.

Hamit Acarbulut ise "Soğuk havalarda saat başı seraları dolaşıyorduk. Biraz geç kalsak bitkiyi don vuruyor. Şimdi telefonumuzdan takip edeceğiz. Bizler için büyük kolaylık olacak" dedi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Haziranda işsizlik oranı yüzde 7,6'ya geriledi

Haziranda işsizlik oranı yüzde 7,6'ya geriledi

Haziran ayında istihdam edilenlerin sayısı bir önceki aya göre 227 bin kişi artarak 32 milyon 733 bine yükseldi. İstihdam oranı yüzde 0,3 puan artışla yüzde 48,9 oldu. İstihdam oranı erkeklerde yüzde 66,1, kadınlarda ise yüzde 32,0 olarak gerçekleşti. İşg

İndirimli satış reklamlarında yeni dönem: Fiyat şeffaflığı zorunlu hale geliyor

İndirimli satış reklamlarında yeni dönem: Fiyat şeffaflığı zorunlu hale geliyor

Son yıllarda e-ticaretin hızla büyümesi, sosyal medya üzerinden yürütülen influencer pazarlaması, yapay zekâ destekli içerikler ve hedefli reklam uygulamalarının yaygınlaşmasıyla birlikte gerçeği yansıtmayan indirim algısı ve yanıltıcı fiyat karşılaştırma

Çocuklara yönelik hedefli reklamlara 1 Ağustos’tan itibaren yasak

Çocuklara yönelik hedefli reklamlara 1 Ağustos’tan itibaren yasak

Ticaret Bakanlığı tarafından dijitalleşmeyle birlikte yaygınlaşan reklam uygulamalarına karşı tüketicilerin daha etkin korunması amacıyla hazırlanan "Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" 1 Ağust

Uzmanlardan Bursa sanayisine deprem uyarısı

Uzmanlardan Bursa sanayisine deprem uyarısı

Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "Kahramanmaraş Depreminden İş Sürekliliğine İlişkin Çıkarılan Derslerin Bursa'ya Yansıması" semineri; akademisy

Güven endeksi temmuzda hizmet ve inşaat sektöründe yükseldi

Güven endeksi temmuzda hizmet ve inşaat sektöründe yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinin güven endeksi verilerini açıkladı. Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi, temmuz ayında bir önceki aya göre hizmet sektöründe yüzde 1,4, inşa

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

Dolar ve Euro yeni haftaya yükselişle başladı. Dolar bugün 47,30 TL bandının üzerinde hareket ediyor                                                                                                                                                     Spot

Kuyumcular: Altındaki gerileme piyasada nakit sıkışıklığını artırdı

Kuyumcular: Altındaki gerileme piyasada nakit sıkışıklığını artırdı

Altın piyasasında son dönemde yaşanan fiyat hareketliliği hem yatırımcıların hem de vatandaşların gündemindeki yerini koruyor. Küresel gelişmelerin etkisiyle dalgalanan altın fiyatları, yatırım kararlarının yanı sıra emlak ve otomotiv gibi farklı sektörle

Genç HAKSİAD yönetimi İstanbul'daki çalışmaları değerlendirdi

Genç HAKSİAD yönetimi İstanbul'daki çalışmaları değerlendirdi

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Genel Merkezi'nde Genç HAKSİAD Yönetim Toplantısı gerçekleştirildi. HAKSİAD İstanbul Şube Başkanı Abdulbari Duman'ın başkanlık ettiği toplantıya, Genç HAKSİAD İstanbul Başkanı Furkan Yaşakan ile yönetimde göre

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30