Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Mayıs 2024 - 15:04 Yorum: 0

Çiftçilere 650 kilo sertifikalı barbunya tohumu dağıtıldı

DÜZCE(İHA) – Düzce’de 38 üreticiye yüzde 50’si bakanlık destekli 650 kilo sertifikalı barbunya tohumu dağıtıldı.Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen, 2024 yılı tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projeleri aras...

Çiftçilere 650 kilo sertifikalı barbunya tohumu dağıtıldı

DÜZCE(İHA) – Düzce’de 38 üreticiye yüzde 50’si bakanlık destekli 650 kilo sertifikalı barbunya tohumu dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen, 2024 yılı tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projeleri arasında yer alan, İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Barbunya Üretimini Geliştirme Projesi” dahilinde sertifikalı barbunya tohumu dağıtım töreni gerçekleşti.
Törende konuşan Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Sadık Kelez yüzde 50’si bakanlık yüzde 50’si çiftçi katkılı olduğunu belirterek “Projede, bakanlıkça uygulanan tarımsal desteklemelerden yararlanamayan üreticiler ile çeşitli nedenlerle ÇKS’ye kayıt yaptıramayan; düşük gelirli, küçük ölçekli, girdi maliyetleri nedeniyle üretim yapamayan; kendine ait yada kiraladığı atıl, boş arazi üzerinde üretimde bulunacak yeni üreticiler, kadın veya genç çiftçiler ile organik tarım ve iyi tarım uygulamaları yapan üreticiler öncelik verilmiştir. Barbunya Üretimini Geliştirme Projesi ile ilimiz genelinde toprak ve iklim şartlarına uygun, hastalık ve zararlılara dayanıklı 650 kilo sertifikalı oturak barbunya tohumları 38 üreticimize teslim edilerek daha kaliteli ve verimli barbunya yetiştiriciliğinin yapılması amaçlanmıştır” ifadelerinde bulundu.
Barbunya tohumunun dağıtımı ile tören sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber