Kırıkkale’de Valiliğin projesinden faydalanan çiftçiler, organik tarım yaparak ata tohumlarından elde ettikleri ürünlerden hem ekonomik kazanç elde ediyor hem de vatandaşın sağlıklı sebze ve meyve tüketmesini sağlıyor.Kırıkkale Valiliğ...
Kırıkkale’de Valiliğin projesinden faydalanan çiftçiler, organik tarım yaparak ata tohumlarından elde ettikleri ürünlerden hem ekonomik kazanç elde ediyor hem de vatandaşın sağlıklı sebze ve meyve tüketmesini sağlıyor.
Kırıkkale Valiliği koordinesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "yerel tohumların değerlendirilmesi" projesi çerçevesinde çiftçilere ata tohumu dağıtıldı. Ücretsiz dağıtımı yapılan genetiği bozulmamış ata tohumları, tarım arazilerinde boy verdi. Organik tarım ile uğraşan çiftçiler, ata tohumlarından elde ettiği domates, salatalık, patlıcan, biber, karpuz, ayçiçeği ve soğan gibi birçok sebze-meyve ürünlerin satışını yaparak, hem ekonomik kazanç elde ediyor hem de vatandaşın sağlıklı sebze ve meyve tüketmesini sağlıyor. Ayrıca, bu proje sayesinde de ata tohumlarının varlığının sürdürülmesi ve gelecek nesillere ulaştırılması hedefleniyor.
Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, projeden faydalanan Aşağı Mahmutlar Mahallesi’ndeki kırsal alanda yaşayan çiftçileri ziyaret etti. Ekimi yapılan organik sebzelerin yetiştiği tarım arazisini yerinde inceleyen Tekbıyıkoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz’dan da bilgi aldı. Vali Tekbıyıkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ata tohumlarının çelik kasalarda korunması gerekecek kadar kıymetli olduğunu söyledi.
Çiftçilerin pazarlarda satışını yaptığı ürünlerden ekonomik kazanç sağladığını anlatan Tekbıyıkoğlu, "İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün bünyesinde talimatımla bir tohum bankası bir gen bankası oluşturuldu. Bu gen bankasını da projelendirip, bazı çiftçilerimizle beraber çalışıyoruz. Yaklaşık 40’a yakın çiftçimizle bir taahhütname verip almak şartıyla bir üretim sürecine girdik" dedi.
16 çeşit fide çalışmalarının olduğunu ifade eden Tekbıyıkoğlu, "Aynı zamanda Tarım Bakanlığımızın gen bankasıyla da beraber çalışıp bizim kendi Kırıkkale’nin genlerini daha da arileştirmeye çalışıyoruz. Bunlar çok kıymetli. Çelik kasalarda korunması gerekecek kadar kıymetli malzemeler. Bu Anadolu coğrafyası on binlerce yılda kendi özelliklerine göre bu tohumları tekamül ettirerek başka tohumlardan farklılaşmış, bu buranın zenginliği, bu coğrafyanın zenginliği. Hepimize düşen bunlara sahip çıkmaktır. Burada da iki tane çiftçimiz projemize destek verdi. Buradaki ürettikleri ürünleri de pazarlarda çok daha kıymetlerde alıcı bulduğunu çok daha fazla lezzetli olduğunu da kendileri ifade ediyorlar" diye konuştu.
Vali Tekbıyıkoğlu’nun gerçekleştirdiği ziyaretlerde, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Barış Cücen ve ilgili kurum müdürleri hazır bulundu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Dün 89,07 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 87,07 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.50 itibarıyla 87,92 dolardan işlem görürken, aynı saatlerde Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün vadeli varil fiy
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, aynı dönemde bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 9,4, gayrimenkul hizmetleri yüzde 8,8 azaldı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 1,7, ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 1,3, konaklama ve yiyecek hizm
Bölgede huzur ortamının yeniden tesis edilmesinin ekonomik hayata da olumlu yansıyacağını vurgulayan iş dünyası temsilcileri, Terörsüz Türkiye sürecinin kalıcı barış ve ekonomik kalkınma açısından önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Hak Sanayici ve İşad
Dolar ve Euro haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Dolar bugün 47,80 TL bandının üzerinde hareket ediyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da gerçekleştirilen müzakerelerin ardından hazırlanan Mutabakat Zaptı, Türkiye adına Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, Filipinler adına ise Ulaştırma Bakanı Giovanni Z. Lopez ta
TCMB Başkanı Fatih Karahan III. Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nda konuştu. Dezenflasyon sürecinin seyrinde bu yıl öne çıkan jeopolitik gelişmeler, mayıs enflasyon raporundan bu yana dalgalı seyrini koruduğunu belirten Karahan, bu gelişmelerin
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hizmet İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şeker başkanlığındaki heyeti Bakanlıkta kabul etti. Bugün gerçekleştirilen görüşmede, hizmet ihracatçılarının sektörel talepleri değerlendirilirken gelecek dönemde yapıla
Küresel petrol fiyatlarındaki yükselişin akaryakıt fiyatlarına etkisini azaltmak amacıyla daha önce Eşel Mobil Sistemi'ni uygulayan Hazine ve Maliye Bakanlığının, motorine yönelik yeni bir düzenleme hazırladığı belirtildi. Çalışma kapsamında motorinden al
Yağmur Dinmedi, Darende Alişan’la Coştu
Mardin’de silahlı saldırı: 1 ağır yaralı
03Malatya'da yapımına başlanacak Hidayet Camii hayırseverlerin desteğini bekliyor
04AB'de dondurulmuş Rus varlıkları yeniden gündemde
05Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
06Rusya'nın Burevestnik testi nükleer endişeleri artırdı
07Aydın açıklarında 13 düzensiz göçmen ile 1 göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Galatasaray A.ş.
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Kocaeli̇spor
Beşi̇ktaş A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Tümosan Konyaspor