MENÜ

Çiftler saygılı bir evliliğe, aileler çocuklarını görmeye ve duymaya hazırlanıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca hayata geçirilen proje kapsamında evlilik hazırlığındaki çiftlere faizsiz kredi ve evlilik öncesi eğitim verilirken, ailelere yönelik 9 haftalık Modular Aile Eğitim Programı da uygulanıyor.Türkiye genelinde yürütülen

Yayınlanma: 02 Mart 2026 11:15 Güncelleme: 02 Mart 2026 14:25
Çiftler saygılı bir evliliğe, aileler çocuklarını görmeye ve duymaya hazırlanıyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca hayata geçirilen proje kapsamında evlilik hazırlığındaki çiftlere faizsiz kredi ve evlilik öncesi eğitim verilirken, ailelere yönelik 9 haftalık Modular Aile Eğitim Programı da uygulanıyor.
Türkiye genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında aile yapısının güçlendirilmesine yönelik iki ayrı eğitim programı uygulanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" ile evlilik hazırlığında olan çiftlere 150 bin TL faizsiz kredi desteği ve evlilik öncesi eğitim sunuluyor. Öte yandan Sosyal Hizmet Merkezleri bünyesinde uygulanan Modular Aile Eğitim Programı ile ailelerin ebeveynlik becerileri, iletişim süreçleri ve farkındalık düzeylerinin artırılması hedefleniyor. Programlar, aile içi iletişimin güçlendirilmesi ve toplumsal yapının desteklenmesi amacıyla yürütülüyor.

"Şiddetle mücadele eğitimlerimizi aktif bir şekilde yürütüyoruz"
Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde görevli Sevil Demir, "Amacımız, evlenecek olan çiftlerin problem çözme ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi, finansal okur yazarlığının sağlanması, aile içi hukuku bilmeleri ve bizim için en önemli konulardan biri olan aile içi şiddet konusunda farkındalıklarının oluşturulmasıdır. Çünkü şiddetin önlenmesi hem bakanlığımızın hem biz bakanlık çalışanlarının birinci önceliğidir. Sıfır tolerans bakış açısıyla çalışıyoruz. O yüzden bu eğitimlerin şiddetin önlenmesi noktasında önemli bir kaynak olduğunu düşünüyorum. Diğer illere oranla Tunceli’de şiddetin azlığı bilinmektedir. Biz şiddetin sıfıra inmesi için evlilik öncesi eğitim programımızı ve diğer şiddetle mücadele eğitimlerimizi aktif bir şekilde yürütüyoruz. Evlilik öncesi eğitim programı ve içerisindeki modüller, toplumda her bireye sunulması gereken eğitim modülleridir" dedi.

"150 bin TL bize gayet güzel bir destek oldu"
Evlilik Öncesi Eğitim Programından ve evlilik kredisi desteğinden faydalanan Ebubekir Karayıldırım, "Biz gençler olarak düğünden önce bir tedirginlik içerisindeyiz. Günümüzdeki ekonomi şartlarından dolayı belli şeyleri yapamıyoruz. Bu 150 bin TL ne kadar az görünse de evlilik sürecinde bir kuruşun bile hesabını yapıyoruz. 150 bin TL’nin bize gayet güzel bir desteği oldu. Onun dışında evlilikte nelerle karşılaşacağımızı gördük. Evlilik sürecinde başımıza gelebilecek herhangi bir sıkıntıyı, zor zamanlarda geçireceğimiz süreci daha kolay bir şekilde atlatmamıza yardımcı olacak bir eğitim verdiler. Bunun için gerçekten çok iyi oldu. Ayrıca maddi anlamda da güzel bir kredi verdiler, faizsiz bir şekilde. İhtiyaçlarımızı karşıladılar. Bir film izlediğimiz zaman ondan önce bize bir fragman gösterirler. Bu evlilik eğitimi de bize bir fragmanmış gibi geldi. İleride karşılaşacağımız sorunlar hakkında bize bilgi verdi" şeklinde konuştu.
Programdan faydalanan Nazlı Abay ise, "Bu eğitim bizi maddi manevi şekilde destekledi. Sağ olsun, hocamız da çok iyiydi. Her şey yolundaydı. Eşimle birbirimize güvenmeyi, sadakati öğrenmiş olduk" diye konuştu.
Psikolojik danışman, rehber öğretmen olarak görev yapan Sabri Demir, "Ailelerimize yönelik Modular Aile Eğitim Programı uygulamaktayız. Modular Aile Eğitim Programı 8 modülden oluşan, 9 hafta süren bir program. Bu programın temel amacı ailelerimizle uzun soluklu yürütülen çalışmalarda çocuklarla olan iletişimleri, kendileriyle olan iletişimleri ve ebeveynlik becerilerini olabildiğince en üst noktaya taşımak, farkındalıklarını yükseltmek" ifadelerini kullandı.
İki çocuk annesi Sermin Mut, "Eğitim programına katılma sebebim doğru bildiğimiz yanlışlar. Şimdiki çocuklara yetişebilme durumumuz. ’Doğru mu yapıyorum, yanlış mı yapıyorum, onların ihtiyaçlarına cevap verebiliyor muyum’ psikolojisiydi. Bu eğitimin bana katkıları oldu. Hem kendim hem çocuklarım için. Onların her cümlesini duyabilmeyi öğrendim. İşimiz oluyor ’sonra hallederiz’ demiyor o an çocuğu duymaya odaklanıyoruz" dedi.
ETİKETLER: Çiftler, saygılı, bir, evliliğe,, aileler
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Geleceğe yeşil miras

Geleceğe yeşil miras

Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he

Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde Sincan’da öğrencilere çevre eğitimi

Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde Sincan’da öğrencilere çevre eğitimi

30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı

Kene kabusu geri geldi, yağışlardan dolayı bu sene popülasyon daha fazla olabilir

Kene kabusu geri geldi, yağışlardan dolayı bu sene popülasyon daha fazla olabilir

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30