Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 14 Mart 2015 - 15:03 Yorum: 0

Cimnastik Gelişim Semineri

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkan Vekili Bağcı:

Cimnastik Gelişim Semineri

ANTALYA (AA) - Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkan Vekili Emre Bağcı, "Halkımızı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ruhsatlandırılmamış salonlarda spor yaparken sıkıntı yaşayabilecekleri konusunda uyarmak istiyorum" dedi.

Bağcı, Kemer ilçesinde dün başlayan Cimnastik Gelişim Semineri kapsamında düzenlediği basın toplantısında, seminere katılan eğitmenlerin, vatandaşlara daha kaliteli eğitim verebilmelerini amaçladıklarını söyledi.

Federasyon olarak uluslararası branşların yanında, olimpik olmayan, insanların sağlığına yönelik aerobik, step, pilates gibi spor branşlarına da önem verdiklerini anlatan Bağcı, "Bu spor branşlarındaki eğitmenlerimizin gelişmelerini sağlamak adına düzenli olarak gelişim seminerleri düzenlemeye çalışıyoruz" dedi.

Eğitmenlerin yurt dışı trendlerini yakından takip etmelerini istediklerini belirten Bağcı, ayrıca yurt dışından da seminerlere eğitmenler davet ettiklerine dikkati çekti.

Pilates, step, aerobik gibi alanlarda ehliyetsiz kişilerden eğitim almanın sakıncalarına değinen Bağcı, şöyle konuştu:

"Halkımızı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ruhsatlandırılmamış salonlarda spor yaparken sıkıntı yaşayabilecekleri konusunda uyarmak istiyorum. Pilates, Türkiye Cimnastik Federasyonunun bir branşıdır ve pilatesle ilgili her türlü eğitim, her türlü organizasyon veya mekan, Türkiye Cimnastik Federasyonu ve Spor Bakanlığının iznine tabi olmak zorundadır."

 Türkiye'nin yanı sıra ABD, Kanada, İtalya'dan uzmanların da arasında bulunduğu 350 kişinin katıldığı seminer, yarın sona erecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber