MENÜ

Cinayetle biten kadınların yasak ilişki davasında babayı hüzne boğan adli kontrol kararı

Burdur’da 35 yaşındaki kadının iddiaya göre, eşinin sevgilisinin kız arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin görülen davada tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etme suçundan tutuklu olan öldürülen kadının eşi adli kontrolle serbest bırakıl

Yayınlanma: 13 Şubat 2026 14:23 Güncelleme: 13 Şubat 2026 12:55
Cinayetle biten kadınların yasak ilişki davasında babayı hüzne boğan adli kontrol kararı
Burdur’da 35 yaşındaki kadının iddiaya göre, eşinin sevgilisinin kız arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin görülen davada tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etme suçundan tutuklu olan öldürülen kadının eşi adli kontrolle serbest bırakıldı. Diğer iki tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken Özge Bedir’in babası Mehmet Çetin, kızının kocasının serbest bırakılmasını eleştirerek, "Benim kızım öldü mezarlıkta yatıyor bu adamı serbest bırakıyorlar. Ben bir şey anlamadım" dedi.
Olay, Burdur’un merkez Bağlar Mahallesi’nde 10 Haziran 2025 tarihinde saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Tülay A. (22), arkadaşı Seray Ö. (25) ile birlikte daha önce gönül ilişkisi yaşadığı iddia edilen Adnan B.’nin (35) evinin bulunduğu siteye gitti. Seray Ö. site önünde beklerken, Tülay A. binaya girerek Adnan B.’nin eşi Özge Bedir (35) ile görüşmek istedi. Kapıda yaşanan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. İddiaya göre Tülay A., çıkan arbedede Bedir’i boğazından ve karnından bıçaklayarak olay yerinden kaçtı. Bir süre sonra Seray Ö.’nün ihbarıyla olay yerine gelen polis, sağlık ve itfaiye ekipleri, kapıyı açtıklarında Özge Bedir’i evin koridorunda kanlar içinde yatarken buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Bedir’in hayatını kaybettiği belirlendi. Bedir’in cenazesi otopsi için Burdur Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 2 çocuk annesi Özge Bedir’in bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin savcılık tarafından hazırlanan iddianamede sanık Tülay A.’nın "tasarlayarak kasten öldürme", "konut dokunulmazlığını ihlal" ve "bıçak veya diğer aletleri izinsiz taşıma ve kullanma" suçlarından yargılanması talep edildi. Savcılık, bu suçlar çerçevesinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Sanık Seray Ö. hakkında ise "tasarlayarak kasten öldürmeye iştirak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. İddianamede, maktul Özge Bedir’in eşi Adnan B.’nin de "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edildi.

Olayla ilgili ikinci dava görüldü
Burdur 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasına tutuklu sanıklar Tülay A., Seray Ö. ve Adnan B. ile Özge Bedir’in ailesi, tanıklar ve taraf avukatları katıldı. Duruşma ilk olarak Seray Ö.’nün ablası olan Merve Ö.’nün dinlenmesi ile başladı. Daha sonrasında ise duruşmada Seray Ö.’nün yakın arkadaşı olan Özlem Ö. dinlendi. Tanıkların dinlenmesinin ardından iddia makamı tarafından sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesi istendi. Özge Bedir’in avukatları, sanıkların en ağır cezayı alması gerektiğini belirtirken ailesi kızlarının katillerinin en ağır cezayı almaları gerektiğin savundu. Sanıkların avukatları ise iddia makamın talebine katılmadıkları ve sanıkların adli kontrol şartı ile serbest bırakılmaları istedi.

Sanıklar savunmalarında olaydan dolayı duydukları üzgün olduklarını belirtti
Mahkemede son olarak sanıklara söz veren mahkeme heyeti, ilk olarak Seray Ö.’yü dinledi. Seray Ö. bir önceki duruşmadaki savunmasına tekrarladığını belirterek, "Her şey için çok üzgünüm. Böyle olmasını istemezdim. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.
Daha sonrasında mahkeme heyeti tarafından söz verilen Tülay A. ise, "Tahliyemi talep ediyorum. Tanıkların beyanlarına katılmıyorum. Bu yaşanan olaydan dolayı çok pişmanım" şeklinde konuştu.
Özge Bedir’in kocası Adnan B. ise kendisinin olayla ilgili hiç bir şey bilmediğini savunarak, "Bu olaydan dolayı ben 2 çocuğumu göremiyorum. Eşimin cenazesine katılamadım, mezarı nerede bilmiyorum. Ben çocuklarımı görmek için tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Kızların tutukluluğuna devam, kocaya adli kontrol kararı verildi
Sanıkların da dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti tarafından karar için ara verildi. Aranın ardından Seray Ö. ve Tülay A.’nın mahkeme heyeti tarafından tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken Adnan B., adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Mahkeme ileri bir tarihe ertelendi.

"Benim kızım öldü mezarlıkta yatıyor, bu adamı serbest bırakıyorlar"
Mahkeme sonrasında açıklamada bulunan Özge Bedir’in babası Mehmet Çetin, "Kızımı öldüren serberst kaldı. Nasıl bir adalet bu. Benim kızım öldü mezarlıkta yatıyor. Bu adamı serbest bırakıyorlar. Ben bir şey anlamadım. Benim kızım gitti. Benim çocuğum o kızları nereden tanıyacak. Damadım kızımı öldürttü. Biz sürecin takipçisi olacağız" dedi.
ETİKETLER: Cinayetle, biten, kadınların, yasak, ilişki
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Kastamonu’da kar maskeli saldırgan tarafından vurulan vatandaş yaralandı

Kastamonu’da kar maskeli saldırgan tarafından vurulan vatandaş yaralandı

Kastamonu’nun Küre ilçesinde kar maskeli şahsın silahlı saldırısına uğrayan vatandaş bacağından yaralandı.Olay, Küre ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kar maskesi takan ve kimliği henüz tespit edilemeyen bir kişi, geldiği iş yerinde bulunan

Çanakkale’de üvey babasını öldüren çocuk tutuklandı

Çanakkale’de üvey babasını öldüren çocuk tutuklandı

Çanakkale’nin Biga ilçesinde tartıştığı üvey babasını av tüfeğiyle öldüren 17 yaşındaki çocuk tutuklandı.Olay, Biga’ya bağlı Kocagür köyünde geçtiğimiz gün gece saatlerinde meydana geldi. Kocagür köyünde işçi olarak çalışan Emrullah Çiloğlu (37) ile eşi H

Manisa’da 4 adrese eş zamanlı narkotik baskını

Manisa’da 4 adrese eş zamanlı narkotik baskını

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde sokak satıcılarına yönelik düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 4 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda sentetik ecza ve 50 bin TL ele geçirilirken, 1 şüpheli tutuklandı.Alaşehir ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yap

13 yıl sonra açılan istismar davasında adli tıp raporu tartışması

13 yıl sonra açılan istismar davasında adli tıp raporu tartışması

Antalya’da 13 yaşındayken tiyatro eğitimi aldığı sırada tiyatro yönetmeninin cinsel istismarına uğradığını iddia eden genç kadının davasında, Adli Tıp Kurumu Üst Kurulu’nun değerlendirme raporu duruşmada gündeme geldi. Mahkeme heyeti, dosyaya ulaştığı bil

Motosikletle otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Motosikletle otomobil çarpıştı: 2 yaralı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı.Kaza, Samsun’un İlkadım ilçesi Barış Bulvarı üzeri Ulugazi TOKİ evleri mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mehmet Selçuk idaresindeki 31 AFF 114 plakalı oto

Düzce’de suç örgütü operasyonu: 36 gözaltı

Düzce’de suç örgütü operasyonu: 36 gözaltı

DÜZCE (İHA) – Düzce’de "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "uyuşturucu madde ticareti" suçlamalarıyla düzenlenen operasyonda 36 şüpheli gözaltına alındı.Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri,

Samsun’da fuhuş operasyonunda 8 kişi adliyede

Samsun’da fuhuş operasyonunda 8 kişi adliyede

Samsun’un Çarşamba ilçesinde gerçekleştirilen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi.Çarşamba İlçe Jandarma ekipleri savcılık koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında fuhuş operasyonu gerçekleştirdi. Yapılan fizik ve teknik

Kayıp yaşlı adam 51 kişilik ekiple aranıyor

Kayıp yaşlı adam 51 kişilik ekiple aranıyor

Elazığ’da 6 gün önce kaybolan İbrahim Kaya’yı arama çalışmaları devam ediyor. 100 kilometrelik alanı tarayan ekipler, henüz herhangi bir ize rastlayamadı.Elazığ’da 6 gün önce Esentepe Mahallesi’nde kaybolan 74 yaşındaki İbrahim Kaya’yı arama çalışmaları s

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
52
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
49
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
45
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
40
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
37
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
33
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
30
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
28
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
27
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
23
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
22
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
20
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
20
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
20
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
18
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
16
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
15
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
12