Çin kurtarma güçlerinden biri olan Zoomlion kurtarma ekibi, Hatay'da 20'den fazla insanın kurtarılmasına yardımcı olduğunu açıkladı.
Çin kurtarma güçlerinden biri olan Zoomlion kurtarma ekibi, Hatay'da 20'den fazla insanın kurtarılmasına yardımcı olduğunu açıkladı.
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından yurtiçi ve yurtdışından birçok kurtarma ekibi bölge sevk edildi. Çinli kurtarma güçlerinden Zoomlion felaketin ciddi olduğu Hatay'a ekskavatörlerle birlikte bir kurtarma ekibi gönderdi.
Yapılan açıklamaya göre, bölgeye ulaşan kurtarma ekibi 30 saatten uzun bir süredir mücadele veriyor. 8 Şubat saat 15.00'te kurtarma ekibi enkaz altından 20'den fazla insanın kurtarılmasına yardımcı oldu ve arama ve kurtarma çalışmaları hâlâ yoğun bir şekilde sürüyor. Depremden sonra şirketin talimatlarına uygun olarak Zoomlion Turkey, afet alanında acil ihtiyaç duyulan elektrikli battaniyeleri, acil durum ilaçlarını, yiyecek ve diğer materyalleri taşıyan profesyonel servis mühendisleri ve operatörlerinden oluşan bir kurtarma ekibini hemen bölgeye sevk etti ve önceki gece, felaket bölgesi Hatay'a doğru yola çıkan ilk 5 ekskavatörü gönderdi. Ekip olay yerine yerel saatle 7 Şubat 12.30'da vardı, böylece afet alanına ulaşan ilk kurtarma ekiplerinden biri oldu. Olay yerine vardıktan sonra, kurtarma için farklı alanlara ekibin 5 ekskavatörü atandı. Çökük, kırık ve çatlak binalar her yerde görülebilmekteydi. İlk kurtarmada, lokal elektrik kesintisi nedeniyle ekip zorluklarla karşılaştı, enkazda sıkışmış insanların güvenliğini sağlamak için bazı profesyonel kazı araçları kullanılamadı, insan gücüyle çekiç, çizici, kürek ve diğer aletler kullanılarak, 3 saatten fazla bir süre sonra ilk enkaz altından bir kişi kurtarıldı.
Kurtarma faaliyetlerine katılan Zoomlion servis mühendisi Yu Ke, "Kurtarma ekibimiz ve ekskavatörler olay yerine geldikten sonra, 6-katlı yıkılmış bir binada sıkışmış insanların kurtarılması operasyonuna hemen katıldık. Şu ana kadar, enkaz altından dört kişinin kurtarılmasına yardım ettik ve iki kız kardeşi kurtarma çalışması içindeyiz" dedi.
Kurtarma ekibinin bir başka üyesi Zoomlion servis mühendisi Huang Yunbing şöyle konuştu: "Yaklaşık 15 yaşında küçük bir kız vardı, beni çok etkiledi. Açılmış kurtarma tüneline girdiğimde, onu bir şilte ve taş levhaların altında gördüm, sadece kafası görünüyordu; hareket edebiliyordu ve zayıf bir şekilde, acı içinde ağlıyordu. Taşı kaldırmak için iki kriko kullanabileceğimizi belirledikten sonra, hemen arabadan bir kriko aldık ve yakındaki bir kurtarma ekibinden de bir tane ödünç aldık. Taşı biraz daha yükselttik, sonra da onu dışarı çıkardık."
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen güz dönemi etkinlikleri kapsamında her yaştan vatandaşa yönelik resim eğitimleri devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezleri’nde gerçekleştirilen eğitimler sanata ilgi duyan Aydınlıları bir araya
Günümüzün en dinamik dijital vitrini olan Instagram, bireysel kullanıcılardan dev markalara kadar herkesin rekabet ettiği devasa bir sahneye dönüştü.
Kartepe’de zabıta ve İl Ticaret Müdürlüğü ekiplerince marketlerde fahiş fiyat artışı, etiket ve gramaj denetimi gerçekleştirildi.Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Kocaeli İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki zincir marketler ve iş yerleri
Gaziosmanpaşa Belediyesi, kış aylarında ilçede herhangi olumsuz bir durum yaşanmaması adına hazırlıklarını tamamladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, olumsuz hava şartlarında 40 araç ve 100 personel ile 7
Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Otizm Destek Merkezleri, özel bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Otizm Destek Merkezleri’nde sunulan ergoterapi hizmetleriyle,
İş dünyasında sürdürülebilir başarı için teknik yetkinlikler kadar önemli bir faktör de kurum kültürüdür. Bir şirketin değerlerini, çalışma biçimlerini ve kimliğini yansıtan kurum kültürü, hem iç işleyişi hem de dış ilişkileri doğrudan etkiler.
Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir; yerli ve milli olarak geliştirilen yemek platformu Tıkyemek’i tanıtmak için düzenlediği basın toplantısında, "Esnafın güldüğü, müşterinin mutlu olduğu yemek platformunu ülke çapında standart
Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Enver Yaman’ın aziz hatırası, Niğde’de bir eğitim kurumunda ebediyen yaşatılacak.Şehit Piyade Uzman Çavuş Enver Yaman’ın ailesinin talebiyle yürütülen çalışmalar sonucunda, Edikli Çok Programlı Anadol
ABD Başkanı Donald Trump, "İran’a yaptığımız şeyi yapmasaydık Orta Doğu’da barış sağlanamazdı, imzalanan bir anlaşma olmazdı. İran’ın gücü ve prestiji büyük ölçüde azaldı. Orta Doğu’da en büyük tehlike onlar" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok iyi tanıyorum ve hepinizin bildiği gibi, o benim çok iyi bir arkadaşımdır. Ona inanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Netanyahu da ona saygı duyuyor" dedi.
03Trump: “Türkiye’ye F-35 satışını çok ciddi olarak düşünüyoruz"
04Bursa’da tekel bayisine silahlı saldırı: 2 yaralı
05Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu
06Iğdır’da aç kalan 3 vaşak köye indi
07Dev dalgalar, ölü yunus balığının kalıntılarını sahile sürükledi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük