Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 30 Kasım 2022 - 22:13 Yorum: 0

Cizre’de Uluslararası Molla Ahmed el-Cezeri Sempozyumu başladı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen Uluslararası Molla Ahmed el-Cezeri Sempozyumu başladı.

Cizre’de Uluslararası Molla Ahmed el-Cezeri Sempozyumu başladı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen Uluslararası Molla Ahmed el-Cezeri Sempozyumu başladı.

Şırnak Valiliği, Şırnak Üniversitesi ve Cizre Kaymakamlığı iş birliğinde belediye konferans salonunda düzenlenen sempozyuma, yurt içi ile Irak, İran ve Ürdün'den 20'yi aşkın akademisyen katıldı. Şırnak Valisi Osman Bilgin, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, ilmin, medeniyetin ve güneşin topraklarının Molla Ahmed el-Cezeri gibi önemli ilim adamlarını yetiştirdiğini söyledi. Bu toprakların özellikle belli dönemlerde geçmişten, değerlerden koparılmaya çalışıldığını belirten Vali Bilgin, "Bizler bu değerlerimize sahip çıkmak ve değerlerimizi yaşayıp, gelecek kuşaklara aktarmak ve geleceği geçmişle bağları koparmadan, aslımızı inkar etmeden yaşamak için bu sempozyumu düzenleme ve birlikte paylaşma ihtiyacı duyduk" dedi.

Vali Bilgin, "Molla Ahmed El-Cezer'nin Divan'ında ortaya koyduğu bu ilahi aşk ve onun devamı olan bizlere, insanlara anlatmak istediği, vermek istediği mesajları sadece sempozyumlarda değil, günümüz her alanında, yaşamımızın her döneminde ve iyi şekilde yaşayıp kendimizin en yakınlarından başlamak üzere toplumdaki tüm kesimlerle her günümüzü bu duygu ile yaşamalıyız. 250 yıl önce aramızdan ayrılan ve bizlere ışık tutan büyüğümüz bizleri bir araya toplayabiliyor. Bizler özellikle bu yörenin gençleri, bu yörenin kadınları, bu yörenin geleceği biz geçmişimize sahip çıkalım. Geçmişimize eğer sahip çıkarsak bizim kimliğimiz, kültürümüz, varlığımız ilelebet daim olur. Ancak geçmişimizi unutursak biz varlığımızı da, birliğimizi de, her şeyimizi de kaybetmiş oluruz" ifadelerinde bulundu.

Sempozyum konuşmaların ardından Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'nın konuşmacı olarak katıldığı ilk oturumda "Anadolu'nun İslam'a açılan Kapılarından Cizre" ve Molla Ahmed El-Cezeri Divanı'ndan Kasideler"ile ilgili konular ele alındı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber