Gaziantep’te yaşayan 70 yaşındaki Eşref Savaş, 11 yaşındayken kazandığı okuma alışkanlığını 60 yıldır sürdürüyor. Savaş, kitaba olan sevgisi ile açtığı dükkanda da 47 yıldır sahaflık yapıyor.Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde yaşayan 3 ço...
Gaziantep’te yaşayan 70 yaşındaki Eşref Savaş, 11 yaşındayken kazandığı okuma alışkanlığını 60 yıldır sürdürüyor. Savaş, kitaba olan sevgisi ile açtığı dükkanda da 47 yıldır sahaflık yapıyor.
Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde yaşayan 3 çocuk babası Eşref Savaş’ın kitap sevgisi ortaokul öğrencisi iken başladı. Öğrencilik yıllarında kitaba olan sevgisi ile sahafların yer aldığı çarşıya giderek gününün büyük bir bölümünü kitapçılarda geçiren Eşref Savaş, ders çalışmanın yanı sıra sürekli kitap okudu.
Ortaokul öğrencisi iken kitaplarla tanışan Eşref Savaş, yaklaşık 60 yıldır tutkuyla kitap okumaya devam ediyor. Vaktinin büyük bir bölümünü kitaplara ayıran Savaş, kitaba olan sevgisi ile açtığı dükkanda da 47 yıldır sahaflık yapıyor. Şahinbey ilçesindeki tarihi Mecidiye Han içerisinde yer alan Sahaflar Çarşısı’ndaki küçük dükkanında sahaflık yaparak geçimini sağlayan Savaş, yaşı 70 olmasına rağmen kitaba olan sevgisi ile sürekli kitap okuyor. Kitap sevgisi ile başladığı sahaflıkla 47 yılını geçiren Savaş, çocuklara ve gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için de büyük çaba sarf ediyor.
"Bu işi severek yapıyorum"
Öğrencilik yıllarında kitap okumayı çok sevdiği için içindeki kitap sevgisinin etkisiyle sahaf olduğunu belirten Savaş, "Yaklaşık 47 yıldır kitap işiyle uğraşıyorum. Yani kitapçılık yapıyorum. İki yıl devlet memurluğu yaptım, bu süreçte de devlet kitapları yapıyordum. Kitap okumayı severim. Ortaokuldan beri kitap okurum. Kitap sevgim beni kitapçı olmaya kadar uzandırdı. Bu işi severek yapıyorum. Çünkü kitap okumak insanı farklı bir dünyaya adım atmasına neden oluyor. Her kitabın içerisinde ayrı bir dünya var. Kitap okuyan kişinin kelime dağarcığı yükseliyor, anlama kapasitesi artıyor ve konuşma diksiyonu daha düzgün hale geliyor. Anlama kapasitesi de çabuklaşıyor. Bu kazanımların hepsi kitap okumanın insana kazandırdıkları faydalardır" dedi.
"Gelecek nesillere iyi örnek olmak lazım"
Sahaf olarak hem okuduğunu hem de öğrencilere kitap sevgisini aşılamaya çalıştığını söyleyen Savaş, "Ben gençlere de dilimiz döndüğü kadar kitap okumanın faydalarını anlatıyorum. İnşallah faydalı olduğuma da inanıyorum. Gelecek nesillere iyi örnek olmak lazım. Çünkü geleceğimizi gençler tayin edecektir. Kitap okuyan gençleri örnek alan çocuklar da kitap okuyarak daha güzel bir Türkiye için yararlı olacak ve bize katkı sağlayacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
"Allah’a şükür bu durumdan da memnun olduğumu söyleyebilirim"
Bu yaşına kadar okuma alışkanlığından vazgeçmediğini ifade eden Savaş, "Ben ortaokul yıllarından beri kitap okurum. Allah’a şükür bu durumdan da memnun olduğumu söyleyebilirim. Kitap okumanın bana çok şey kattığına inanıyorum. Ortaokulda ve lisenin başlarında kitapçılardan hiç çıkmazdım. O dönem Gaziantep’te zaten kültürel kitap satan yer çok fazla değildi. Kitapçılarda yeni gelen kitapları takip ederdim. Harçlığımdan kısarak kitap alırdım. Bu şekilde bir kitapsever oldum ve daha sonra da kitapçı dükkanı açtım. Gözüm pek fazla görmese de kitap okumaya da halen devam ediyorum" şeklinde konuştu.
Sahaflıkla 3 çocuğunu da okumanın mutluluğunu yaşayan Savaş, mesleğe başladığı günden bu yana sürekli okuduğunu da sözlerine ekledi.
Eşref Savaş’ın dükkanına gelerek kitap okuyan öğrencilerden Kardelen Can, "Yaklaşık iki yıldır Şahinbey Belediyesi’ne ait Millet Kütüphanesi’ne geliyorum. Eşref amcayı uzun süredir tanıyorum. Kendisi çok fazla kitap okuyan, kitap okumayı seven ve gençlere örnek olan biridir. Aynı zamanda çok motive edici biridir. İlerlemiş yaşına rağmen kendisi halen kitap okuyor ve bize de örnek olmaya devam ediyor. Sürekli olarak gençleri kitap okumaya teşvik ediyor" diye konuştu.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Ekvador’un başkenti Quito’da etkili olan şiddetli yağış ve dolu, cadde ve yolların su altında kalmasına neden oldu. La Comuna, La Gasca ve La Mariscal mahallelerinde su birikintileri ulaşımı olumsuz etkiledi. Yağışlardan La Comuna, La Gasca ve La Marisca
Ebu Ubeyde Mescid-i Aksa’yı savunmak, işgal kuvvetlerinin Batı Şeria’daki ve kamplarındaki saldırılarına misilleme olarak Filistinlilerin ayağa kalkmaları çağrısında bulundu. El-Kassam Tugayları Sözcüsü eylemin ardından Telegram kanalında yaptığı paylaşım
Çocuk Kardiyolojisi ve Yapısal Kalp Hastalıkları Kliniği'nde tedavi edilen 12 yaşındaki Yusuf ile 6 yaşındaki kız kardeşi Ahsen'in kalplerindeki açıklıklar, 13 milimetrelik cihaz kullanılarak kapatıldı. Sağlık durumları iyi olan kardeşler, işlemden bir gü
Aksaray’da uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında polis ekipleri tarafından operasyonlar gerçekleştirildi. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube
Fransız meteoroloji ajansı Meteo-France, ülkenin batı ve kuzeyindeki bazı vilayetlerde rüzgar hızının saatte 140 kilometreye ulaşabileceği uyarısında bulunarak alarm seviyesini turuncuya yükseltti ve vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Fransa Ulaştırma
Yunan medyası, ülke parlamentosunun 15 yaşın altındaki çocukların 1 Ocak 2027'den itibaren sosyal medyaya erişimini yasaklayan bir yasayı onayladığını bildirdi. Yasa, sosyal medya platformlarının uyumluluğu sağlamak için yaş doğrulama önlemleri uygulamala
Nuñez, aşırı sol gruplar tarafından yağma ve şiddet çağrıları yapıldığını öne sürerek, kamu binalarının hedef alınabileceği yönünde sosyal medyada paylaşımlar bulunduğunu belirtti. Gazetecilere konuşan Nuñez “Sosyal medyaya bakın. Aşırı soldan kamu binala
Siirt’te kazalarla gündeme gelen Afetevleri Mahallesi’ndeki trafik ışıklarında yine iki araç çarpıştı. Kazada yaralanan olmazken her iki araçta da maddi hasar meydana geldi. Bölgede yaşanan son kaza, trafik güvenliğine ilişkin tartışmaları yeniden alevlen
Bakan Çiftçi: Lüksemburg makamlarıyla çok boyutlu iş birliğine hazırız
Ordu merkezli 27 ilde dolandırıcılık operasyonu: 52 gözaltı
03Çankırı'da feci kaza 4 ölü, 1 yaralı
04Kurgulanmış trafik kazalarıyla haksız kazanç sağlama soruşturmasında 58 tutuklama
05Mersin'de uyuşturucu ve ruhsatsız silahla yakalanan şüpheli tutuklandı
06Pakistan'da minibüs ile otobüs çarpıştı: 12 ölü, 22 yaralı
07Elazığ'da bahis operasyonunda 8 şüpheli tutuklandı
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor