Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 04 Temmuz 2023 - 12:26 Yorum: 0

Akdeniz’de ücretsiz yüzme kursları başlıyor

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin, yaz okulları kapsamında düzenlediği ücretsiz yüzme kursu kayıtları bugün başlıyor.Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün düzenlediği ve kontenjanlarla sınırlı olacak yüzme kursuna 2010-2016 ara...

Akdeniz’de ücretsiz yüzme kursları başlıyor

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin, yaz okulları kapsamında düzenlediği ücretsiz yüzme kursu kayıtları bugün başlıyor.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün düzenlediği ve kontenjanlarla sınırlı olacak yüzme kursuna 2010-2016 arası doğumlu çocuklar başvuru yapabilecek. Akdeniz ilçe sınırlarında ikamet eden ailelerin başvurularının alınacağı kurs sayesinde çocuklar, hem eğlenecek hem de yüzmeyi öğrenecek. Yüzme kursu, uzman eğitmenler eşliğinde Madımak Parkı içinde bulunan belediyeye ait halı saha içinde kurulacak portatif havuzda verilecek.

“Çocuklarımıza sporu sevdiriyoruz”
Geçen yıl hem yaz spor okullarında hem de yılın 12 ayı verdikleri spor kurslarında çok büyük rakamlara ulaştıklarını belirten Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Geçen sene futbol, basketbol ve tenis alanlarında 800’ü aşkın, yüzme alanında da bin 500’ü aşkın çocuğumuza kurs verdik. Bu yıl spor branşlarında çeşitliliği de arttırdık. Örneğin geçen yıl jimnastik ve Muay Thai kursları yoktu. Fakat hem çocuklarımıza bu sporları sevdirmek hem de Akdeniz’in spordaki geleceğine katkı sunmak hedefiyle, yaz okullarımızda bu spor dallarında eğitim veriyoruz. Sporun, çocukların eğitim hayatında da daha başarılı olmalarını sağladığı da bilinen bir gerçektir. Yaz okullarına gelen çocuklarımız, hem tatili en verimli şekilde geçiriyor hem de yetenekli oldukları spor dallarında kendilerini geliştirebiliyor. Bu nedenle velilerden isteğimiz, yeteneği ve isteği olan çocuklarını, ücretsiz sunduğumuz spor kurslarına ve ücretsiz yaz spor okullarına göndermeleridir” dedi.

Bu yıl verilen kursların sayısı arttırıldı
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, bu yıl çocuklar için futbol, basketbol, tenis, jimnastik ve yüzme olmak üzere 5 farklı spor dalında düzenlediği ücretsiz yaz spor okulları ile geleceğin sporcularını yetiştiriyor. Bu yıl 12 Haziran’da başlayan başvurularda futboldaki kontenjan dolarken basketbol, tenis, jimnastik ve yüzme kurslarına kayıtlar ise devam ediyor. Çocuklarını yaz spor okullarına göndermek isteyen aileler, (0552 7690805) numaralı telefon üzerinden bilgi alabilecek. Ücretsiz yüzme kursundan daha önce faydalanan çocukların, bu dönem açılan kursa başvurularının alınmayacağı kaydedildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber