Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yaşam 04 Temmuz 2023 - 13:02 Yorum: 0

Tarımda dron dönem

DÜZCE (İHA) – Düzce’de çiftçilere kolaylık sağlayacak dron teknolojisi İl Özel İdaresi tarafından kente kazandırıldı. Dron ile tarlalarda hem tohum ekimi hem de ilaçlama çalışması yapılabilecek.Düzce İl Özel İdaresi tarafından tarımda...

Tarımda dron dönem

DÜZCE (İHA) – Düzce’de çiftçilere kolaylık sağlayacak dron teknolojisi İl Özel İdaresi tarafından kente kazandırıldı. Dron ile tarlalarda hem tohum ekimi hem de ilaçlama çalışması yapılabilecek.
Düzce İl Özel İdaresi tarafından tarımda kullanılmak üzere 3 dron alınarak, çiftçilerin hizmetine sunuldu. Hem zamandan hem ilaçlamadan hem de tohumdan tasarruf sağlayacak olan dronlar, traktörün ekine verdiği zararı da ortadan kaldıracak.
Türkiye genelinde tarımda dron kullanımının yaygınlaşmaya başladığını vurgulayan Düzce İl Genel Meclis Başkanı Fazlı Koç, "İnşallah hem tohumlamada hem gübreleme de hem de ilaçlamada dron kullanacağız. Daha fazla verimle şehre katkı sağladığını düşünüyoruz. 3 dron aldık. Çilimli Kuşoğlu köyünde zirai dron ile Konuralp pirinci ekimi gerçekleştirdik. Çok verimli olduğunu görüyoruz. Çiftçilerimizle istişare ettik. Ürün başına 5 kilogram tohumda kar ediyor. İşçilikte kâr ediyor. Dron ile verimin çok daha iyi olacağı bilgisini farklı şehirlerden almıştık" dedi.

İlaçlama yapabilecek
Tarımda kullanılan dronların yaklaşık 45 kilograma kadar yük taşıyabildiğini ifade eden Koç, "Valimizin Cevdet Atay’ın öncülüğünde, Genel Sekreterimiz Hayri Şen’in de katkılarıyla güzel bir proje olduğunu düşünüyoruz. İnşallah hem tohumlamada hem gübrelemede hem de ilaçlamada kullanacağız" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber